Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έχασε την όρασή της ενώ οδηγούσε με γυαλιά ηλίου - Τι ακριβώς συνέβη;

Έχασε την όρασή της ενώ οδηγούσε με γυαλιά ηλίου – Τι ακριβώς συνέβη;

Περιγράφει την περιπέτειά της σε ένα βίντεο στο TikTok

Καθώς ο ήλιος ξεπροβάλλει και οι ακτίνες του γίνονται όλο και πιο ισχυρές τα γυαλιά ηλίου μετατρέπονται στο απαραίτητο αξεσουάρ όλων μας.

Αυτό ίσχυε και για την βρετανή Hannah Oliver, ώσπου η χρήση τους μέσα στο αυτοκίνητο ενώ οδηγούσε της στοίχισε ακριβά. Συγκεκριμένα έχασε μερικώς την όρασή της.

Παρ’ όλο που ενδεχομένως να μην μπορούμε να το αντιληφθούμε, η Oliver απέδειξε ότι το να φοράμε γυαλιά ηλίου μέσα στο αυτοκίνητο είναι πολύ πιο επικίνδυνο απ’ αυτό που μπορούμε να φανταστούμε.

Όπως αποκάλυψε η ίδια, πλέον βλέπει μονάχα από το ένα μάτι και αυτό λόγω ενός τροχαίου στο οποίο ενεπλάκη και τραυμάτισε ανεπανόρθωτα τον βολβό του ματιού της. Η Oliver περιέγραψε το τρομακτικό περιστατικό σε ένα βίντεο στο TikTok.

«Πριν μου συμβεί αυτό, δεν είχα ιδέα…»

Παρόλο που τα γυαλιά ηλίου μπορεί να προστατεύουν τα μάτια σας από τις σκληρές ακτίνες του ήλιου, η πλειονότητα των γυαλιών ηλίου τείνει να είναι κατασκευασμένα από απλούς πλαστικούς φακούς.

Αυτό σημαίνει, όπως εξηγεί στο βίντεο, ότι εάν υπάρξει κάποια πρόσκρουση, αυτοί θα θρυμματιστούν αμέσως.

«Μέσα σε 20 δευτερόλεπτα ήμουν εντελώς τυφλή»

Αφού πάτησε φρένο για να αποφύγει να προσκρούσει στο προπορευόμενο αυτοκίνητο, οι προσπάθειες της Oliver ήταν, δυστυχώς, μάταιες, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ατύχημα.

Όμως, παρά το γεγονός ότι οδηγούσε με 25χλμ/ώρα, ο αερόσακος πετάχτηκε έξω, χτυπώντας με σφοδρότητα τα γυαλιά ηλίου που είχε στο πρόσωπό της.

«Και ο φακός έσπασε σε κομμάτια και όλα αυτά τα κομμάτια μπήκαν κατευθείαν στο μάτι μου, και μέσα σε 20 δευτερόλεπτα, ήμουν εντελώς τυφλή» περιγράφει η ίδια. Αφού ανέρρωσε, η Oliver φρόντισε να ιδρύσει την εταιρεία Blue Eye η οποία κατασκευάζει γυαλιά ηλίου ανθεκτικά στα θραύσματα.

@hannahnoliver Replying to @CherryCoke What makes a sunglasses safe or unsafe? It’s all about what the lens material is made out of. You are looking for polycarbonate lenses. They are shatter resistant. 😎 I ended up making a whole line of shatter resistant sunglasses. Check them out @Blue Eye Sunglasses #sunglasses #saftey #fyp #sunglass #eyewear #shatterresistantsunglasses #polycarbonate ♬ original sound – Hannah Oliver

«Όλη μου η ζωή άλλαξε εξαιτίας των αγαπημένων μου γυαλιών και γι’ αυτό έχω αφιερώσει ολόκληρη τη σελίδα μου και κυριολεκτικά ό,τι κάνω μετά το ατύχημά μου για να ευαισθητοποιήσω τους πολίτες για τα γυαλιά ηλίου και τους κινδύνους που προκαλούν. Γιατί πριν μου συμβεί αυτό, δεν είχα ιδέα» δηλώνει η Oliver.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024