Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η δύσκολη σχέση της Ντρου Μπάριμορ με τη μαμά της Τζέιντ Μπάριμορ - «Ο χειρότερος πόνος που έχω γνωρίσει»

Η δύσκολη σχέση της Ντρου Μπάριμορ με τη μαμά της Τζέιντ Μπάριμορ – «Ο χειρότερος πόνος που έχω γνωρίσει»

Η διακοπή των δεσμών με τη μητέρα της σε νεαρή ηλικία ήταν «ο χειρότερος πόνος που έχω γνωρίσει ποτέ», αποκάλυψε αργότερα η Ντρου στο The Howard Stern Show το 2021.

Ως παιδική ηθοποιός που μεγάλωσε από ανύπαντρη μητέρα, η Ντρου -το μοναχοπαίδι του αείμνηστου ηθοποιού Τζον Ντρου Μπάριμορ και της κάποτε επίδοξης ηθοποιού Τζέιντ, η Ντου έχει επανειλημμένως μιλήσει δημοσίως για τα πάρτι με τη μητέρα της από μικρή ηλικία (με τη Τζέιντ να πηγαίνει την 9χρονη Ντρου μέχρι και στο Studio 54).

Η αντισυμβατική ανατροφή της έφτασε στο αποκορύφωμά της όταν η Ντρου χειραφετήθηκε από τους γονείς της σε ηλικία 14 ετών. Λίγο αργότερα, έβγαλε τη μητέρα της από τη ζωή της.

Καμία σχέση με τη μαμά

Η διακοπή των δεσμών με τη μητέρα της σε τόσο νεαρή ηλικία ήταν «ο χειρότερος πόνος που έχω γνωρίσει ποτέ», αποκάλυψε αργότερα η Ντρου στο The Howard Stern Show το 2021. Η σχέση τους παρέμεινε δύσκολη και στην ενήλικη ζωή της Ντρου – ακόμη και όταν έγινε η ίδια μητέρα. Η ηθοποιός έχει δύο κόρες, την Olive και τη Frankie με τον πρώην σύζυγό της Will Kopelman.

«Είναι το πιο δύσκολο θέμα στη ζωή μου» δήλωσε η Ντρου στο Marie Claire για τη μητέρα της το 2014, όταν οι δυο τους ήταν ακόμα αποξενωμένες. «Ποτέ δεν ήμουν απλώς θυμωμένη μαζί της. Πάντα ένιωθα ενοχές και είχα κατανόηση και απόλυτη ευαισθησία. Αλλά δεν μπορούμε πραγματικά να είμαστε η μία στη ζωή της άλλης σε αυτό το σημείο».

Η Ντου και η Τζέιντ βρήκαν τελικά ειρήνη. «Αισθάνομαι καλοσύνη απέναντι στη μαμά μου. Νιώθω κατανόηση», δήλωσε στον Howard Stern τον Μάρτιο του 2021.

Παρά την απουσία του, η Ντρου ανέφερε ότι «κατά κάποιο τρόπο έχει μηδενικές αποσκευές ή προβλήματα με τον μπαμπά» σε μια ανάρτηση στο Instagram για τον εκλιπόντα πατέρα της τον Ιούνιο του 2020

Photo: YouTube

Η Ντρου ανατράφηκε από τη Τζέιντ  ως ανύπαντρη μητέρα

Η Ντρου γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 1975 από τον Τζον Ντρου και τη Τζέιντ – και ενώ οι γονείς της δεν χώρισαν επίσημα μέχρι το 1984, ο πατέρας της Ντρου δεν ήταν στο προσκήνιο από την εποχή που ήταν πολύ μικρή. Παρά την απουσία του, η Ντρου ανέφερε ότι «κατά κάποιο τρόπο έχει μηδενικές αποσκευές ή προβλήματα με τον μπαμπά» σε μια ανάρτηση στο Instagram για τον εκλιπόντα πατέρα της τον Ιούνιο του 2020.

