Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηχητικά ντοκουμέντα: Στον ΟΣΕ από την πρώτη ημέρα, στην αστυνομία μετά από τρεις

Ηχητικά ντοκουμέντα: Στον ΟΣΕ από την πρώτη ημέρα, στην αστυνομία μετά από τρεις

Το περίφημο στικάκι με τα ηχητικά ντοκουμέντα μετά την τραγωδία των Τεμπών έφτασε άμεσα στα χέρια των υπευθύνων του ΟΣΕ αλλά χρειάστηκαν τρεις ημέρες για να προσκομιστεί στην αστυνομία. Μεσολάβηση η διαρροή στα ΜΜΕ.

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει από το δημοσίευμα του «Βήματος» για τη δημοσιοποίηση μονταρισμένων με τρόπο που αλλοιώνουν την πραγματικότητα ηχητικών ντοκουμέντων από το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.  Οι αντιδράσεις που έχουν πυροδοτηθεί είναι αλυσιδωτές με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να προετοιμάζουν την κατάθεση πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Στο Μαξίμου έχουν ξεκινήσει ένα ανελέητο κυνήγι μαγισσών με τη λέξη «συγκάλυψη» να πλανάται στον αέρα εδώ και μήνες καθώς πολλά και κρίσιμα ερωτήματα εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα προκαλώντας την οργή των συγγενών των θυμάτων που παλεύουν για να λάμψει η αλήθεια.

Η Δικαιοσύνη καλείται να φέρει στο φως της αλήθεια

Ανάμεσα στα πολλά και σοβαρά ερωτήματα είναι και το ποιος και γιατί διέρρευσε λίγες ώρες μετά το δυστύχημα μονταρισμένα ηχητικά. Η Δικαιοσύνη, που είναι και η μόνη υπεύθυνη να διαλευκάνει την υπόθεση, έχει μπροστά της ένα σύνθετο έργο να φέρει εις πέρας.

Ποιος διέρρευσε τις μονταρισμένες συνομιλίες;

Τα στοιχεία του ρεπορτάζ πολλά και συνεχώς εμπλουτίζονται.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων» που υπογράφει και το επίμαχο κομμάτι μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και πρόσθεσε μία νέα διάσταση στο θέμα που απασχολεί την επικαιρότητα εδώ και τουλάχιστον 24 ώρες.

«Η ελληνική αστυνομία πολύ σωστά ανακοίνωσε ότι παραδόθηκαν οι ηχογραφήσεις του ΟΣΕ σε αστυνομικό της τροχαίας Λάρισας – όπως περιγράφεται από έγγραφα που δημοσιεύει το ”Βήμα της Κυριακής”’ – στις 3 Μαρτίου 2023. Πήγε υπάλληλος του ΟΣΕ και τους παρέδωσε τα σχετικά στικάκια», είπε αρχικά ο αστυνομικός συντάκτης. Και τόνισε: «Όμως το ερώτημα είναι: πώς αυτές οι συνομιλίες από έναν κρατικό χώρο του ΟΣΕ, όπου έχουν πρόσβαση μόνο κρατικοί υπάλληλοι, βγήκαν από την 1η Μαρτίου 2023 λίγες ώρες αργότερα οι επίμαχοι διάλογοι;».

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος υπογράμμισε το ερώτημα: «Ποιος διέρρευσε τις μονταρισμένες συνομιλίες, οι οποίες ήταν κλειστές σε κρατικό χώρο από την 1η Μαρτίου και όπως παραδέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στις αρμόδιες αρχές της τροχαίας της Λάρισας που έκανε την σχετική έρευνα δόθηκαν στις 2 και 3 Μαρτίου 2023».

3-3-2023

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, σε συνάντηση με τα Σωματεία λίγες μέρες μετά το δυστύχημα των Τεμπών, είχε υποστηρίξει ότι ο ίδιος είχε διατάξει έρευνα για  τις διαρροές και είχε ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές.

Όταν κλήθηκε ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή κατέθεσε ενώπιον των μελών της πως «το usb με τις καταγραφές που πήραμε το ίδιο βράδυ παρουσία ανακριτικού υπαλλήλου από τα καταγραφικά της Λάρισας μαζί με τη σχετική αποκωδικοποίηση τους, είναι τα ίδια στοιχεία τα οποία παραδώσαμε και στον κ. ανακριτή και στον κ. εισαγγελέα».

Όπως παραδέχθηκε οι καταγραφές ήταν στα χέρια των υπευθύνων του ΟΣΕ το ίδιο βράδυ του μοιραίου ατυχήματος (28 Φεβρουαρίου 2023) με την ΕΛ.ΑΣ. να ανακοινώνει με κάθε επισημότητα πως «προσκομίστηκαν στην προαναφερθείσα αστυνομική Υπηρεσία στις 3-3-2023 και κατασχέθηκαν στις 4-3-2023».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024