Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Αλεξάνδρειας: Δεν θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές καθώς το ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης

Δήμος Αλεξάνδρειας: Δεν θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές καθώς το ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης

Την είχε καταθέσει ο συνδυασμός «Ώρα Ευθύνης» του νυν δημάρχου - Ο Παναγιώτης Γκυρίνης παραμένει στη θέση του για τα επόμενα τεσσεράμισι χρόνια

Ματαιώνονται εν τέλει οι επαναληπτικές εκλογές στον Δήμο Αλεξάνδρειας καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε ο συνδυασμός του Παναγιώτη Γκυρίνη, ο οποίος εν τέλει παραμένει δήμαρχος για τα επόμενα τεσσεράμισι χρόνια.

Με την απόφαση του ΣτΕ σταματούν όλες οι διαδικασίες για επανάληψη των εκλογών που ήταν προγραμματισμένες για τις 7 Απριλίου

Σύμφωνα με την οριστική απόφαση του ΣτΕ, ματαιώνονται οι επαναληπτικές εκλογές στον Δήμο Αλεξανδρείας που είχαν οριστεί για τις 7 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Μακεδονία, η απόφαση του αρμόδιου Τμήματος του ΣτΕ ανακοινώθηκε στους υποψηφίους νωρίτερα σήμερα, ενώ αναμένεται να καθαρογραφεί τις επόμενες ώρες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, το Γ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης του συνδυασμού «Ώρα Ευθύνης» του δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη κατά της της υπ. αριθμ. 7/2024 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας για την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Αλεξάνδρειας.

Με την απόφαση του ΣτΕ σταματούν όλες οι διαδικασίες για επανάληψη των εκλογών, που είχαν δρομολογηθεί για την Κυριακή 7 Απριλίου, γεγονός που σημαίνει ότι ο προεκλογικός αγώνας μεταξύ των Παναγιώτη Γκυρίνη και Δώρας Κουρκουτά, που θα ήταν η βασική αντίπαλός του, τερματίζει σήμερα.

Τι είχε συμβεί

Υπενθυμίζεται ότι στο Γ΄ Τμήμα του Συμβούλιου της Επικρατείας, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Διομήδη Κυριλόπουλο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Βασίλη Ανδρουλάκη, συζητήθηκε προ ημερών η αμφισβήτηση της διαδικασίας που προηγήθηκε των δημοτικών εκλογών στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Ειδικότερα, το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Βέροιας έκρινε ότι κακώς ο συνδυασμός της Δώρας Κουρκουτά «Μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ» δεν είχε ανακηρυχθεί τον περασμένο Αύγουστο από το Πρωτοδικείο υποψήφιος με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Το Πολιτικό Πρωτοδικείο αποφάνθηκε ότι στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της κ. Κουρκουτά δεν υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός γυναικών (40% ποσόστωση), κάτι που όμως δεν δέχθηκε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βέροιας και ακύρωσε τις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Αλεξάνδρειας.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βέροιας έκανε δεκτή την προσφυγή της κ. Κουρκουτά, κρίνοντας ότι με τις αλλαγές που επήλθαν στο ψηφοδέλτιό της μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες από την εκλογική νομοθεσία, είχε δικαίωμα συμμετοχής στις τελευταίες.

Να σημειωθεί ότι με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023, στον Δήμο Αλεξάνδρειας, ο Παναγιώτης Γκυρίνης (Ώρα Ευθύνης) έλαβε ποσοστό 79,73% και ο αντίπαλος του Ηλίας Ιακωβίδης (Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας), έλαβε 20,27%.

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024