Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Φουντώνει» η μάχη: Το χώμα θα κρίνει το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης (vids)

«Φουντώνει» η μάχη: Το χώμα θα κρίνει το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης (vids)

Νόβακ Τζόκοβιτς, Γιάνικ Σίνερ και Κάρλος Αλκαράθ θα κοντραριστούν για το Νο.1 της ATP – Τα τουρνουά στη χωμάτινη σεζόν και οι βαθμοί υπεράσπισης.

Το πρώτο μισό της τενιστικής σεζόν ολοκληρώθηκε με τα δύο Masters σε Indian Wells και Μαϊάμι, με τους τενίστες και τις τενίστριες να μπαίνουν πλέον στη χωμάτινη περίοδο. Μια περίοδο με πολλά και σημαντικά τουρνουά, με κορυφαίο όλων φυσικά το Ρολάν Γκαρός, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 20 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου.Πριν το δεύτερο Grand Slam της φετινής σεζόν, όμως, υπάρχουν τρία Masters σε Μόντε Κάρλο, Μαδρίτη και Ρώμη, αλλά και το 500άρι τουρνουά της Βαρκελώνης.

Διοργανώσεις με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς εκτός από θέαμα υψηλού επιπέδου και σπουδαίες μάχες ανάμεσα στους κορυφαίους τενίστες του κόσμου, αναμένεται να κρίνουν και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου βρίσκεται σταθερά ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας είναι στην κορυφή με 9.725 βαθμούς στο ενεργητικό του, αλλά μετά το κακό ξεκίνημα που έχει κάνει στη φετινή σεζόν έχει αρχίσει να νιώθει την «καυτή» ανάσα των αντιπάλων του, με τους Γιάνικ Σίνερ και Κάρλος Αλκαράθ να ακολουθούν με 8.710 και 8.645 αντίστοιχα.

Ο Ιταλός απέχει 1.015 και ο Ισπανός 1.080 πόντους από τον Τζόκοβιτς.

Στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης είναι ο Ντανίλ Μεντβέντεφ με 7.165, με τον Ρώσο να βρίσκεται 2.560 βαθμούς μακριά από τον Νόβακ. Διαφορά που είναι πάρα πολύ δύσκολο να καλυφθεί τους επόμενους δυόμιση μήνες, ειδικά από τη στιγμή που το χώμα δεν είναι η αγαπημένη επιφάνεια του 28χρονου τενίστα.

Οι βαθμοί υπεράσπισης

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μέσα στη χωμάτινη σεζόν έχει να υπερασπιστεί 2.315 βαθμούς, εκ των οποίων οι 2.000 πόντοι είναι από την κατάκτηση του περσινού Ρολάν Γκαρός.

Ο Γιάνικ Σίνερ, που ακολουθεί στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, έχει να υπερασπιστεί μόλις 585 βαθμούς, καθώς πέρσι δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλό στο χώμα. Αυτό, όμως, θα τον βοηθήσει πολύ στη φετινή σεζόν και στη μάχη για το Νο.1.

Ο τρίτος της παρέας, Κάρλος Αλκαράθ, πέρσι στο αντίστοιχο διάστημα είχε μαζέψει 2.265 βαθμούς. Μια μεγάλη συγκομιδή, που είναι πάρα πολύ δύσκολο να επαναληφθεί, αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν μιλάμε για έναν τενίστα του επιπέδου του Ισπανού.

Υπενθυμίζουμε ότι τα Masters δίνουν από 1000 βαθμούς (Μόντε Κάρλο, Μαδρίτη και Ρώμη), το 500άρι της Βαρκελώνης 500 βαθμούς και το Ρολάν Γκαρός 2000 πόντους.

Οι διαφορές που έχουν μεταξύ τους οι τρεις τενίστες είναι πάρα πολύ μικρές και είναι πιθανό μετά το τέλος της χωμάτινης σεζόν να έχουμε νέο Νο.1.

Χωρίς προπονητή ο Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος συμπλήρωσε αισίως 419 εβδομάδες στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, παραμένει χωρίς προπονητή μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς και μάλιστα πριν από λίγες δήλωσε ότι ακόμα δεν έχει αποφασίσει ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Κροάτη. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να συνεχίσει χωρίς προπονητή. «Ακόμα δεν έχω μια ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος θα είναι ο νέος μου προπονητής, ή αν θα υπάρξει γενικά νέος προπονητής.

Από παιδί έχω προπονητές, τώρα προσπαθώ να καλύψω μόνος τις ανάγκες του εαυτού μου, να δω με τι νιώθω πιο άνετα. Σε περίπτωση που κάποιος έρθει στην ομάδα μου θα σας ενημερώσω», ανέφερε ο Νόβακ. Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν πάντως βίντεο στα social media που έδειχναν τον Σέρβο να κάνει προπονήσεις έχοντας στο πλευρό του τον άλλοτε συμπαίκτη του και νυν προπονητή, Νέναντ Ζίμονιτς. Απομένει να φανεί εάν θα συνεργαστούν οι άλλοτε παρτενέρ στην εθνική ομάδα της Σερβίας.

Γράφει ιστορία ο Τζόκοβιτς

Το Σάββατο (6/4) ο Νόβακ Τζόκοβιτς αναμένεται να γράψει ιστορία ως ο μεγαλύτερος σε ηλικία Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς θα σπάσει το ρεκόρ του καλού του φίλου, Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός τελευταία φορά που ήταν στην κορυφή της ATP ήταν 36 ετών και 320 ημερών. Το Σάββατο ο Νόβακ θα είναι 36 ετών και 321 ημερών. Για την ιστορία, ο Φέντερερ έκατσε συνολικά στο Νο.1 της ATP 310 εβδομάδες, με τον Νόβακ να τον έχει ξεπεράσει κατά πολύ.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024