Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομάδα χάκερ εκδικήθηκε τον θάνατο Ναβάλνι - Πώς η επίθεση επηρέασε τους Ρώσους κρατούμενους

Ομάδα χάκερ εκδικήθηκε τον θάνατο Ναβάλνι – Πώς η επίθεση επηρέασε τους Ρώσους κρατούμενους

Μετά τον θάνατο του Ναβάλνι άγνωστοι χάκαραν τον διαδικτυακό κόμβο του ρωσικού σωφρονιστικού συστήματος

Μερικές ώρες μετά τον θάνατο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, σε σιβηρική ρωσική φυλακή, μία ομάδα χάκερ αποφάσισε να πάρει εκδίκηση. Χρησιμοποιώντας την πρόσβαση τους σε ένα δίκτυο υπολογιστών με το ρωσικό σωφρονιστικό σύστημα, οι χάκερ ανήρτησαν μία φωτογραφία του Ναβάλνι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNN, το μήνυμα που έφτιαξαν οι χάκερ συνοδευόαν από μία φωτογραφία του Ναβάλνι και της συζύγου του σε μία πολιτική συγκέντρωση. Το μήνυμα αυτό ανέφερε «Ζήτω ο Αλεξέι Ναβάλνι».

Έκλεψαν δεδομένα Ρώσων κρατουμένων

Ακόμη, η ομάδα χάκερ παραβίασε τις δικλείδες ασφάλειας και έκλεψε μία βάση δεδομένων  που περιέχει πληροφορίες για εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσους κρατούμενους και τους συγγενείς και τις επαφές τους, συμπεριλαμβανομένων, όπως ισχυρίζονται οι χάκερ, δεδομένων που φυλάσσονταν για κρατούμενους στην ποινική αποικία της Αρκτικής όπου πέθανε ο Ναβάλνι στις 16 Φεβρουαρίου.

Οι χάκερ, που υποστηρίζουν ότι είναι ένας συνδυασμός εθνικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων Ρώσων ομογενών και Ουκρανών, μοιράστηκαν αυτά τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων αριθμών τηλεφώνου και διευθύνσεων email κρατουμένων και συγγενών τους «με την ελπίδα ότι κάποιος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους και να βοηθήσει να καταλάβει τι συνέβη στον Ναβάλνι», ανέφερε στο CNN ένας χάκερ που ισχυρίζεται ότι εμπλέκεται στην παραβίαση.

Οι χάκερ εκδικήθηκαν τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι

«Το αφεντικό τρελάθηκε»

Στη συνέχεια, οι χάκερ χρησιμοποίησαν την πρόσβασή τους στον διαδικτυακό κόμβο του ρωσικού σωφρονιστικού συστήματος, όπου μέλη της οικογένειας αγοράζουν τρόφιμα για κρατούμενους, για να αλλάξουν τις τιμές ειδών όπως ζυμαρικά και κονσέρβες βοείου κρέατος σε ένα ρούβλι, που είναι περίπου 0,01 δολάριο, σύμφωνα με στιγμιότυπα οθόνης και βίντεο αγορών από το ηλεκτρονικό κατάστημα που δημοσιεύτηκαν από τους χάκερ. Κανονικά, αυτά τα αγαθά κοστίζουν πάνω από 1 δολάριο.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να παρατηρήσει ο διαχειριστής του διαδικτυακού καταστήματος φυλακών ότι οι Ρώσοι αγόραζαν τρόφιμα για… ψίχουλα, σύμφωνα με τον εμπλεκόμενο χάκερ. Επίσης, χρειάστηκε να περάσουν τρεις μέρες μέχρι το προσωπικό πληροφορικής στο κατάστημα της φυλακής να μπορέσει να σταματήσει εντελώς τις… εκπτώσεις που παρείχαν οι χάκερ, σύμφωνα με τον λογαριασμό του χάκερ.

Sports in

Αναποφάσιστος ο Λεμπρόν – Οι σκέψεις για το μέλλον του (vid)

Ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά την ήττα-αποκλεισμό από τους Νάγκετς εμφανίστηκε αναποφάσιστος για το μέλλον του στους Λέικερς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024