Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γυναικοκτονία: Επίθεση στην κυβέρνηση από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. στην 28χρονη

Γυναικοκτονία: Επίθεση στην κυβέρνηση από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. στην 28χρονη

Πανελλήνια οργή για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους και τη στάση της αστυνομίας - Ο διάλογος της ντροπής προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Η εξοργιστική απάντηση της αστυνομίας στην 28χρονη που έπεσε θύμα γυναικοκτονίας έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων έχει προκαλέσει αγανάκτηση στην κοινωνία και την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, που ζητά την «καρατόμηση» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, από την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι το Mega και ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, προχώρησαν σε μια αποκάλυψη που προκαλεί σοκ, καθώς προκύπτει ότι, από χθες, η Ελληνική Αστυνομία που έχει ακούσει το ηχητικό του άτυχου θύματος με τον τηλεφωνητή του 100, έχει πληροφορηθεί πως όταν η κοπέλα ζητάει περιπολικό, μετά από την άρνηση της αστυνομικού να την συνοδεύσει μέχρι το σπίτι της, εκείνος δίνει την εξοργιστική απάντηση: «Κυρία μου, το περιπολικό δεν είναι ταξί».

ΣΥΡΙΖΑ: Είναι απορίας άξιον που ο κ. Χρυσοχοΐδης βρίσκεται στη θέση του

«Αγανάκτηση κι αποτροπιασμό προκαλεί η αποκάλυψη της συνομιλίας που είχε η δολοφονημένη 28χρονη στους Αγίους Αναργύρους με μέλος της Άμεσης Δράσης όταν ζήτησε βοήθεια κι ένα περιπολικό να την μεταφέρει στο σπίτι της», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών»

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, «η απάντηση που έλαβε, σύμφωνα με τα σοκαριστικά ηχητικά ντοκουμέντα, ήταν: ‘Κυρία μου, το περιπολικό δεν είναι ταξί’», για να υπογραμμίσει ότι «η στάση αυτή των στελέχη της ΕΛ.ΑΣ αποδεικνύει αδιάψευστα πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει αντιληφθεί πως το πραγματικό πρόβλημα στην Ελληνική Αστυνομία δεν είναι ‘αριθμητικό’, αλλά αφορά την κατάρτιση, την εκπαίδευση και τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται».

«Είναι απορίας άξιον που ο κ. Χρυσοχοΐδης, ακόμη και μετά από αυτή την αποκάλυψη, βρίσκεται στη θέση του. Ούτε ο πρωθυπουργός θέλησε να τον αποπέμψει, ούτε ο ίδιος αισθάνθηκε την ανάγκη να υποβάλει την παραίτησή του. Είναι απορίας άξιον πως η κυβέρνηση απέρριψε ξανά την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την κατοχύρωση του όρου ‘γυναικοκτονία’»., επισημαίνει η Κουμουνδούρου.

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να εγγυηθεί την ασφάλεια

«Οι αποκαλύψεις που διαδέχονται τη στυγερή γυναικοκτονία έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, είναι ανατριχιαστικές και εξοργιστικές», τονίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Και σημειώνει χαρακτηριστικά πως «η αποστροφή ‘το περιπολικό δεν είναι ταξί’ του τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης, σε συνέχεια της αδράνειας των αξιωματικών στο Α.Τ. απέναντι στην 28χρονη Κυριακή που αναζήτησε ασφάλεια και προστασία από τον δολοφόνο της, είναι γροθιά στο στομάχι».

«Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών. ‘Διαφημίζει’ μέτρα για τη βία κατά των γυναικών και δεν έχει προβεί στο αυτονόητο: την κατάλληλη εκπαίδευση των αστυνομικών και την ενίσχυση των υπηρεσιών. Η βαριά εγκληματικότητα γιγαντώνεται και οι πολίτες δεν νιώθουν ασφάλεια ούτε στις γειτονιές τους», επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη.

Μάλιστα, συστήνει στην κυβέρνηση να μην αναζητεί άλλοθι για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σε πρωτόκολλα ενεργειών και επιχειρησιακούς κανονισμούς, «που η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ερμηνεύει κατά το δοκούν».

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024