
Ταϊλάνδη: Παρανάλωμα του πυρός έγινε φέρι μποτ
Σκηνές πανικού έζησαν οι επιβάτες ενός φέρι μποτ που τυλίχθηκε στις φλόγες την ώρα που βρισκόταν εν πλω.
Σοκ προκαλούν τα πλάνα ενός βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και δείχνουν ένα φέρι μποτ, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες την ώρα που βρισκόταν εν πλω προς δημοφιλή τουριστικό προορισμό ανοιχτά των ακτών της Ταϊλάνδη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Associated Press, το φέρι μποτ είχε αποπλεύσει από την επαρχία Σουράτ Τάνι της Ταϊλάνδης και κατευθυνόταν προς το νησί Κο Τάο, όταν ένας επιβάτης άκουσε ξαφνικά έναν κρότο και οσμίστηκε καπνό.
«Ήταν χαοτική η κατάσταση»
Πέντε λεπτά αργότερα ο Maitree Promjampa είδε φλόγες και καπνούς να ξεπηδούν από το μηχανοστάσιο και τότε άρχισαν όλοι στο κατάστρωμα να ουρλιάζουν, ενώ σήμανε συναγερμός. «Μόλις που προλάβαμε να φορέσουμε τα σωσίβια. Ήταν χαοτική η κατάσταση. Ο κόσμος έκλαιγε», δήλωσε στο Associated Press.
Βίντεο που τράβηξε ο ίδιος δείχνει πολύ καπνό να αναδίδεται από το φλεγόμενο τμήμα του φέρι μποτ, οχήματα και οικογένειες με μικρά παιδιά να φορούν σωσίβια και αρκετά σκάφη να πλησιάζουν για να τους σώσουν.
Ο Promjampa, που ταξιδέψει συχνά στο νησί Κο Τάο για δουλειά, είπε ότι πανικόβλητοι επιβάτες πήδηξαν στη θάλασσα, επειδή τα παραπλέοντα σκάφη δεν μπορούσαν να πλησιάσουν αρκετά κοντά το φέρι μποτ για το φόβο εκρήξεων. «Ο καθένας έκανε ό,τι μπορούσε για να σωθεί», είπε.
Διασώθηκαν όλοι οι επιβάτες
Το τμήμα δημοσίων σχέσεων της επαρχίας Σουράτ Τάνι της Ταϊλάνδης ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι και οι 108 επιβαίνοντες στο φέρι μποτ – εκ των οποίων οι 97 επιβάτες – διασώθηκαν χωρίς να τραυματιστεί κανείς.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες της Associated Press, η φωτιά ξεκίνησε από το μηχανοστάσιο, αλλά αργότερα τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ οι Αρχές διεξάγουν έρευνα. Το φέρι μποτ, πάντως, δεν βυθίστηκε.
Δείτε το βίντεο

- Η Λ.Δ Κονγκό αιφνιδίασε την Αγγλία: 1-0 στο 8′ με τον Τσιπένγκα (vid)
- Βενεζουέλα: Τέσσερις αστυνομικοί συνελήφθησαν για λεηλασίες – Βίντεο με το πλήθος να τους κυνηγά
- ΑΕΚ: Παραμένει στα κιτρινόμαυρα ο Φίζελ
- Θεσσαλονίκη: Πέθανε η μητέρα του στελέχους της ΝΔ Αφροδίτης Νέστορα, μετά την εμπρηστική επίθεση
- Πώς δρούσε η σπείρα που έκανε διαρρήξεις και απάτες παριστάνοντας υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ και της εφορίας – 8 συλλήψεις
- Μπορεί μια ταινία τρόμου να προκαλέσει μετατραυματικό στρες;

