
Οίκος Christie’s: Στο σφυρί το παλαιότερο χριστιανικό βιβλίο – Πόσο μπορεί να φτάσει η τιμή του
Το βιβλίο περιέχει τα πλήρη κείμενα δύο βιβλίων της Βίβλου.
Στο σφυρί πρόκειται να βγει τον Ιούνιο το αρχαιότερο θρησκευτικό βιβλίο της χριστιανοσύνης, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Christie’s.
Ο Κώδικας Crosby-Schøyen, γραμμένος σε κοπτική γραφή σε πάπυρο στην Αίγυπτο, χρονολογείται μεταξύ 250-350 μ.Χ.
Θεωρείται επίσης ότι είναι ένα από τα παλαιότερα βιβλία που υπάρχουν και θα μπορούσε να πωληθεί έως και 3,8 εκατομμύρια δολάρια (3 εκατομμύρια λίρες), σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC.
Μνημειώδους σημασίας
Το βιβλίο δημιουργήθηκε σε ένα από τα πρώτα χριστιανικά μοναστήρια και περιέχει τα πλήρη κείμενα δύο βιβλίων της Βίβλου.
Το κείμενο είναι «μνημειώδους σημασίας ως μάρτυρας της πρώιμης εξάπλωσης του χριστιανισμού σε όλη τη Μεσόγειο», δήλωσε ο Eugenio Donadoni, ανώτερος ειδικός για βιβλία και χειρόγραφα στο Christies.
«Οι πρώτοι μοναχοί στην Άνω Αίγυπτο, στο πρώτο χριστιανικό μοναστήρι, χρησιμοποιούσαν αυτό ακριβώς το βιβλίο για να γιορτάσουν τους πρώτους εορτασμούς του Πάσχα, μόλις μερικές εκατοντάδες χρόνια μετά τον Χριστό και μόλις εκατό περίπου χρόνια μετά τη συγγραφή του τελευταίου Ευαγγελίου».
Το βιβλίο αποτελεί μέρος των παπύρων Bodmer, μιας συλλογής πολλών κειμένων που ανακαλύφθηκαν τη δεκαετία του 1950 και περιλαμβάνουν χριστιανικά κείμενα, βιβλικά αποσπάσματα και παγανιστική λογοτεχνία.
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)


