Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Renault και Volvo συμπράττουν για ηλεκτρικά van

Renault και Volvo συμπράττουν για ηλεκτρικά van

Μια νέα πλήρη γκάμα ηλεκτρικών vans ετοιμάζουν Renault και Volvo μέσω μιας νεάς εταιρικής οντότητας ονόματι Flexis που φιλοδοξεί να κατακτήσει την EV επαγγελματική κατηγορία

Οι Renault και Volvo σε συνεργασία με την γαλλική εταιρεία μεταφορών ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την εξέλιξη μιας νέας σειράς ηλεκτρικών vans. Η συμμαχία θα δημιουργήσει μια νέα εταιρεία ονόματι Flexis η οποία θα εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία των τριών ομίλων προκειμένου να εξελίξει και να διαθέσει μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών επαγγελματικών vans.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η νέα σειρά ηλεκτρικών vans θα έχει ως αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική τύπου skateboard η οποία θα μπορεί να προσαρμόζεται και να φιλοξενεί διαφορετικά μήκη αμαξωμάτων αλλά και διαφορετικής χωρητικότητας μπαταρίες και, κυριότερα, θα συνδυάζεται με κύκλωμα φόρτισης 800 Volt με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους χρόνους φόρτισης.

Το πρώτο teaser που έδωσε στη δημοσιότητα η Flexis υποδηλώνει ότι την αρχή θα κάνει μια τριπλέτα αποτελούμενη από ένα επιβατικό van, ένα μεγάλο van και ένα Luton Box van. To πρώτο από τα τρία μοντέλα θα παρουσιαστεί το 2026 ενώ όλα θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Renault στο Sandouville.

Mε βάση τα όσα είπε ο Luca de Meo, τα νέα vans θα είναι μικρότερα σε διαστάσεις από τα συνήθη van της Renault προσφέροντας παράλληλα περισσότερη χωρητικότητα χάρη στην νέα τεχνολογία όπου θα βασιστούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τις ηλεκτρικές και μεταφορικές τους δυνατότητες τα vans θα επωφελούνται από ιδιαίτερα προηγμένα ευφυή συστήματα που θα βασιστούν στο λειτουργικό της Google το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης με το Google Cloud, online παρακολούθησης αλλά και προσαρμογής του λογισμικού στα μέτρα των πελατών.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, οι Volvo και Renault θα επενδύσουν αρχικά 300 εκ. ευρώ σε μια περίοδο τριών ετών ενώ η CMA CGM θα συμμετέχει με 120 εκατομμύρια ευρώ. Ο στόχος της Flexis είναι η ισχυρή παρουσία στην κατηγορία των ηλεκτρικών vans για τα οποία εκτιμάται ότι η ζήτηση θα αυξηθεί  προοδευτικά έως και κατά 40% με ορίζοντα το 2030.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024