Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
25η Μαρτίου: Όλα όσα έγιναν στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση

25η Μαρτίου: Όλα όσα έγιναν στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση

Με λαμπρότητα και τιμές πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδης παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου, στο κέντρο της Αθήνας, με την ευκαιρία του εορτασμού της 203ης επετείου από την Εθνική Παλιγγενεσία.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την έπαρση της σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ενώ στις 10:00 ξεκίνησε η επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β’, παρουσία της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας.

Το πρόγραμμα της στρατιωτικής παρέλασης

Την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου και ακολούθησαν τα εθελοντικά σώματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού την ώρα που στον αττικό ουρανό έκανε την εμφάνιση του το Supermarine SPITFIRE MJ755 συνοδευόμενο από αεροσκάφος F-16.

Κατόπιν ακολούθησαν τα μέσα του μηχανοκίνητου Πεζικού, όπου μεταξύ άλλων παρέλασαν τα θωρακισμένα οχήματα M1117 Guardian, τα άρματα μάχης Leopard, το μηχανοκίνητο Πυροβολικό, το αντιαεροπορικό πυροβολικό, το Μηχανικό, οι Διαβιβάσεις, μία διμοιρία Πυρηνικής-Βιολογικής-Χημικής (ΠΒΧ) Άμυνας, το Υγειονομικό, τα αντιαεροπορικά συστήματα της Πολεμικής Αεροπορίας «PATRIOT» και «ΒΕΛΟΣ».

Τη φάλαγγα των πεζοπόρων τμημάτων άνοιξε η εντυπωσιακή διέλευση του λόχου Ευζώνων και ακολούθησε η παρέλαση των πολεμικών σημαιών. Επίσης παρέλασαν σε άρτιους σχηματισμούς πεζοπόρα τμήματα των Τριών Όπλων και των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τέλος, κατά την διάρκεια της παρέλασης πέταξαν σε σχηματισμούς όλοι οι τύποι αεροσκαφών και ελικοπτέρων των Ενόπλων Δυνάμεων (F-16 Viper, Rafale, F-16, Mirage2000-5 και F-4,CL-215,C-130 C-130), το ιπτάμενο ραντάρ, ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού (Apache, chinook, NH-90, kiowa warrior,), του Πολεμικού Ναυτικου SH-70 καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Δείτε βίντεο από την παρέλαση

Τα στιγμιότυπα που ξεχώρισαν

Στιγμιότυπα από την στρατιωτική παρέλαση

Στιγμιότυπα από την παρέλαση της Πυροσβεστικής

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Στιγμιότυπα από την στρατιωτική παρέλαση

Στιγμιότυπα από την στρατιωτική παρέλαση

Στιγμιότυπα από την στρατιωτική παρέλαση

Στιγμιότυπα από την στρατιωτική παρέλαση

Παρέλαση των εθελοντικών σωμάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Στιγμιότυπα από την στρατιωτική παρέλαση

Στιγμιότυπα από την στρατιωτική παρέλαση

Στιγμιότυπα από την στρατιωτική παρέλαση

Δυναμική η παρουσία των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων

Η φετινή στρατιωτική παρέλαση είχε αρκετές εκπλήξεις. Για πρώτη φορά εμφανίστηκαν στον αττικό ουρανό τα νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας Μ-346 Block 5+, αλλά και του Σώματος των δασοκομάντος.

Ακόμη, ιδιαίτερα δυναμική ήταν η διέλευση των στελεχών των ειδικών δυνάμεων -αλεξιπτωτιστών πεζοναυτών, καταδρομέων, βατραχανθρώπων, υποβρυχίων καταστροφέων του Λιμενικού και της ειδικής μονάδας αντιμετώπισης καταστροφών, του Πυροσβεστικού Σώματος, που απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα της πολιτειακής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και του συγκεντρωμένου κόσμου.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024