Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόκριση ή στης λήθης το πηγάδι

Πρόκριση ή στης λήθης το πηγάδι

Η «γαλανόλευκη» παίζει στη Γεωργία αγώνα χωρίς αύριο, που θα κρίνει το μέλλον της στο διεθνές προσκήνιο.

Είναι τελικός. Κυριολεκτικά. Ο αγώνας στο «Μπορίς Παϊχάτζε» είναι το ματς της δεκαετίας για την Εθνική Ελλάδας. Καμία σχέση με τον ημιτελικό κόντρα στο Καζακστάν. (Σχεδόν) Όλα θα είναι διαφορετικά. Παίζουμε εκτός έδρας.

Η Γεωργία είναι καλύτερη ομάδα από τους Καζάκους. Έχει αστέρι παγκόσμιας λάμψης όπως ο Κβίτσα Κβαρατσέλια.

Δεν έπαιξε κόντρα στο Λουξεμβούργο, αλλά τώρα θα σηκώσει στις πλάτες του όλη του τη χώρα που θα παλέψει για την πρώτη της μεγάλη στιγμή από τη μέρα που έγινε ανεξάρτητη μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ.

Είναι ιστορική ευκαιρία. Και για τους Γεωργιανούς και για τη «γαλανόλευκη». Έχουμε καλύτερη ομάδα; Αυτό θέλουμε να πιστεύουμε. Το 5-0 της περασμένης Πέμπτης μας γέμισε αισιοδοξία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έφτασε η πιο μεγάλη μέρα της καριέρας των διεθνών μας (μέχρι την επόμενη, αν προκριθούμε). Στον αθλητισμό δεν χωράνε «πρέπει», αλλά τώρα… «πρέπει». Πολύ απλά. Τα πλεϊ οφ του Nations League μας δίνουν μια ευκαιρία που άλλες ομάδες δεν την είχαν. Μπαράζ είχαμε παίξει και πριν από έξι χρόνια για το Μουντιάλ του 2018. Τότε όμως αντίπαλος ήταν η Κροατία που μας απέκλεισε εύκολα. Στο τέλος έφτασε και στον τελικό. Τώρα όμως δεν υπάρχουν οι Κροάτες μήτε άλλη υπερδύναμη.

Στον όμιλο όσο και να το παλέψαμε τα εμπόδια Γαλλίας και Ολλανδίας ήταν ανυπέρβλητα. Κανονικά θα βλέπαμε το Euro2024 από την τηλεόραση. Αυτή η έμπνευση, «εφεύρεση» ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε, της UEFA μας προσφέρει δώρο. Δεν θα είναι εύκολη η πρόκριση. Μπορεί να κριθεί στην παράταση ή και τα πέναλτι. Πρέπει να είμαστε για όλα έτοιμοι. Είναι αγώνας χωρίς αύριο. Αυτό ώστε να επανέλθει η Ελλάδα στην ελίτ. Σε διαφορετική περίπτωση θα παραμείνουμε σε διεθνή απομόνωση.

Οι κληρώσεις των προκριματικών έχουν γίνει δύσκολες αφού έχουμε πέσει στα χαμηλά γκρουπ δυναμικότητας. Οι καλές ομάδες στον όμιλό μας είναι σταθερά δυο και ως τώρα δεν τις έχουμε ξεπεράσει. Αυτά τα μπαράζ μας δίνουν την ευκαιρία για τη μεγάλη επιστροφή. Αν υπάρχει επόμενη μέρα και άλλη ευκαιρία για τις επόμενες διοργανώσεις; Ο δρόμος θα παραμείνει δύσβατος. Ακόμη και μέσω των πλεϊ οφ του Nations League από την στιγμή που ανεβήκαμε κατηγορία ο βαθμός δυσκολίας θα ανέβει για την πρωτιά στον όμιλο και την πρόκριση από τα μπαράζ της Β’ κατηγορίας. Αυτά όμως από αύριο. Τώρα μετράει μόνο η πρόκριση.

Sports in

Πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Madrid Open, για την πρόκριση στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Madrid Open απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024