Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα με αφορμή τη δολοφονία της 28χρονης καλεί η ΚΝΕ

Σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα με αφορμή τη δολοφονία της 28χρονης καλεί η ΚΝΕ

«Η ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους είναι τεράστια» σημειώνει η νεολαία του ΚΚΕ

Σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή καλεί η ΚΝΕ την Πέμπτη στις 19:30 με αφορμή τη δολοφονία 28χρονης γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους.

«Η εν ψυχρώ δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων γεμίζει οργή τη νέα γενιά και ολόκληρο τον λαό» σημειώνει η ΚΝΕ σε ανακοίνωση της.

Καταγγέλλει ότι αυτή η δολοφονία «αποκαλύπτει τα ψέματα του πρωθυπουργού, όταν σε εκδήλωση της κυβέρνησης ανακοίνωνε μέτρα και πολιτικές για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΚΝΕ «το αποκαλυπτικό ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας της με την Άμεση Δράση επιβεβαιώνει την αστυνομική αδιαφορία και αυθαιρεσία, την κρατική ευθύνη για το στυγερό έγκλημα».

«Το περιπολικό δεν είναι ταξί», αλλά…

Και υπογραμμίζει ότι «την ίδια ώρα που «το περιπολικό δεν είναι ταξί» για να προστατεύσει τα θύματα της βίας, όπως κυνικά είπε ο αστυνομικός, την ίδια ώρα οι δυνάμεις καταστολής είναι πανταχού παρούσες, στους πλειστηριασμούς, τις απεργίες, τις μαθητικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις, ακόμα και χθες έξω από το Α.Τ. Αγ. Αναργύρων, στη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γυναικών για το έγκλημα…»

Για την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας «η ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους είναι τεράστια! Στρώνει το έδαφος για τα επόμενα εγκλήματα, τις επόμενες γυναικοκτονίες, με την παντελή έλλειψη κρατικής στήριξης, δομών επείγουσας φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών κ.ά» και ζητά «εδώ και τώρα να αποδοθούν όλες οι ευθύνες, να τιμωρηθούν οι ένοχοι, να παρθούν γενναία μέτρα ολόπλευρης κοινωνικής προστασίας των γυναικών από την πολύμορφη βία».

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024