Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο... βιονικός Ματίας Λεσόρ (vids)

Ο… βιονικός Ματίας Λεσόρ (vids)

Ο Ματίας Λεσόρ δεν έχει βοήθεια στη θέση «5» στον Παναθηναϊκό, παρόλα αυτά τα πηγαίνει περίφημα, δεν χάνει παιχνίδι και καταγράφει «τρελά» λεπτά στο παρκέ για σέντερ.

O Παναθηναϊκός το καλοκαίρι προχώρησε σε μια τεράστια επένδυση και αναβάθμιση του ρόστερ του, με σκοπό να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο και στο Final Four της Euroleague, αλλά και να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα.

Οι πράσινοι ξόδεψαν «τρελά» χρήματα, έκαναν μεγάλες μεταγραφές, όμως ο παίκτης που έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση με τις εμφανίσεις του, τη διάθεση και τον τρόπο που αγωνίζεται δεν είναι άλλος από τον Ματίας Λεσόρ.

Ο σέντερ των πράσινων αποκτήθηκε μετά από μια σπουδαία σεζόν με την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ουσιαστικά για να αποτελέσει τον βασικό ψηλό του τριφυλλιού. Η χρονιά όμως έχει εξελιχθεί έτσι, που οι υπόλοιποι στη θέση «5» των πράσινων (Μπαλτσερόφσκι, Αντετοκούνμπο) δεν έχουν βοηθήσει όσο θα έπρεπε, ο Πολωνός δεν έχει πείσει τον Αταμάν και ο Έλληνας σέντερ είχε τραυματισμούς.

Αποτέλεσμα αυτού είναι όλο το βάρος να έχει πέσει στον Λεσόρ, ο οποίος όμως όχι μόνο έχει ανταπεξέλθει, αλλά διανύει μια μυθική σεζόν τόσο από άποψη στατιστικής όσο και από τον χρόνο συμμετοχής του, αφού είναι ο πλέον… βιονικός σέντερ της Euroleague.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος ψηλός του Παναθηναϊκού είναι ο πρώτος σέντερ της Euroleague σε χρόνο συμμετοχής, καθώς μετράει 28:52 λεπτά συμμετοχής και είναι 3,2 λεπτά περισσότερο στο παρκέ από τους υπόλοιπους, με τον δεύτερο να είναι ο Τζόελ Μπολομπόι του Ερυθρού Αστέρα, ο οποίος είναι στο γήπεδο για 25:30 σε 31 παιχνίδια.

Επίσης, ο Λεσόρ έφτασε στην τελευταία «διαβολοβδομάδα» της κανονικής διάρκειας τα 12 (!) παιχνίδια στα οποία έχει μείνει στο παρκέ για περισσότερα από 30 λεπτά και αν αναλογιστεί κανείς τη θέση που παίζει καταλαβαίνει ότι μιλάμε για τεράστια υπέρβαση.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως ο Λεσόρ μαζί με την περσινή σεζόν έχει παίξει σε όλα τα ματς σε Παρτιζάν και Παναθηναϊκό, έχοντας χάσει μόλις ένα. Αυτό με τη Ρεάλ στα play off πέρσι με την Παρτιζάν, όπου ήταν τιμωρημένος λόγω των επεισοδίων που είχαν γίνει στη Μαδρίτη…

Πάει ακόμη και για MVP

Ο Λεσόρ κάνει τόσο σπουδαία και γεμάτη σεζόν, που τα νούμερα του έχουν «εκτοξευτεί», περνάει πολύ χρόνο στο παρκέ και έχει ένα από τα καλύτερα συστήματα αξιολόγησης σε όλη τη διοργάνωση.

Ο Γάλλος μετράει 13,9 πόντους μέσο όρο, 6,1 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ, 1,1 κλεψίματα και 0,9 μπλοκ, ενώ παίρνει βαθμολογία 19,6 στο σύστημα αξιολόγησης και είναι πίσω μόνο από τον Σέιν Λάρκιν και τον Μάικ Τζέιμς που έχουν 20,3, αλλά και από τον Γουέιντ Μπόλντγουιν που έχει 19,7, αλλά σε 24 παιχνίδια, όχι σε 31 ματς.

Ο Λεσόρ με 3 αγωνιστικές να απομένουν έχει μπροστά του ευκαιρία να τελειώσει με το καλύτερο σύστημα αξιολόγησης, δεδομένα θα πάρει πάνω από 25 λεπτά στο παρκέ και δεδομένα ο Εργκίν Αταμάν δεν πρόκειται να τον προφυλάξει, ειδικά από τη στιγμή που καίγεται για τη 2η θέση και το πλεονέκτημα έδρας, αλλά και διότι δεν έχει παίκτες αντάξιους να παίξουν στο πλευρό του και να του δώσουν ανάσες.

Οπότε δεδομένα ο Λεσόρ θα αφήσει ξανά και τα… πνευμόνια του στα παρκέ…

Sports in

Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του BCL

Η Μάλαγα πέρασε από τον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στον τελικό του BCL.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024