Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρεις ελληνικές παραλίες στις καλύτερες του κόσμου - Ποια βρίσκεται στην 1η θέση

Τρεις ελληνικές παραλίες στις καλύτερες του κόσμου – Ποια βρίσκεται στην 1η θέση

Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν

Συνήθως, η αναζήτηση για τις καλύτερες παραλίες του κόσμου επικεντρώνεται στην οπτική τους γοητεία – την άμμο με πούδρα και τα καταγάλανα νερά.

Το αγγλικό περιοδικό BeachAtlas να προσθέσει πέντε ακόμη κριτήρια προκειμένου να φτιάξει την δική του λίστα με τις 100 καλύτερες παραλίες του κόσμου.

Τα κριτήρια αυτά περιλαμβάνουν την νυχτερινή ζωή, την πρόσβαση σε όλους, της κοινωνικής ζωής των πόλεων τους (όπως αυτή της Κόπα Καμπάνα στην Βραζιλία), την φυσική ποικιλομορφία τους και την πολιτιστική τους σημασία.

Η πρώτη στη λίστα

Σύμφωνα με το περιοδικό, πρώτη στη λίστα βρίσκεται παραλία στη Μπόρα Μπόρα.

Πρόκειται για νησί το οποίο ανήκει στη Γαλλική Πολυνησία, μια υπερπόντια γαλλική αποικία στον Ειρηνικό. Το νησί περιβάλλεται από μια λιμνοθάλασσα και ένα κοραλλιογενή ύφαλο.

Όπως σημειώνει οι συντάκτες του πρόκειται για παραλία «όπου το πορτοφόλι σας ψιθυρίζει «βοήθεια» αλλά το Instagram σας φωνάζει «παράδεισος». Βουτήξτε σε κρυστάλλινα νερά την ημέρα και τραβήξτε τέλεια ηλιοβασιλέματα σαν καρτ ποστάλ τη νύχτα. Καλώς ήρθατε στον απόλυτο παράδεισο – απλώς μην ξεχάσετε να φορτίσετε τη φωτογραφική σας μηχανή».

Παραλία στο νησί Μπόρα Μπόρα. Πηγή φωτό: instagram

Η φυσική ποικιλομορφία είναι εμφανής. Πηγή φωτό: instagram  

Οι τρεις ελληνικές παραλίες

Στην 19η θέση της λίστα βρίσκεται παραλία Ελιά στη Μύκονο η οποία σύμφωνα με το περιοδικό ξεχωρίζει ως μία από τις πιο διάσημες «γκέι» παραλίες παγκοσμίως, υιοθετώντας τη φιλοσοφία του νησιού «ζήσε και άσε τους άλλους να ζήσουν»».

Το περιοδικό συνεχίζει λέγοντας ότι είναι «η μεγαλύτερη και μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Μυκόνου, η οποία  λειτουργεί επίσης ως η ανεπίσημη παραλία γυμνιστών, προσελκύοντας ένα ποικίλο πλήθος που αναζητά την ελευθερία και τον ήλιο. Η παραλία είναι κατά κύριο λόγο στολισμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, προσφέροντας άνεση και σκιά».

Η χρυσαφένια άμμος στην παραλία της Ελιάς. Πηγή φωτό: instagram 

Η παραλία το καλοκαίρι. Πηγή φωτό: beachatlas

Στην 24η θέση της λίστας, φιγουράρει μία ακόμη παραλία της Μυκόνου. Η παράγκα. «Γνωστή για την εκτεταμένη αμμώδη παραλία της, η Παράγκα σφύζει πλέον από ενέργεια, εν μέρει χάρη στα beach bars που κρατούν τη μουσική και τη διάθεση σε εγρήγορση όλη την ημέρα« γράφει το περιοδικό.

Γνωστή για την νυχτερινή ζωή η παραλία Παράγκα της Μυκόνου

Γαλαζοπράσινα νερά και φυσική ομορφιά. Πηγή φωτό: e-mykonos.gr

Τέλος στη θέση 71 βρίσκεται το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με το περιοδικό: «Αυτή η ειδυλλιακή παραλία είναι προσβάσιμη μόνο με σκάφος, καθώς βρίσκεται σε έναν εκτεθειμένο όρμο. Η παραλία διαθέτει ένα εντυπωσιακό ναυάγιο στη μέση της, εκτός από την εμβληματική λευκή άμμο και τα ζαφειρένια νερά της, τα οποία οφείλονται στο θειάφι από τις κοντινές θαλάσσιες σπηλιές. Το περίφημο ναυάγιο, το οποίο βρίσκεται στη θέση του από το 1980, φημολογείται ότι ανήκε σε λαθρέμπορους που εγκλωβίστηκαν στην άμμο, αλλά στην πραγματικότητα οφείλεται σε μηχανική βλάβη».

H παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο

Η λίστα με τις 100 καλύτερες παραλίες στον κόσμο

Μετά την παραλία στο νησί Μπόρα Μπόρα, στη 2η θέση βρίσκεται η παραλία Boulders Beach στη Νότια Αφρική, η οποία «δεν είναι απλώς μια γραφική αμμουδιά, αλλά μια πολυσύχναστη μητρόπολη για τους αφρικανικούς πιγκουίνους, γνωστούς και ως Jackass Penguins» γράφει το περιοδικό.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η παραλία Γουαϊκίκι στη Χαβάη, στην τέταρτη η Κόπα Καμπάνα στην Βραζιλία και την πρώτη πεντάδα κλείνει ο κόλπος Μάγια, το εντυπωσιακότερο μέρος της Ταϊλάνδης, που διαθέτει καταγάλανα νερά, δραματικούς βράχους και όμορφη λευκή άμμο. Η γνωστή παραλία στην ταινία «The Beach» με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Η λίστα με τις 100 παραλίες

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024