«Η μαμά μου επέλεξε έναν μπαλαντέρ για τον μπαμπά μου», έγραψε η Ντρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον πατέρα της, ο οποίος πέθανε το 2004. «Νομίζω ότι θα ήθελα να έχω έναν μπαμπά που δεν θα έμοιαζε τόσο εξωπραγματικός. Ή που να έμενε. Ή να ήταν ικανός για οτιδήποτε πραγματικά. Αλλά η αγριότητα της κατάστασης με διαπερνάει».

Η σχέση της Ντρου με τη μητέρα της, όμως, ήταν περίπλοκη από μικρή ηλικία. Ως ανύπαντρη μητέρα, η Τζέιντ εργαζόταν ως σερβιτόρα έξι νύχτες την εβδομάδα για να συντηρεί τον εαυτό της και τη Ντρου – αλλά η Ντρου έβλεπε τις προσπάθειες της μητέρας της ως εγκατάλειψη. Ήταν «άλλος ένας γονιός που δεν νοιαζόταν για μένα», είπε η Ντρου στο People το 1989.

Μια ανορθόδοξη παιδική ηλικία

Αλλά στα απομνημονεύματά της Wildflower του 2015, η Ντρου είχε μια πιο συμπαθητική άποψη για τη μητέρα της.

«Γεννήθηκα το 1975 από μια ανύπαντρη μητέρα που έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, ενώ η ίδια ήταν ακόμα νέα», έγραψε η Ντρου. «Δεν τρέφω θυμό για το γεγονός ότι η κοινή μας ζωή ήταν τόσο απίστευτα ανορθόδοξη». Η Τζέιντ βοήθησε την καριέρα της Ντρου στην υποκριτική από νεαρή ηλικία.

Όταν η Ντρου άρχισε να παίζει θέατρο από παιδί (πασίγνωστη η εμφάνισή της στην ταινία E.T. του 1982 ως 7χρονη), η μητέρα της, Τζέιντ, εγκατέλειψε τη δική της καριέρα για να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην κόρη της. Η Τζέιντ ανέλαβε ως μάνατζερ της Ντρου, εμπλέκοντας τον εαυτό της σε κάθε πτυχή της ακμάζουσας καριέρας της Ντρου στην υποκριτική – από την ανάγνωση σεναρίων μέχρι την παρακολούθηση οντισιόν.

Μετά τη χειραφέτησή της, η Ντρου και η μητέρα της αποξενώθηκαν για πολλά χρόνια. «Οι δρόμοι μας χώρισαν όταν ήμουν δεκατεσσάρων ετών και από τότε σπάνια μιλούσαμε», έγραψε η Ντρου στο Wildflower

Photo: YouTube

«Άρχισα να δυσανασχετώ μαζί της»

Όμως, μεγαλώνοντας, η Ντρου δεν εκτίμησε την εμπλοκή της μητέρας της στη δουλειά της. Στην πραγματικότητα, αυτό κατέληξε να είναι ένα σημαντικό σημείο διαμάχης στη σχέση τους όταν ήταν νεότερη, αποκάλυψε στο People, το 1989.

«Άρχισα να δυσανασχετώ μαζί της επειδή φαινόταν πόσο πολύ από τη ζωή και την καριέρα της είχε επενδύσει σε μένα», αποκάλυψε τότε η Ντρου.

Αλλά καθώς η Ντρου μεγάλωνε και ωρίμαζε, άρχισε να βλέπει την αφοσίωση της μητέρας της στην καριέρα της ως ηθοποιού με διαφορετικό μάτι. «Αυτό που δεν είχα ποτέ συνειδητοποιήσει ήταν ότι η μητέρα μου άλλαξε τη ζωή της για να μπορέσω να συνεχίσω να κάνω κάτι που αγαπούσα», είπε.

Η Τζέιντ έκανε πάρτι με την Ντρου όταν ήταν νεαρή κοπέλα

Ένα παράδειγμα της αντισυμβατικής σχέσης μητέρας-κόρης της Τζέιντ και της Ντρου ήταν το γεγονός ότι η Ντρου συχνά έκανε πάρτι με τη μητέρα της και τους φίλους της μητέρας της – παρά το γεγονός ότι η ίδια ήταν μόλις ένα νεαρό κορίτσι, όπως αποκάλυψε η ίδια στην εφημερίδα The Guardian το 2015.

