Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση: Ο Μητσοτάκης πετάει τη μπάλα στην εξέδρα για να διασώσει τον Καραμανλή

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση: Ο Μητσοτάκης πετάει τη μπάλα στην εξέδρα για να διασώσει τον Καραμανλή

Πόλεμος ανακοινώσεων και διαρροών από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για το κατηγορητήριο που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πετάει τη μπάλα στην εξέδρα και να διασώσει τον Κώστα Αχ. Καραμανλή επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, απαντώντας στα όσα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για το κατηγορητήριο που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «από το «να φέρετε στη Βουλή κατηγορητήριο, να το συζητήσουμε» και «με γενικές κατηγορίες και χωρίς κατηγορητήριο, δεν έχουμε κράτος δικαίου», του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο «αφού συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, να το φέρει στην ολομέλεια» των κυβερνητικών πηγών».

«Για να διασώσει τον κ. Καραμανλή από τις βαρύτατες πράξεις και παραλείψεις που του αποδίδονται»

Στη συνέχεια το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει πως «από τα θερμά χειροκροτήματα στον κ. Καραμανλή και τους κυβερνητικούς λεονταρισμούς για την υποστήριξη του, στην άτακτη υποχώρηση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζει ότι «μισή ώρα αφότου παρέλαβε στα χέρια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης το κατηγορητήριο που ζητούσε επιτακτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, πέταξε για ακόμα μια φορά τη… μπάλα στην εξέδρα, για να διασώσει τον κ. Καραμανλή από τις βαρύτατες πράξεις και παραλείψεις που του αποδίδονται».

Καταληκτικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει πως «η επιχείρηση συγκάλυψης συνεχίζεται, επιβεβαιώνοντας την πολιτική εξίσωση «Μητσοτάκης ίσον Καραμανλής, Καραμανλής ίσον Μητσοτάκης, η συγκάλυψη, έχει πρόσωπο». Μόλις στερήθηκαν και την τελευταία τους δικαιολογία».

Το κατηγορητήριο που επέδωσε η Τζάκρη και η απάντηση μέσω κυβερνητικών πηγών

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, όπως ανέφερε η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεοδώρα Τζάκρη, παραδόθηκε στον γραμματέα της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας Σταύρο Καλαφάτη προς ενημέρωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της κυβέρνησης και της ΚΟ της ΝΔ το κατηγορητήριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με «συγκεκριμένες πράξεις – παραλείψεις» του Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Στο κείμενο υποστηρίζεται ότι έχουν νομική υπόσταση κατηγορίες κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή «για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο». Ταυτόχρονα, ζητείται μέσω του κειμένου από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ψηφίσει υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό και να ενεργοποιήσει τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως «σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας, όποιος θεωρεί ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για πράξη ή παράλειψη από πολιτικά πρόσωπα, έχει τη δυνατότητα να συντάξει κατηγορητήριο, το οποίο θα περιέχει και πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής εξέτασης και αφού συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, να το φέρει στην Ολομέλεια της Βουλής, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία».

Τέλος, προσθέτουν ότι «μέχρι να ακολουθηθεί η ανωτέρω διαδικασία, μιλάμε απλώς για ακόμα ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Sports in

«Ο αθλητισμός καλλιεργεί την κοινωνική συμπεριφορά»

Έντονα και ανησυχητικά φαινόμενα εντός και εκτός των σχολικών μονάδων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν προβληματίσει την κοινωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024