Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Cocomat: Σφραγίστηκαν οι τελευταίοι όροφοι του ξενοδοχείου

Cocomat: Σφραγίστηκαν οι τελευταίοι όροφοι του ξενοδοχείου

Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού

Στη σφράγιση τμήματος του ξενοδοχείου Cocomat στην Ακρόπολη (Οδός Φαλήρου 5) προχώρησε το υπουργείο Τουρισμού, σε εκτέλεση της σχετικής απόφασης του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Επισημαίνεται ότι τον Αύγουστο του 2023, το υπουργείο Τουρισμού εξέδωσε απόφαση για τη σφράγιση όλου του ξενοδοχείου «COCO-MAT Athens BC», η εταιρεία όμως προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών το οποίο αποφάσισε την αναστολή της σφράγισης.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, ενώπιον του οποίου διαβιβάστηκαν οι σχετικές υποθέσεις λόγω αρμοδιότητας, ανακάλεσε τις προσωρινές διαταγές που είχαν προηγουμένως εκδοθεί και είχαν αναστείλει κάθε ενέργεια, και διέταξε τελικώς τη σφράγιση του τμήματος του ξενοδοχείου το οποίο είχε κηρυχθεί αυθαίρετο. Δηλαδή του τμήματος που υπερβαίνει τα 24 μέτρα ύψος.

Την Πέμπτη 21.03.2024 οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού επιχείρησαν τη μερική σφράγιση του ξενοδοχείου η οποία όμως δεν κατέστη δυνατή, διότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν είχε εκκενωθεί, παρά την προηγούμενη έγκαιρη σχετική ειδοποίηση προς τον υπεύθυνο της επιχείρησης.

Η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (Π. Υ. Τ.) Αττικής απευθύνθηκε, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειές του. Κατόπιν της παρέμβασης αυτής, η εταιρεία ενημέρωσε τις υπηρεσίες του υπουργείου ότι προέβη στις 27.03.2024 στην εκκένωση του υπό σφράγιση τμήματος του ξενοδοχείου.

Στις 29.3.2024 η Π.Υ.Τ Αττικής σφράγισε το επίμαχο τμήμα του τουριστικού καταλύματος.

Η μελέτη κατεδάφισης

Το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται η Αποκεντρωμένη να προχωρήσει στην κήρυξη του διαγωνισμού για την εξεύρεση του κατάλληλου συμβούλου που θα εκπονήσει τη μελέτη κατεδάφισης, για να ακολουθήσει στη συνέχεια ο διαγωνισμός για την ανάδειξη της εταιρείας που θα αναλάβει την κατεδάφιση.

Όσον αφορά στα χρονικά περιθώρια για την εκτέλεση του έργου, πηγές της Αποκεντρωμένης αναφέρουν πως υπάρχει κατανόηση απ’ όλες τις πλευρές καθώς διαπιστώσουν πως σημειώνεται πρόοδος.

Υπενθυμίζεται πως το ΣτΕ το περασμένο φθινόπωρο αποφάσισε να αναθέσει στις κρατικές υπηρεσίες την ευθύνη κατεδάφισης των δυο τελευταίων ορόφων του 10όροφου ξενοδοχείου Cocomat στην οδό Φαλήρου 5 που κρίθηκαν αυθαίρετοι, δίνοντάς τες μάλιστα περιθώριο έξι μηνών για να προετοιμάσουν την όλη διαδικασία.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024