Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Άμεση συζήτηση για τη ΛΑΡΚΟ στο ευρωκοινοβούλιο ζητεί το ΚΚΕ

Άμεση συζήτηση για τη ΛΑΡΚΟ στο ευρωκοινοβούλιο ζητεί το ΚΚΕ

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος ζητεί «κατεπείγουσα εξέταση των αναφορών σχετικά με την επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ»

Την «κατεπείγουσα εξέταση των αναφορών σχετικά με την επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ και την πραγματοποίηση συζήτησης από την Επιτροπή Αναφορών (PETI) του Ευρωκοινοβουλίου» ζητά η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ με επιστολή που απέστειλε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος προς την πρόεδρο της Επιτροπής.

Στην επιστολή του ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος αναφέρει μεταξύ άλλων πως «οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους πραγματοποίησαν μαζική Γενική Συνέλευση την περασμένη εβδομάδα, αποφασίζοντας απεργία στις 28 Μαρτίου ενάντια σε αυτές τις αποφάσεις».

Η επιστολή του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Κυρία Πρόεδρε,

Κύριοι συντονιστές,

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στις αναφορές με αριθ. 349/2022 και 289/2022 σχετικά με την επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ στην Ελλάδα, δεδομένου ότι υπάρχουν νέες και επείγουσες εξελίξεις.

Ειδικότερα, σε έγγραφο της ΔΥΠΑ αναφέρεται η μη ανανέωση των συμβάσεων εργασίας στη ΛΑΡΚΟ που λήγουν στις 31 Μαρτίου και η ένταξη των εργαζομένων σε προγράμματα ανεργίας. Είναι απόδειξη της κυβερνητικής προσπάθειας για το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και την οριστική απόλυση όλων των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους πραγματοποίησαν μαζική Γενική Συνέλευση την περασμένη εβδομάδα, αποφασίζοντας απεργία στις 28 Μαρτίου ενάντια σε αυτές τις αποφάσεις.

Με βάση τα προαναφερθέντα, ζητώ, ως μέλος της Επιτροπής PETI, να τεθούν επειγόντως στην ημερήσια διάταξη του Απριλίου οι αναφορές με αριθ. 349/2022 και 289/2022 προκειμένου να διεξαχθεί συζήτηση.

Ειλικρινώς,

Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος

Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ».

Sports in

Φιορεντίνα: Με αυτή την εμφάνιση θα παραταχθεί στον τελικό με τον Ολυμπιακό (pic)

Η ιταλική ομάδα μετράει αντίστροφα για τον τελικό του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024