Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τερεζάκης για Τέμπη: Η Δικαιοσύνη έχει τις συνομιλίες από τις 3 Μαρτίου 2023, δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε

Τερεζάκης για Τέμπη: Η Δικαιοσύνη έχει τις συνομιλίες από τις 3 Μαρτίου 2023, δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε

«Δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε και είμαστε πάντα στη διάθεση των Αρχών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης σχετικά με την έφοδο της αστυνομίας στα γραφεία του οργανισμού.

Αρνήθηκε ότι υπήρξε έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία του ΟΣΕ παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού,  Παναγιώτης Τερεζάκης. Σύμφωνα με τον κ. Τερεζάκη, οι Αρχές έχουν τα πρωτότυπα ηχητικά της τραγωδίας των Τεμπών από τις 3 Μαρτίου 2023 και όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε».

«Η Δικαιοσύνη έχει το ηχητικό υλικό για το δυστύχημα των Τεμπών από τις συνομιλίες Παλαιοφάρσαλα – Λάρισα από τις 3 Μαρτίου του 2023»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3  ο κ. Τερεζάκης ανέφερε πως την Τρίτη «επανήλθαν με την εισαγγελέα και 3-4 εξειδικευμένοι υπάλληλοι από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος με εντολή του Εφέτη ανακριτή Λάρισας για να πάρουν τους σκληρούς δίσκους από το σύστημα καταγραφής» επισημαίνοντας πως  «δεν έγινε καμία έφοδος στα γραφεία του ΟΣΕ» αφού όπως είπε «δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε και είμαστε πάντα στη διάθεση των Αρχών».

Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο του ΟΣΕ, «η Δικαιοσύνη έχει το ηχητικό υλικό για το δυστύχημα των Τεμπών από τις συνομιλίες Παλαιοφάρσαλα – Λάρισα από τις 3 Μαρτίου του 2023 ενώ και στις 15 Μαρτίου του 2023 ελήφθη υλικό από τις ανακριτικές Αρχές παρουσία αστυνομικών που ήρθαν στην Καρόλου και ζήτησαν να πάρουν καταγραφές για ένα ευρύτερο χρονικό διάστημα του δυστυχήματος από περισσότερους σταθμούς».

Έρευνα στα γραφεία του ΟΣΕ

Την Τρίτη αστυνομικοί παρουσία εισαγγελέα μετά από παραγγελία του εφέτη Ανακριτή, Σωτήρη Μπακαΐμη, σχεδόν 10 ημέρες μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» (24 Μαρτίου 2023 «Μονταζιέρα στα Τέμπη»), σύμφωνα με το οποίο έγινε μοντάζ στις συνομιλίες του σταθμάρχη με απώτερο σκοπό από τη «συρραφή των δύο διαφορετικών συνομιλιών» να ενισχυθεί το επιχείρημα «περί ανθρώπινου λάθους», πραγματοποίησαν έρευνα στα γραφεία του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με το MEGA, στην αρχή οι αστυνομικοί και εισαγγελικός λειτουργός μπήκαν στο κεντρικό κτίριο του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου και στη συνέχεια πήγαν στην κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ στην Αθήνα όπου φυλάσσονται οι συνομιλίες από τα καταγραφικά του οργανισμού. Προχώρησαν στην κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα πρωτότυπα ηχητικά των συνομιλιών από τη νύχτα της τραγωδίας των Τεμπών.

Αργότερα, το κλιμάκιο επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις στο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας στο ΣΚΑ για να παραλάβει τις καταγραφές της μοιραίας νύχτας από τα αρχεία του GSMR, δηλαδή το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας και ραδιοκάλυψης.

Στόχος της έρευνας είναι να γίνει αντιπαραβολή των ηχητικών που κατασχέθηκαν με αυτά που υπάρχουν στην δικογραφία. Ουσιαστικά, να πιστοποιηθεί ότι τα ηχητικά ντοκουμέντα που βρίσκονται στα χέρια της δικαιοσύνης είναι αυτούσια και ολοκληρωμένα όπως αυτά που έχουν καταγραφεί στους σκληρούς δίσκους.

Έλεγχος στα χώματα που φυλάσσονται σε οικόπεδο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελυθερία» της Λάρισας, την Παρασκευή 5 Απριλίου θα γίνει έλεγχος στα χώματα που φυλάσσονται σε ιδιωτικό οικόπεδο εργολάβου. Με παραγγελία του κ. Μπακαΐμη, κλιμάκιο Χημικών της Χημικής Υπηρεσίας από κοινού με πραγματογνώμονες και εισαγγελικό λειτουργό θα μεταβούν στο ιδιωτικό οικόπεδο προκειμένου να κάνουν δειγματοληπτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Μπακαΐμη στα χώματα αυτά θα γίνει ο ίδιος χημικός έλεγχος που έγινε τόσο στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας όσο και στο Κουλούρι, όπως επίσης θα γίνει έλεγχος για τον εντοπισμό τυχόν γενετικού υλικού από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, χωρίς ακόμη να είναι γνωστό αν αυτός ο έλεγχος θα γίνει επίσης την ερχόμενη Παρασκευή.

Με την ολοκλήρωση των ελέγχων τα χώματα αυτά θα μεταφερθούν στο Κουλούρι όπου φυλάσσονται τα συντρίμμια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Να σημειωθεί πως με ευθύνη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τα συντρίμμια βρίσκονται ακόμη στο Κουλούρι (σ.σ. φυλάσσονται από την ΕΛ.ΑΣ.), αντί της μεταφοράς σε κάποιο στρατόπεδο της Λάρισας.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024