Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στ. Κασσελάκης: Πρώτη φορά στην μεταπολίτευση που το αδιάβλητο δεν είναι δεδομένο

Στ. Κασσελάκης: Πρώτη φορά στην μεταπολίτευση που το αδιάβλητο δεν είναι δεδομένο

Επιμένει σε διεθνείς παρατηρητές στις ευρωεκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Θέτει στόχο την «ανατροπή» και εκτιμά πως «θα έρθει ένα πολύ γερό χαστούκι» για τη Νέα Δημοκρατία.

«Στόχος δεν είναι η δεύτερη θέση. Στόχος είναι η ανατροπή. Πιστεύω ότι η κοινωνία θα μας ανταμείψει» δηλώνει ο Στέφανος Κασσελάκης ενόψει των ευρωεκλογών και με αρκετή δόση αυτοπεποίθησης σημειώνει πως «θα είμαστε η προοδευτική κυβέρνηση που θα πάρει την σκυτάλη στις επόμενες εκλογές».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε (Alpha), ερωτηθείς για το αίτημά σχετικά με διεθνείς παρατηρητές στις ευρωεκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε πως παρατηρητές υπάρχουν πάντα, όμως τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος «γιατί είναι η πρώτη φορά στην μεταπολίτευση που το αδιάβλητο δεν είναι δεδομένο».

Και εξήγησε: «Είχαμε προσωπικά στοιχεία των εκλογέων του εξωτερικού, τα οποία δόθηκαν από τα στελέχη της ΝΔ στους ευρωβουλευτές της ΝΔ και εργαλειοποιήθηκαν. Άλλο ένα ψέμα της Νέας Δημοκρατίας τότε, ότι δήθεν η κα Ασημακοπούλου τα συγκέντρωσε με τις δικές της δυνάμεις και τελικά ήταν από στελέχη. Ρωτάω λοιπόν, ποιος εγγυάται ότι δεν έχουν διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα εκλογέων του εσωτερικού; Πώς ξέρουμε ότι δεν έχουν διαρρεύσει σε εταιρείες; Μπορεί ο κύριος Μητσοτάκης να διαβεβαιώσει ότι δεν έχουν διαρρεύσει; Δεν είναι δεδομένο το αδιάβλητο. Όταν ένα τζάκι κινδυνεύει με φυλακή, θα αφήσουν καμένα γη, τίποτα δεν θα είναι δεδομένο».

«Να προχωρήσουμε σε διπλές εκλογές και να δούμε το ζύγι»

Σχολιάζοντας την αναφορά ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ μαζί ανέρχονται σε αυτό της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απάντησε: «Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε πού είναι το ζύγι. Προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσουμε σε διπλές εκλογές και να δούμε το ζύγι. Σας υπόσχομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ανανεωμένος ριζικά. Ήδη φαίνεται η δυναμική, υπάρχει ένα κίνημα στην κοινωνία. Για αυτό λόγο η προπαγάνδα του Μαξίμου και ο κ. Μητσοτάκης προσπαθούν κάθε μέρα να με αποδομήσουν».

Όσον αφορά τον ίδιο δηλώνει «έτοιμος για πρωθυπουργός» λέγοντας παράλληλα πως το κόμμα που ηγείται έχει ικανότατους βουλευτές και ικανότατους επιστήμονες στα think tank (δεξαμενές σκέψεις).

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε σε άλλο σημείο πως «αν μία κυβέρνηση έχει πραγματικά λαϊκή βάση, δεν φοβάται οικονομικά συμφέροντα, δεν βασίζεται πάνω σε αυτά. Είναι ένα σύστημα που τους βοήθησε να χρωματίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως εθνική εξαίρεση και τώρα τους γυρνάει μπούμερανγκ».

Για το εκρηκτικό τριήμερο στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι με την πρόταση δυσπιστίας για το έγκλημα στα Τέμπη «αποκαλύφθηκε η αλαζονεία του Κώστα Αχ. Καραμανλή» και τόνισε ότι μετά το παρατεταμένο χειροκρότημα των βουλευτών της Ν.Δ. στον πρώην υπουργό «θα έρθει ένα πολύ γερό χαστούκι στις ευρωεκλογές».

Στην ερώτηση κατά πόσο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αισθανόταν καλά με το να χειροκροτούν τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, είπε με νόημα: «Ή είσαι βουλευτής ή πρόβατο στο μαντρί».

«Θέλουμε τη θετική ψήφο»

Τόνισε πως δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει απλώς μία ψήφο τιμωρίας. «Θέλω ο κόσμος να ακούσει το πρόγραμμά μας για μία πράσινη, κοινωνική, δίκαιη Ευρώπη, για τις τομές που κάνουμε στη φορολογία, στην ακρίβεια, στη δικαιοσύνη και να μας εμπιστευτεί. Θέλουμε τη θετική ψήφο» τόνισε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε υπερήφανος που υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία και επισήμανε ότι ήρθε στην Ελλάδα για να προσφέρει.

Για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι είναι καλύτερες από ποτέ, σημειώνοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός του έστειλε ευχές για τα γενέθλιά του.

Σχετικά με τη στρατιωτική θητεία, επισήμανε ότι η στράτευση θα έπρεπε να είναι τρεις μήνες και να έχει κοινωνικό πρόσημο.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024