Μέχρι την ηλικία των 8 ετών, η Ντρου έβγαινε με τη Τζέιντ έως και πέντε νύχτες την εβδομάδα. Στη συνέχεια, όταν ήταν μόλις 9 ετών, η Ντρου εθεάθη να συνοδεύει τη μητέρα της στο διάσημο νυχτερινό κέντρο Studio 54 της Νέας Υόρκης – όπου φέρεται να εκτέθηκε σε ναρκωτικά και να ενθαρρύνθηκε να χορεύει με άλλους νεαρούς άνδρες ηθοποιούς, σύμφωνα με την Guardian.

Το 2018, η Ντρου μίλησε για τα παιδικά της πάρτι στον αείμνηστο Norm Macdonald στην εκπομπή του Netflix, Norm Macdonald Has a Show. «Είχα μια μαμά, αλλά ήταν περισσότερο σαν την καλύτερή μου φίλη» είπε η Ντρου στον Macdonald. «Θέλεις να πας στο σχολείο και να σε εκφοβίζουν όλη μέρα ή θέλεις να πας στο Studio 54;» μου έλεγε. Και εγώ απαντούσα «οπωσδήποτε στο Studio 54».

Δείτε το βίντεο 

Η Ντρου χειραφετήθηκε νομικά από τους γονείς της στα 14 της χρόνια

Όταν η Ντρου έγινε έφηβη, η ταραχώδης σχέση της με τη μητέρα της κορυφώθηκε όταν η Τζέιντ την έβαλε σε ψυχιατρική κλινική σε ηλικία 13 ετών. «Πήγαινα σε κλαμπ και δεν πήγαινα στο σχολείο και έκλεβα το αυτοκίνητο της μητέρας μου και, ξέρετε, ήμουν εκτός ελέγχου» θα σχολιάσει η Ντρου κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης το 2021 στο The Howard Stern Show.

Η Ντρου πέρασε 18 μήνες στο ψυχιατρείο και όταν έγινε 14 ετών, έγινε επιτυχώς χειραφετημένη ανήλικη -καθιστώντας την νόμιμη ενήλικη με τα ίδια δικαιώματα και προνόμια που έχει ένας 18χρονος. Εκείνη την εποχή, η Ντρου δήλωσε στο People ότι επεδίωξε τη χειραφέτηση ώστε οι ώρες εργασίας της να μην διέπονται από τους περιορισμούς του νόμου περί παιδικής εργασίας. «Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο όταν οι άνθρωποι σε καλούν για κάστινγκ», είχε πει τότε.

Ως ανύπαντρη μητέρα, η Τζέιντ εργαζόταν ως σερβιτόρα έξι νύχτες την εβδομάδα για να συντηρεί τον εαυτό της και τη Ντρου – αλλά η Ντρου έβλεπε τις προσπάθειες της μητέρας της ως εγκατάλειψη

Photo: YouTube

Ο κόσμος έβγαλε τα δικά του συμπεράσματα

Δεκαετίες αργότερα, η Ντρου έγραψε περισσότερα για τη χειραφέτησή της από τους γονείς της στα απομνημονεύματά της Wildflower του 2015. Σύμφωνα με τη Ντρου, ήταν ένας τρόπος να επανεκκινήσει την καριέρα της ως ηθοποιός μετά το διάστημα που πέρασε σε ψυχιατρική κλινική.

«Η δουλειά ήταν ένα πολύ θετικό πράγμα στη ζωή μου και δυστυχώς είχε αφαιρεθεί επειδή η μητέρα μου με έβαλε σε ίδρυμα επειδή ένιωθε αβοήθητη», έγραψε η Ντρου. «Αλλά όταν ο κόσμος το έμαθε και έβγαλε τα δικά του συμπεράσματα».

Και πρόσθεσε: «Δεν είχα ποτέ αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, αλλά είχα άλλα ζητήματα».

