Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Η συγκινητική ιστορία πίσω από την απόφαση να χτιστεί σχολείο στο Καμερούν στη μνήμη των θυμάτων

Τέμπη: Η συγκινητική ιστορία πίσω από την απόφαση να χτιστεί σχολείο στο Καμερούν στη μνήμη των θυμάτων

Το έργο του πατήρ Ευάγγελου Παπανικολάου, ιερέα της Ορθόδοξης Εκκλησίας που διακονεί την Ιεραποστολή στο Καμερούν της Αφρικής.

Στο συντονισμό των επόμενων κινήσεων τους, μετά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή, προχωρούν οι γονείς και συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Μετά από πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας οι 33 οικογένειες των θυμάτων ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις και έλαβαν σημαντικές αποφάσεις.

Σχολείο στο Καμερούν στην μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών τους

Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μηνύσεις κατά των προσώπων, αλλά και υπηρεσιών, που κλήθηκαν να χειριστούν την κατάσταση τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Επίσης, αποφάσισαν να συμβάλουν στην προσπάθεια να χτιστεί σχολείο στο Καμερούν στην μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών τους.

Γιατί στο Καμερούν

Ο πατήρ Ευάγγελος Παπανικολάου, ιερέας της Ορθόδοξης Εκκλησίας που διακονεί την Ιεραποστολή στο Καμερούν της Αφρικής, πριν σχεδόν έναν μήνα, ιερούργησε στο μνημόσυνο για τα θύματα των Τεμπών ξεσπώντας σε λυγμούς.

Την 1η Μαΐου του 2023, στο Καμερούν, έκανε 57 βαπτίσεις, όπου και δόθηκαν τα ονόματα των αδικοχαμένων στα Τέμπη.

«Έχουμε αποφασίσει να στηρίξουμε τον παπα-Βαγγέλη στο Καμερούν με την κατασκευή σχολείου, πηγαδιού, και ο,τι άλλο χρειαστεί για τα παιδάκια που βάφτισε με τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών. Η μνήμη τους θα ζει για πάντα», έγραψε ο Βαγγέλης Βλάχος που έχασε τον αδελφό του στην τραγωδία των Τεμπών.

Ο Χρήστος βλάχος, μίλησε για την ίδρυση του σχολείου. «Το Πάσχα (ο παπα-Βαγγέλης) θα έρθει στα Μετέωρα και θα συννενοηθούμε για το κόστος. Είναι μια πρώτη από τις δράσεις που θα υλοποιήσουμε. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί» ανέφερε ο πατέρας του θύματος, Βάιου Βλάχου.

Σε μηνύσεις προχωρούν οι συγγενείς των θυμάτων

Οι συγγενείς, την ερχόμενη Τετάρτη, θα καταθέσουν στον ανακριτή όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει και αναμένεται να υποβάλουν και ονομαστικές μηνύσεις κατά προσώπων, αλλά και υπηρεσιών, που κλήθηκαν να χειριστούν την κατάσταση τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Επιμένουν ότι υπάρχει έγκλημα πίσω από τον θάνατο των παιδιών τους και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται για τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων.

Παράλληλα, με δηλώσεις τους μετά το πέρας της σύσκεψης, ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, ενώ τόνισαν πως έχουν στοιχεία προς κατάθεση για το θέμα του μπαζώματος.

Ο Δημήτρης Πλακιάς (πατέρας της Αναστασίας και θείος των διδύμων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη) ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχει οπτικό υλικό, βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν καθαρά ότι στο σημείο της σύγκρουσης, στις 4 τα ξημερώματα υπήρχε χορτάρι και στις 6.30 δεν υπήρχε πια, καθώς φορτηγά απομάκρυναν χώμα και άλλα υλικά.

Το οικόπεδο στο οποίο μεταφέρθηκε χώμα με 25 φορτηγά, έχει εντοπιστεί και φυλάσσεται, ενώ αναμένεται με εντολή του ανακριτή να ληφθεί δείγμα και να ελεγχθεί από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024