Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν μετά την ήττα του AKP - «Το έθνος μας προειδοποίησε, θα σταθούμε όρθιοι»

Ερντογάν μετά την ήττα του AKP – «Το έθνος μας προειδοποίησε, θα σταθούμε όρθιοι»

Μήνυμα ανασύνταξης αποδεχόμενος την ήττα του κόμματός του στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Τουρκία έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν οι ηττημένοι των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Τουρκία, καθώς το κόμμα του Τούρκου προέδρου έχασε τους τρεις μητροπολιτικούς δήμους, την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σμύρνη αλλά και την επικράτεια από τους κεμαλιστές του CHP (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα).

«Θα κάνουμε την αυτοκριτική μας με θάρρος. Θα εντοπίσουμε τους λόγους και θα κάνουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις»

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για ένα μήνυμα που αποτελεί προειδοποίηση για τον ίδιο και το κόμμα του, αλλά όπως προσέθεσε «θα ορθοποδήσουμε».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε πως οι εκλογές της 31ης Μαρτίου αποτελούν «σημείο καμπής» για το AKP, το οποίο δεν πήρε το αποτέλεσμα που θα ήθελε.

Ωστόσο, εξήρε  το δημοκρατικό της διαδικασίας και προσέθεσε: «Ως κυβέρνηση, θα συνεχίσουμε να  στηρίζουμε τους δημάρχους στο έργο που θα κάνουν για το καλό των πόλεών τους, όπως κάναμε μέχρι σήμερα. Το έθνος μας είπε την τελευταία του λέξη και πήρε την απόφασή του».

Παράλληλα έστειλε μήνυμα ανασύνταξης λέγοντας πως το κόμμα θα κάνει την αυτοκριτική του και θα εντοπίσει τους λόγους που οδήγησαν στην ήττα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Από εδώ, χαιρετίζω όλη την Τουρκία με σεβασμό. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον καθένα από εσάς για την υποστήριξή σας. Διανύουμε τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού. Είθε ο Θεός να βοηθήσει και να βοηθήσει τους αδελφούς και τις αδελφές μας στη Γάζα», είπε αρχικά μιλώντας από τα κεντρικά γραφεία του AKP.

«Ολοκληρώσαμε τις εκλογές με ωριμότητα που αρμόζει στη δημοκρατία μας. Εκτός από ορισμένα μεμονωμένα περιστατικά, δεν υπήρξαν επεισόδια που θα μπορούσαν να επισκιάσουν την προεκλογική ατμόσφαιρα», προσέθεσε.

«Η τουρκική δημοκρατία απέδειξε για άλλη μια φορά την ωριμότητά της. Όπως γνωρίζετε, οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες ημέρες των δημοκρατιών. Η βούληση του έθνους εκδηλώνεται στην κάλπη. Το έθνος μεταφέρει το μήνυμά του στους πολιτικούς μέσω της κάλπης. Το έθνος μεταφέρει την προειδοποίησή του μέσω της κάλπης. Θα σταθούμε όρθιοι. Η 31η Μαρτίου δεν είναι το τέλος αλλά η καμπή για μας. Το έθνος μας μετέφερε τα μηνύματά του στους πολιτικούς. Ο νικητής αυτών των εκλογών είναι η δημοκρατία μας, η εθνική βούληση», είπε ακόμα ο Τούρκος πρόεδρος.

«Εύχομαι τα αποτελέσματα των εκλογών να είναι ευεργετικά για τη χώρα μας, το έθνος μας, τις πόλεις, τις γειτονιές και τα χωριά μας. Πιστεύω σε σας, θα συνεχίσουμε να κερδίζουμε μαζί σας. Δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε από τη δοκιμασία των τοπικών εκλογών. Ως κόμμα ΑΚP και Λαϊκή Συμμαχία, προετοιμαστήκαμε εντατικά για αυτή την εκλογική δοκιμασία. Οι εταίροι της συμμαχίας μας εργάστηκαν και μόχθησαν αρμονικά. Τους τελευταίους δύο μήνες, επισκέφθηκα προσωπικά 52 διαφορετικές πόλεις. Πραγματοποιήσαμε συγκεντρώσεις εκεί. Ενσωματώθηκα με τον λαό μου και αυτό ήταν το αποτέλεσμα. Υπάρχει ένα καλό σε όλα. Προσπαθήσαμε να περάσουμε τους τελευταίους δύο μήνες στο έπακρο», είπε ακόμα ο Ερντογάν σύμφωνα με τη Sabah.

«Θα ήθελα επίσης να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους προέδρους των άλλων πολιτικών κομμάτων που δήλωσαν την υποστήριξή τους στη συμμαχία μας. Είμαστε ένα κόμμα που πορεύτηκε με το έθνος σε όλη την πολιτική μας ζωή και δεν έχει παρεκκλίνει από τη γραμμή που χάραξε το έθνος. Μέχρι σήμερα, ήμασταν πάντα με την πλευρά της κοινής λογικής. Ήμασταν πάντα στην πλευρά της δημοκρατίας και της εθνικής βούλησης. Μέχρι σήμερα, ποτέ δεν αποφύγαμε να υποκλιθούμε στη βούληση του έθνους και να τιμήσουμε την απόφαση του έθνους μας. Συγχαίρω όλους τους εκλεγμένους δημάρχους. Ως κυβέρνηση, θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε στο έργο που θα κάνουν για το καλό των πόλεών τους, όπως κάναμε μέχρι σήμερα. Το έθνος μας είπε την τελευταία του λέξη και πήρε την απόφασή του»,

«Θα αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα των εκλογών, θα κάνουμε την αυτοκριτική μας με θάρρος. Θα εντοπίσουμε τους λόγους και θα κάνουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις. Θα μείνουμε μακριά από ενέργειες ενάντια στην εθνική βούληση, όπως κάναμε μέχρι τώρα. Έχουμε μπροστά μας μια περίοδο περίπου 4,5 ετών», είπε ακόμα.

«Από εδώ υποσχόμαστε για άλλη μια φορά στο έθνος μας και σε ολόκληρη την Τουρκία. Θα εργαστούμε για 85 εκατομμύρια ανθρώπους για να αυξήσουμε την ευημερία, την ειρήνη, την ασφάλεια και τις ελπίδες του καθενός από αυτούς χωρίς να σταματήσουμε ή να επαναπαυθούμε. Θα προστατεύσουμε τους καταπιεσμένους, θα έρθουμε να σώσουμε όσους έχουν ανάγκη και θα σταθούμε αποφασιστικά ενάντια στους καταπιεστές όπου υπάρχει καταπίεση. Όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα, θα κάνουμε τη διαφορά με τα έργα και την πολιτική μας υπηρεσία. Όπως ακριβώς μιλάμε για τις μεταρρυθμίσεις, τις επενδύσεις και τα έργα μας τα τελευταία 21 χρόνια… Δεν θα παρεκκλίνουμε από αυτή τη γραμμή για τα επόμενα 5 χρόνια. Σήμερα, για άλλη μια φορά, λέμε συνεχίζουμε. Σήμερα, για άλλη μια φορά, λέμε ότι αυτός που τρέχει με αγάπη δεν κουράζεται. Σήμερα, για άλλη μια φορά, λέμε ας ζήσει ο λαός για να ζήσει το κράτος», κατέληξε.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024