Η Ντρου συνέχισε να περιγράφει τη χειραφέτησή της ως μια νέα αρχή στη ζωή της, με τους δικούς της όρους – μια κίνηση που η μητέρα της, η Τζέιντ, υποστήριξε πλήρως, πρόσθεσε.

Μια τεταμένη σχέση για δεκαετίες

Μετά τη χειραφέτησή της, η Ντρου και η μητέρα της αποξενώθηκαν για πολλά χρόνια. «Οι δρόμοι μας χώρισαν όταν ήμουν δεκατεσσάρων ετών και από τότε σπάνια μιλούσαμε», έγραψε η Ντρου στο Wildflower.

Παρά το γεγονός ότι πέρασε πολλά χρόνια χωρίς να μιλάει, η Ντρου αποκάλυψε στα απομνημονεύματά της ότι εξακολουθούσε να στηρίζει οικονομικά τη μητέρα της και να τη φροντίζει.

«Είμαι ευγνώμων σε αυτή τη γυναίκα που με έφερε σε αυτόν τον κόσμο και θα με συνέτριβε αν ήξερα ότι είχε ανάγκη οπουδήποτε» έγραψε. Η Ντρου ανέπτυξε την περίπλοκη σχέση της με τη μητέρα της σε ένα προφίλ στο Vulture το 2023, αποκαλύπτοντας ότι – παρά την ιστορία τους – πάντα θα νοιαζόταν για τη Τζέιντ και δεν της ευχόταν κακό.

«Στην πραγματικότητα θέλω να είναι ευτυχισμένη και να ευημερεί και να είναι υγιής», δήλωσε. Και συνέχισε: «Πραγματικά νοιάζομαι. Ποτέ δεν θα σταματήσω να νοιάζομαι. Δεν ξέρω αν έχω μάθει ποτέ πώς να φυλάγομαι πλήρως, να κλείνομαι, να μη νιώθω, να χτίζω το τείχος».

Photo: YouTube

Η Ντρου απέτισε φόρο τιμής στην Τζέιντ όταν δημοσίευσε το Wildflower το 2015

Αν και η σχέση της Ντρου και της Τζέιντ παρέμενε περίπλοκη εκείνη την εποχή, η ηθοποιός έκανε ένα αφιέρωμα στη μητέρα της στο Instagram πριν από τη δημοσίευση των απομνημονευμάτων της Wildflower το 2015.

«Σήμερα έγραψα ένα βιβλίο» σχολίασε η Drew στη λεζάντα της φωτογραφίας. «Και καθώς ευχαριστώ και γιορτάζω πολλές γυναίκες αυτή την εβδομάδα, πρέπει να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στη μητέρα μου. Όπως λέω και στα ευχαριστήρια, «σε ευχαριστώ για τη ζωή μου. Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ!»».

Και πρόσθεσε: «Έχουμε κάνει αρκετό δρόμο, αλλά είναι στρωμένος με ευγνωμοσύνη».

Η Τζέιντ και η Ντρου έκτοτε έχουν αποκαταστήσει τη σχέση τους

Μετά από χρόνια διαμάχης στη σχέση τους, η Ντρου αποκάλυψε σε ένα επεισόδιο του The Drew Barrymore Show τον Μάρτιο του 2021 ότι εκείνη και η μητέρα της Τζέιντ ήταν σε ένα «καλό» σημείο.

«Υπάρχει απλά κάποια ειρήνη και σεβασμός και ωριμότητα εκεί που δεν θα μπορούσε να έχει λάβει χώρα ίσως πριν. Ο συγχρονισμός είναι το παν. Θα την υποστηρίζω πάντα. Δεν μπορώ να γυρίσω την πλάτη μου στο πρόσωπο που μου έδωσε τη ζωή μου.

»Δεν μπορώ να το κάνω. Θα με πλήγωνε τόσο πολύ. Θα το έβρισκα τόσο σκληρό. Αλλά υπάρχουν στιγμές που έχω συνειδητοποιήσει ότι η χημεία και η συμπεριφορά μας θα μου δημιουργήσει ένα συναίσθημα που θα πρέπει να πω: «Εντάξει, χρειάζομαι πάλι ένα διάλειμμα»».

*Με στοιχεία από people.com

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024