Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Ανήλικος διακίνησε ευαίσθητες φωτογραφίες 13χρονης - Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει το κορίτσι

Θεσσαλονίκη: Ανήλικος διακίνησε ευαίσθητες φωτογραφίες 13χρονης – Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει το κορίτσι

Αστυνομικοί του τμήματος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πέρασαν χειροπέδες στον ανήλικο που σήμερα Πέμπτη 4 Απριλίου βρέθηκε ενώπιον εισαγγελέα

Συνελήφθη ένας 13χρονος που κατηγορείται ότι έστειλε σε τρίτους ευαίσθητες φωτογραφίες μίας συνομήλικής του, η οποία φέρεται να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά το συμβάν.

Αστυνομικοί του τμήματος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πέρασαν χειροπέδες στον ανήλικο που σήμερα Πέμπτη 4 Απριλίου βρέθηκε ενώπιον εισαγγελέα, ενώ είχε προηγηθεί καταγγελία της μητέρας της 13χρονης.

Οδήγησε το θύμα σε απόπειρα αυτοκτονίας κατά εξακολούθηση

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το voria.gr, το υλικό εντοπίστηκε στο κινητό του ανήλικου μετά από έρευνα.

Σε βάρος του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη ότι χωρίς δικαίωμα κοινολόγησε σε τρίτο, οπτικό και οπτικοακουστικό υλικό στο οποίο αποτυπώνεται δημόσια πράξη άλλου, που αφορά στη γενετήσια ζωή του, η οποία οδήγησε το θύμα σε απόπειρα αυτοκτονίας κατά εξακολούθηση καθώς και για κατοχή, διάθεση και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων.

Ο 13χρονος παραπέμφθηκε στην έκτη τακτική ανακρίτρια από την οποία ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες και μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Η υπόθεση revenge porn που σόκαρε – 24χρονος καταδικάστηκε για πορνογραφία ανηλίκων

Ακόμη, σε ποινή φυλάκιση 5 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ένας 24χρονος νεαρός για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων. Το 2020 διακίνησε μέσω διαδικτύου τη φωτογραφία μίας ανήλικης κοπέλας.

«Ανησυχώ για το πού πάμε ως κοινωνία. Και δεν πάμε καλά, το ξέρουμε όλοι. Έχουμε φτάσει να εκπαιδεύουμε νέους στην αυτοϊκανοποίηση, όχι μόνο ερωτικά, αλλά σε κάθε επίπεδο. Ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους, αλλά όχι για τους άλλους. Πρέπει να εκπαιδεύουμε τους νέους για το πώς θα συμπεριφέρονται, όταν μεγαλώσουν, στις οικογένειές τους».

Τα λόγια αυτά ανήκουν σε εισαγγελική λειτουργό που από έδρας έθιξε ένα κοινωνικό φαινόμενο που παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, απασχολώντας και τα ακροατήρια των δικαστηρίων: αυτό της εκδικητικής πορνογραφίας.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024