Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τούρκοι για Αγία Σοφία: Οιωνός το ότι ξανάγινε τζαμί - «Θα φτάσουμε ως την Ιερουσαλήμ»

Τούρκοι για Αγία Σοφία: Οιωνός το ότι ξανάγινε τζαμί – «Θα φτάσουμε ως την Ιερουσαλήμ»

Ελπίζουν ότι η μετατροπή της σε τέμενος θα οδηγήσει στην απελυθέρωση του Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ

Οι μουσουλμάνοι διανύουν τον ιερό μήνα του Ραμαζανίου και ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Νουμάν Κουρτουλμούς, σε παραδοσιακό δείπνο ιφτάρ εξέφρασε την πεποίθηση -και προηγούμενη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- ότι η επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τέμενος αποτελεί οιωνό της απελευθέρωσης του τεμένους Αλ ‘Ακσα στην Ιερουσαλήμ.

Μιλώντας σε απόφοιτους θρησκευτικού Λυκείου, ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης είπε: Η γενιά που εκπροσωπείτε θα απελευθερώσει το τέμενος Αλ Άκσα

Πιο αναλυτικά, ο Νουμάν Κουρτουλμούς, σε χαιρετισμό που απηύθυνε χθες σε παραδοσιακό δείπνο ιφτάρ μιλώντας ενώπιον συλλόγου αποφοίτων θρησκευτικού λυκείου, είπε:

«Ό,τι είχαμε σχεδιάσει στα πρώτα μας χρόνια, ό,τι είχαμε βάλει ως στόχο, δεν θα τα αναφέρω ένα προς ένα, όλα υλοποιήθηκαν, αλλά ένα πράγμα λείπει: Θεού θέλοντος, η γενιά που εκπροσωπείτε θα μπορέσει να το πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα. Αναφέρομαι στην διασφάλιση και καθοδήγηση ενός νέου, δίκαιου παγκόσμιου συστήματος».

Τι είχε πει ο Ερντογάν για τη Αγία Σοφία

Σύμφωνα με το πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, ο στόχος αυτός αποκωδικοποιείται σε μία φράση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Όπως ανοίξαμε την Αγία Σοφία μετά από χρόνια ελπίδων, προσευχών και ευχών, Θεού θέλοντος, το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας, η απελευθέρωση της Αγίας Σοφίας, θα είναι ο πρόδρομος της απελευθέρωσης του Αλ ‘Ακσα, θα είναι ο οιωνός της απελευθέρωσης του τεμένους Αλ ‘Ακσα».

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024