Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πλατφόρμα δημόσιας διαβούλευσης για την ΟΧΕ Ταϋγέτου

Πλατφόρμα δημόσιας διαβούλευσης για την ΟΧΕ Ταϋγέτου

Η διαβούλευση με τους φορείς και τους πολίτες της Περιοχής Παρέμβασης αποτελεί ουσιαστική παράμετρο για την εκπόνηση και την υλοποίηση μιας επιτυχημένης στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης.

Ο Δήμος Καλαμάτας, μετά την συγκρότηση της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης Διακυβέρνησης της Ο.Χ.Ε. Ταϋγέτου (Δήμοι Σπάρτης- Καλαμάτας), προχωρά στην ενεργοποίηση της πλατφόρμας δημόσιας διαβούλευσης στην διεύθυνση: https://oxe-taygetoy.espa2127.gr/

Η διαβούλευση με τους φορείς και τους πολίτες της Περιοχής Παρέμβασης αποτελεί μια πολύ ουσιαστική παράμετρο για την εκπόνηση και την υλοποίηση μιας επιτυχημένης στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ), υποστηρίζει ο Δήμος Καλαμάτας και προσθέτει ότι οι διαδικασίες διαβούλευσης αποτελούν τμήμα της εκπόνησης του Σχεδίου Δράσης και βασίζονται στους Στόχους και τους Άξονες Προτεραιότητάς του. Σε αυτό το πλαίσιο, η επιλογή και ιεράρχηση των δράσεων και πράξεων καθορίζεται από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, που λαμβάνει υπόψιν του τις ανάγκες και τις αναπτυξιακές προοπτικές του Ορεινού Όγκου Ταϋγέτου, καθώς και τις διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης.

Οι διαδικασίες διαβούλευσης έχουν δύο μορφές, μια εσωτερική και μια εξωτερική. Η εσωτερική διαβούλευση περιγράφει τον ουσιαστικό συν-σχεδιασμό της Στρατηγικής με τις υπηρεσίες των Δήμων Καλαμάτας και Σπάρτης και έχει ήδη εκκινήσει μέσα από τη συνεργασία των Δήμων και των Υπηρεσιών τους για τη διαμόρφωση του Οράματος, των Αξόνων Προτεραιότητας και του Σχεδίου Δράσεως της ΟΧΕ.

Στόχευση της εξωτερικής διαβούλευσης

Στόχος της εξωτερικής διαβούλευσης είναι να κάνει την τοπική κοινωνία συμμέτοχο στην αναπτυξιακή διαδικασία για τη γόνιμη και ουσιαστική χωρική ανάπτυξη του Ταϋγέτου. Να καταγράψει τα προβλήματα και τις ανάγκες, καθώς και τις προτάσεις, τόσο των φορέων της Περιοχής Παρέμβασης, όσο και των ίδιων κατοίκων των περιοχών και στη συνέχεια να συλλέξει και να αξιολογήσει πιθανές προτάσεις για δράσεις και έργα.

Βασικό εργαλείο για τη διεξαγωγή της εξωτερικής διαβούλευσης και τη διαμόρφωση ισχυρής εταιρικής σχέσης με τους πολίτες, τους τοπικούς οικονομικούς και κοινωνικούς εταίρους, αποτελεί το ερωτηματολόγιο, το οποίο διαμορφώνεται καταλλήλως και ψηφιακά, για την εισροή και αξιοποίηση στοχευμένης πληροφορίας και αξιολογικών κρίσεων επί των προτεραιοτήτων της Στρατηγικής, εκ μέρους του κοινού. Η ουσιαστική διαβούλευση με τους φορείς και τους πολίτες της Περιοχής Παρέμβασης, αποτελεί μια πολύ ουσιαστική παράμετρο για την εκπόνηση και την υλοποίηση μιας επιτυχημένης στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ).

*πηγή φωτογραφίας, δήμος Καλαμάτας

Sports in

Το Σαν Μαρίνο… τρολάρει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Παίξτε εναντίον μας, σας παρακαλώ» (pic)

Γέλιο προκαλεί πλέον η κατάσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία… γλέντησε και το Σαν Μαρίνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024