Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πιέρια Όρη: Πολύ καλύτερη η εικόνα της φωτιάς - Μικρή η καταστροφή, αναφέρει ο δασάρχης Πιερίας στο in

Πιέρια Όρη: Πολύ καλύτερη η εικόνα της φωτιάς – Μικρή η καταστροφή, αναφέρει ο δασάρχης Πιερίας στο in

Η φωτιά πέρασε από 2.000 στρέμματα, αλλά έχει καταστρέψει μικρό κομμάτι αυτής της έκτασης - Τι αναφέρει ο κ. Πέτρος Παπαπέτρου

Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς στα Πιέρια Όρη, όπως δήλωσε στο in ο δασάρχης Πιερίας, ο οποίος αναφέρει ότι τα περισσότερα από τα δέντρα που επλήγησαν από της φλόγες επιβίωσαν.

Ειδικότερα, ο κ. Πέτρος Παπαπέτρου αναφέρει ότι η φωτιά, η οποία πλήττει μεικτές συστάδες οξιάς και μαύρης πεύκης, πέρασε από κόμη σε κόμη σε περίπου 2.000 στρέμματα με δέντρα, καίγοντας -ως επί το πλείστον- την παρεδάφια βλάστηση ή τις κορυφές των δέντρων.

Πολύ καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στα Πιέρια Όρη

Αυτό σημαίνει ότι ο ζωτικής σημασίας κορμός των δέντρων δεν επηρεάστηκε, κι έτσι, από τα περίπου 2.000 στρέμματα που πέρασε η φωτιά, λίγα έχουν καταστραφεί ολοσχερών. Όπως αναφέρει ο κ. Παπαπέτρου, από την αρχή ανοίχτηκαν αντιπυρικές ζώνες, και με τη βοήθεια ντόπιων, κι έτσι η φωτιά δεν έφυγε από την πλευρά της Κοζάνης.

Πολλοί κάτοικοι των χωριών της περιοχής βοηθούν τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Κινητοποιήθηκαν, δε, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, με τους υλοτόμους της περιοχής να σπεύδουν για βοήθεια. Εξήντα υλοτόμοι της περιοχής συνδράμουν την προσπάθεια των πυροσβεστών.

Οι δασικοί δρόμοι στην περιοχή ήταν έτοιμοι [καθαρισμένοι κι ανοιχτοί], αναφέρει ο κ. Παπαπέτρου, γεγονός που διευκόλυνε τις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής, η οποία μπορούσε να ανεβάσει σε μεγάλο υψόμετρο και βαρέα οχήματα. Παράλληλα, οι τοπικές Αρχές έχουν διαθέσει δεξαμενές και νερό, που υπάρχουν μες στο κέντρο των επιχειρήσεων.

Επιπλέον, οι τοπικές Αρχές έχουν διαθέσει μπουλντόζες και μηχανήματα έργου, ενώ μπουλντόζες έχει διαθέσει και ο Στρατός. Εναέρια μέσα εθεάθησαν να επιχειρούν από την πρώτη μέρα: 1-2, ελικόπτερα, όπως αναφέρει ο κ. Παπαπέτρου.

Τη δεύτερη ημέρα έκαναν την εμφάνισή τους και Canadair, ενώ σήμερα (2/4) εθεάθησαν εκ νέου ελικόπτερα της Πυροσβεστικής. Η φωτιά ξεκίνησε από υψόμετρο 1.100-1.200 μέτρα κι έφτασε σε υψόμετρο 1.900 μέτρα.

Πυροσβεστική: Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, παρά «διάσπαρτες ενεργές καύσεις εντός της περιμέτρου». Επί τόπου επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 36 οχήματα. Συνέδραμαν με ρίψεις νερού 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Νωρίτερα σήμερα, εθελοντής δασοπυροσβέστης τραυματίστηκε προσπαθώντας να κόψει κορμούς δέντρων για να περιοριστεί η φωτιά. Διακομίστηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024