Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αγώνας δρόμου για τη μέγιστη κομματική συσπείρωση

Αγώνας δρόμου για τη μέγιστη κομματική συσπείρωση

Νέα στρατηγική 10 εβδομάδων από τον Μητσοτάκη με στόχο να αλλάξει και η ατζέντα των Τεμπών

Η επίτευξη της μέγιστης κομματικής συσπείρωσης ως καθοριστικού παράγοντα για την επίδοση της ΝΔ στην ευρωκάλπη, η προβολή ισχυρών διλημμάτων μπροστά σε μια παραδοσιακά χαλαρή εκλογική διαδικασία και οι συγκρίσεις με τους πολιτικούς αντιπάλους επιστρέφουν στη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις επόμενες 10 εβδομάδες. Είναι τρία εργαλεία που είχε στη φαρέτρα της η κυβέρνηση πριν από έναν χρόνο ενόψει τότε των εθνικών εκλογών και τα ίδια επιστρατεύει στον δρόμο για τις ευρωπαϊκές εκλογές.

Το πολλαπλώς πιεζόμενο εδώ και μήνες Μαξίμου έχει ανάγκη να ανακτήσει την πρωτοβουλία κινήσεων και να διαμορφώσει τη δημόσια ατζέντα με τους δικούς του όρους, προτάσσοντας διαρκώς πια την πολιτική βαρύτητα των ευρωεκλογών (και) για το εσωτερικό σκηνικό.

«Μάχη» επαναπροσέγγισης της κοινής γνώμης

Εν αναμονή του νέου κύκλου δημοσκοπήσεων μετά την τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο Μητσοτάκης κοιτάζει σε πρώτη φάση το ορόσημο του συνεδρίου της ΝΔ στο τέλος της εβδομάδας (5-7 Απριλίου) με την προσδοκία ότι το Ζάππειο θα αποτελέσει σημείο συνάντησης για όλες τις γενιές της παράταξης και αφετηρία του προεκλογικού αγώνα και σε δεύτερη φάση τη συστράτευση κυβέρνησης και κόμματος σε στοχευμένες περιοδείες ανά την επικράτεια.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια «μάχη» επαναπροσέγγισης της κοινής γνώμης, ιδίως του ακροατηρίου που καταγράφεται δημοσκοπικά να μετακινείται εκτός ΝΔ, είτε προς τους αναποφάσιστους είτε προς ένα… μήνυμα δυσαρέσκειας. Η «μάχη» δεν διαφαίνεται εύκολη από τη στιγμή που κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται ανοιχτά το τραύμα στην εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση αλλά επιπλέον επειδή η αντιπολίτευση έχει κάθε λόγο να στρέφει τον προβολέα στις ρωγμές που έχει υποστεί το κυβερνητικό προφίλ.

Ο Ανδρουλάκης στον Αρειο Πάγο

Οσο κι αν η κυβέρνηση γυρνά τη ρητορική της στα «θετικά» πεπραγμένα της και στα προβλήματα της καθημερινότητας, η αντιπολίτευση διανύει φάση επιθετικής στρατηγικής γύρω από όσα δείχνουν να φθείρουν τους κυβερνώντες. Το ΠΑΣΟΚ θέλει να κρατήσει ανοιχτό το παράθυρο ευκαιρίας για πιεστικές κινήσεις απέναντι στην κυβέρνηση, εξού και μετά την πρωτοβουλία για την πρόταση δυσπιστίας ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει στα ερωτήματα για τις «μονταρισμένες» συνομιλίες που δημοσιοποιήθηκαν μετά την αδιανόητη τραγωδία στις ράγες και σήμερα μεταβαίνει στον Αρειο Πάγο καταθέτοντας σχετική αναφορά.

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξακολουθούν να εργαλειοποιούν μια εθνική τραγωδία», επέμεινε ο Πρωθυπουργός το Σάββατο από το Μοσχάτο και δεσμεύτηκε για προσήλωση της κυβέρνησης «πρώτα και πάνω από όλα» στα προβλήματα της κοινωνίας. Μία μέρα μετά, στη διαδικτυακή εβδομαδιαία ανασκόπηση έκανε λόγο για «πολιτική τυμβωρυχία του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών» από την αντιπολίτευση και για συνασπισμό της «μόνο πίσω από τερατολογίες και όχι γύρω από μια θετική πρόταση για το μέλλον της χώρας».

Premium έκδοση ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024