Αντώνης Σαμαράς: Η υποψηφιότητα Μουρούτη δεν έχει σχέση με εμάς, λένε κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού
Ο Γιώργος Μουρούτης, που υπήρξε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές
Σαφείς αποστάσεις παίρνει ο Αντώνης Σαμαράς από την υποψηφιότητα του Γιώργου Μουρούτη με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές.
Και τούτο, καθώς η ανακοίνωση ότι ο κ. Μουρούτης θα είναι υποψήφιος με το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο, από πολλούς ερμηνεύθηκε ως μία κίνηση που είχε ως στόχο τη συσπείρωση της «σαμαρικής» βάσης του κυβερνώντος κόμματος, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.
Εξάλλου, ο Γιώργος Μουρούτης υπήρξε διευθυντής του γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά, όταν ήταν πρωθυπουργός, και πολύ στενός του συνεργάτης.
Στην ανακοίνωση της Πειραιώς, μάλιστα, αναφερόταν ότι «ο Γιώργος Μουρούτης την περίοδο 2012-2015 διετέλεσε διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και την περίοδο 2009-2012 διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ».
«Δεν έχει σχέση με τον Σαμαρά, είναι επιλογή Μητσοτάκη»
Ωστόσο, κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού ξεκαθαρίζουν πως η υποψηφιότητα του κ. Μουρούτη «δεν έχει σχέση με τον Σαμαρά, είναι επιλογή Μητσοτάκη».
Αξίζει να σημειωθεί, άλλωστε, πως η δημοσιοποίηση της υποψηφιότητας Μουρούτη λίγες ώρες πριν το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας εξελήφθη ως ένα μήνυμα ενότητας από το Μαξίμου, λόγω και της φθοράς που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, αλλά και της ψυχρότητας με το «στρατόπεδο» Σαμαρά μετά την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Στην πραγματικότητα, όμως, το συγκρουσιακό κλίμα παραμένει, με τους «Σαμαρικούς» να επιμένουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απομακρύνει το κόμμα από τις παραδοσιακές του αξίες και την ιστορική του βάση της «πατριωτικής» Δεξιάς.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς, όπως και ο Κώστας Καραμανλής θα παραστούν στο συνέδριο της ΝΔ, αλλά δεν θα μιλήσουν, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το μήνυμα που επιθυμούν να στείλουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεδομένου ότι η «γαλάζια» παράταξη γιορτάζει τα 50 της χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Γιάννης Πλακιωτάκης, συναντήθηκε με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για την παρουσία τους στο συνέδριο, και έλαβε και τους δύο πρώην προέδρους της Νέας Δημοκρατίας την ίδια απάντηση: Θα παραστούν, αλλά δεν θα μιλήσουν…
- Στον Ολυμπιακό η Ανδρομάχη Τσιόγκα
- Κρήτη: Καταγγελία 18χρονης Βρετανίδας για βιασμό σε μπαρ στα Μάλια – Συνελήφθη 19χρονος
- Πανελλαδικές 2026: Τεχνικό πρόβλημα στην παραλαβή θεμάτων έθεσε σε συναγερμό το Λιμενικό
- Αυξάνεται η ανεργία – Στο 10,6% διαμορφώθηκε το α’ τρίμηνο του 2026, ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ
- Νορβηγία: Αγωνία για την πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ – Μπήκε σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση πνεύμονα
- Στο Διδυμότειχο κλιμάκιο του ΟΟΣΑ για το Δημογραφικό Παρατηρητήριο
- Η Μόνα Λίζα μετακομίζει σε ιδιωτική σουίτα – Το Λούβρο μόλις ανακοίνωσε τους αρχιτέκτονες
- Ύστερα ήρθε η έκπληξη: Οι μέλισσες χρησιμοποιούν εργαλεία για να λύνουν προβλήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442