Η Ντόρτμουντ αποτελείωσε την Μπάγερν Μονάχου (2-0)
Η Ντόρτμουντ είχε να νικήσει πάνω από πέντε χρόνια την Μπάγερν, αλλά αφού την βρήκε… μπόσικη, της έδωσε τη χαριστική βολή με 2-0 μέσα στο Μόναχο. Αγκαλιά με τον τίτλο η Λεβερκούζεν.
Το ότι έχασε μέχρι και από την Ντόρτμουντ είναι ένα δείγμα της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Μπάγερν Μονάχου! Από τις 10 Νοεμβρίου του 2018 είχαν να πανηγυρίσουν σε οποιαδήποτε διοργάνωση απέναντι στη μεγάλη τους αντίπαλο οι «κιτρινόμαυροι» και τα κατάφεραν με 2-0 μέσα στην «Allianz Arena», για την 27η αγωνιστική της Bundesliga.
Πρώτο διπλό μετά από μία δεκαετία για τους Βεστφαλούς στο συγκεκριμένο γήπεδο και σημαντικό βήμα για την τετράδα.
Από την άλλη, η ομάδα του Τόμας Τούχελ έμεινε στο -13 από τη Λεβερκούζεν η οποία περιμένει απλά την μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλά το ματς και απείλησαν δύο φορές στα πρώτα λεπτά με Γκορέτσκα και Κέιν, αλλά το γκολ το πέτυχε η Ντόρτμουντ. Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών ο Μπράντ βρήκε τον Αντεγέμι κι εκείνος με διαγώνιο σουτ έκανε το 0-1.
Στο 23′ ο Κέιν έχασε άχαστο με κοντινή κεφαλιά για το 1-1 ενώ ούτε πέντε λεπτά μετά κατάφερε να σκοράρει με σουτ. Στο 35′ ο Ενμετσά έσωσε σε κεφαλιά του Ντάιερ και η Ντόρτμουντ έβγαλε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ.
Στο 53′ έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ οι φιλοξενούμενοι, αλλά ο Ουλράιχ έδιωξε με εκπληκτική επέμβαση το πλασέ του Ενμετσά και στο 58′ είπε «όχι» και στον Χούμελς.
Ο Μάατσεν στο 65΄είχε μία καλή στιγμή και στο 83′ ήρθε το 0-2 με ασίστ του Αλέ και ωραίο σουτ του Ρίερσον. Στο 89′ ο Κέιν σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ και η Ντόρτμουντ πανηγύρισε την πολύ μεγάλη νίκη.
Οι συνθέσεις:
Μπάγερν Μονάχου: Ουλράιχ, Ντέιβις (84′ Τσούπο Μότινγκ), Κιμ, Κίμιχ, Ντάιερ, Γκορέτσκα, Λάιμερ (73’ Μαζραουί), Μίλερ (63’ Τελ), Μουσιάλα (63’ Γκνάμπρι), Σανέ (63’ Κομάν), Κέιν
Ντόρτμουντ: Μάιερ, Ριέρσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Μπραντ, Ενμετσά (67’ Εζτσάν), Τσαν, Μπραντ (67’ Ρόις), Σάντσο (84′ Βολφ), Αντεγέμι (84′ Μπάινο Γκίτενς), Φίλκρουγκ (74’ Αλέ)
- Τζένιφερ Λόρενς – Έμα Στόουν: Τελικά υπάρχει κόντρα ανάμεσα τους;
- Γιατί τα social media προκαλούν τόσο άγχος στην Gen Z;
- Πότε θα σταλούν οι πρώτες κλήσεις από τις «έξυπνες» κάμερες κυκλοφορίας – Δεν θα «σβήνονται» τα πρόστιμα
- Πόσο υγιεινά είναι τελικά τα φρούτα και τα λαχανικά;
- Γιατί οι παμπ στη Βρετανία δεν δέχονται Εργατικούς – «Δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματική ζωή»
- «Ο κόσμος μου όλος» – Το πατρικό σπίτι του εφήβου Ντέιβιντ Μπόουι ανοιχτό στο κοινό από το 2027



