Πρόκριση ή στης λήθης το πηγάδι
Η «γαλανόλευκη» παίζει στη Γεωργία αγώνα χωρίς αύριο, που θα κρίνει το μέλλον της στο διεθνές προσκήνιο.
Είναι τελικός. Κυριολεκτικά. Ο αγώνας στο «Μπορίς Παϊχάτζε» είναι το ματς της δεκαετίας για την Εθνική Ελλάδας. Καμία σχέση με τον ημιτελικό κόντρα στο Καζακστάν. (Σχεδόν) Όλα θα είναι διαφορετικά. Παίζουμε εκτός έδρας.
Η Γεωργία είναι καλύτερη ομάδα από τους Καζάκους. Έχει αστέρι παγκόσμιας λάμψης όπως ο Κβίτσα Κβαρατσέλια.
Δεν έπαιξε κόντρα στο Λουξεμβούργο, αλλά τώρα θα σηκώσει στις πλάτες του όλη του τη χώρα που θα παλέψει για την πρώτη της μεγάλη στιγμή από τη μέρα που έγινε ανεξάρτητη μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ.
Είναι ιστορική ευκαιρία. Και για τους Γεωργιανούς και για τη «γαλανόλευκη». Έχουμε καλύτερη ομάδα; Αυτό θέλουμε να πιστεύουμε. Το 5-0 της περασμένης Πέμπτης μας γέμισε αισιοδοξία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έφτασε η πιο μεγάλη μέρα της καριέρας των διεθνών μας (μέχρι την επόμενη, αν προκριθούμε). Στον αθλητισμό δεν χωράνε «πρέπει», αλλά τώρα… «πρέπει». Πολύ απλά. Τα πλεϊ οφ του Nations League μας δίνουν μια ευκαιρία που άλλες ομάδες δεν την είχαν. Μπαράζ είχαμε παίξει και πριν από έξι χρόνια για το Μουντιάλ του 2018. Τότε όμως αντίπαλος ήταν η Κροατία που μας απέκλεισε εύκολα. Στο τέλος έφτασε και στον τελικό. Τώρα όμως δεν υπάρχουν οι Κροάτες μήτε άλλη υπερδύναμη.
Στον όμιλο όσο και να το παλέψαμε τα εμπόδια Γαλλίας και Ολλανδίας ήταν ανυπέρβλητα. Κανονικά θα βλέπαμε το Euro2024 από την τηλεόραση. Αυτή η έμπνευση, «εφεύρεση» ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε, της UEFA μας προσφέρει δώρο. Δεν θα είναι εύκολη η πρόκριση. Μπορεί να κριθεί στην παράταση ή και τα πέναλτι. Πρέπει να είμαστε για όλα έτοιμοι. Είναι αγώνας χωρίς αύριο. Αυτό ώστε να επανέλθει η Ελλάδα στην ελίτ. Σε διαφορετική περίπτωση θα παραμείνουμε σε διεθνή απομόνωση.
Οι κληρώσεις των προκριματικών έχουν γίνει δύσκολες αφού έχουμε πέσει στα χαμηλά γκρουπ δυναμικότητας. Οι καλές ομάδες στον όμιλό μας είναι σταθερά δυο και ως τώρα δεν τις έχουμε ξεπεράσει. Αυτά τα μπαράζ μας δίνουν την ευκαιρία για τη μεγάλη επιστροφή. Αν υπάρχει επόμενη μέρα και άλλη ευκαιρία για τις επόμενες διοργανώσεις; Ο δρόμος θα παραμείνει δύσβατος. Ακόμη και μέσω των πλεϊ οφ του Nations League από την στιγμή που ανεβήκαμε κατηγορία ο βαθμός δυσκολίας θα ανέβει για την πρωτιά στον όμιλο και την πρόκριση από τα μπαράζ της Β’ κατηγορίας. Αυτά όμως από αύριο. Τώρα μετράει μόνο η πρόκριση.
- Η τρομερή ανάρτηση του Κόντη για τον ΟΦΗ: «Τα παιδιά έδειξαν τι σημαίνει να παίζεις για κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σου»
- ΠΑΟΚ: Συνάντηση Σαββίδη – Λουτσέσκου για το μέλλον
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (28/4): Πού θα δείτε τα ματς Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στα play offs της Euroleague
- Στον δρόμο για το Final Four του ΟΑΚΑ: Πρώτη «μάχη» με Μονακό για τον Ολυμπιακό – Για το break στη Βαλένθια ο Παναθηναϊκός
- Άλβαρες: «Είμαστε η Ατλέτικο Μαδρίτης και θέλουμε να γράψουμε ιστορία»
- Ο τελικός Κυπέλλου αλλάζει τα σχέδια του Λανουά
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπρέντφορντ 2-1: «Αγκάλιασαν» την έξοδο στο Champions League οι «κόκκινοι διάβολοι»
- Στην Αθήνα με 10 παίκτες η Μονακό για την πρώτη «μάχη» με τον Ολυμπιακό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)


















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442