Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι δύο «κομάντο» και ο Όρτα

Οι δύο «κομάντο» και ο Όρτα

Ο Ολυμπιακός θα ασκούσε ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην ΑΕΚ αν έπαιζε ο Όρτα, καθώς ο Πορτογάλος έχει την ποιότητα να δημιουργήσει κάθετο παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και μάλιστα το έπραξε με εμφατικό τρόπο. Με ωραίο ποδόσφαιρο, καλή δημιουργία και μεγάλες ευκαιρίες.

Το αποτέλεσμα βέβαια δεν ήταν καλό καθώς το λάθος στις καθυστερήσεις επέτρεψε στην Ένωση να πάρει τη νίκη, αλλά σε ότι αφορά την εικόνα του αγώνα, ήταν ξεκάθαρο πως οι πειραιώτες ήταν η ομάδα που έκανε κουμάντο στο γήπεδο.

Και για να γίνει αυτό συνέβησαν δύο πολύ σημαντικά πράγματα, με τον προπονητή του Ολυμπιακού να έχει «διαβάσει» εξαιρετικά το ματς.

1.Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς κι αυτή τη φορά δεν επέτρεψε στην Ένωση να εκμεταλλευτεί την έδρα. Μπήκε συγκεντρωμένος στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός κι αυτό δημιούργησε την πρώτη συνθήκη για την κυριαρχία της ομάδας του λιμανιού.

2.Η δεύτερη συνθήκη έχει να κάνει με την εξαιρετική απόδοση των δύο κεντρικών χαφ των «ερυθρόλευκων», καθώς Έσε και Τσικίνιο (ειδικά ο δεύτερος) έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση τους τρεις χαφ της Ένωσης.

Τόσο ο Αργεντίνος όσο και ο Πορτογάλος έπαιξαν για τον μεγάλο απόντα του ματς, τον Όρτα, ο οποίος δεν ήταν στην αποστολή λόγω τραυματισμού.

Κι εδώ έχει ενδιαφέρον να σταθούμε στον συγκεκριμένο παίκτη, του οποίου η απουσία ανάγκασε τον Μεντιλίμπαρ ν’ αναθεωρήσει το πλάνο του.

Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τις λάθος αλλαγές του Αλμέιδα και βρήκε πολύ χώρο στο κέντρο, μπορούμε να πούμε ότι ήταν «κομμένο και ραμμένο» για τον Πορτογάλο μέσο.

Έναν παίκτη με καλή τεχνική, με ωραίες σκέψεις και το κυριότερο με καλή πάσα για να εκμεταλλευτεί τα κενά.

Με τους Έσε και Τσικίνιο να έχουν αυτή την εικόνα, ο Ολυμπιακός θα είχε ακόμα καλύτερη κυκλοφορία μπάλας με τον Όρτα να συμπληρώνει την τριάδα στον άξονα.

Και αν δεν προέκυπτε το πρόβλημα με τις ενοχλήσεις του Πορτογάλου χαφ, τότε και ο Μεντιλίμπαρ δεν θα αναγκάζονταν να πάει σε αλλαγή πλάνου και πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά στην πίεση που θα ασκούσε ο Ολυμπιακός και η οποία θα ήταν μεγαλύτερη.

Ο Μεντιλίμπαρ έχει δείξει σε όλα σχεδόν τα ματς πόσο ποντάρει σε αυτή την τριάδα στην μεσαία γραμμή της ομάδας του, με τον Ισπανό τεχνικό να θεωρεί πως έχει βρει την ισορροπία που χρειάζεται η ομάδα του, για τη σωστή αμυντική και επιθετική λειτουργία, έχοντας αυτούς τους τρεις χαφ στην εντεκάδα.

Κι όμως ο Ολυμπιακός στάθηκε άτυχος και σ’ αυτό το θέμα, με τον τραυματισμό του Όρτα δυο μέρες πριν από το μεγάλο παιχνίδι.

Αρκούσε να δει κάποιος την αντίδραση του Μεντιλίμπαρ μετά την προπόνηση του Σαββάτου όταν έγινε γνωστό πως ο Όρτα δεν θα μπορούσε να παίξει στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» ήξερε πολύ καλά ότι ο Όρτα θα έδινε πολλά στην ομάδα του και φυσικά είναι ξεκάθαρο πως δεν ήθελε να «σπάσει» αυτή η τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο Όρτα όμως δεν μπόρεσε να παίξει και τώρα το ζητούμενο για τον Μεντιλίμπαρ είναι να έχει στη διάθεσή του τον παίκτη στο πολύ μεγάλο παιχνίδι με την Φενέρ στο Καραϊσκάκη, για το Conference League.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024