Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σιγκαπούρη: Η πιο ευτυχισμένη χώρα της Ασίας - Άγνωστη λέξη η… διαφθορά

Σιγκαπούρη: Η πιο ευτυχισμένη χώρα της Ασίας – Άγνωστη λέξη η… διαφθορά

Η μικρή αυτή χώρα της Ασίας κατέλαβε την 30ή θέση σε σύνολο 143 χωρών του κόσμου που συμμετείχαν στη μελέτη

Ως η πιο ευτυχισμένη χώρα της Ασίας αναδεικνύεται η Σιγκαπούρη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας του 2024 που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

Η πόλη-κράτος κατέλαβε την 30ή θέση σε σύνολο 143 χωρών του κόσμου που έλαβαν μέρος στη μελέτη.

Σιγκαπούρη: Η πιο ευτυχισμένη χώρα της Ασίας – Άγνωστη λέξη η… διαφθορά

Στην κορυφή της λίστας φέτος είναι η Φινλανδία, ακολουθούμενη από τη Δανία και την Ισλανδία.

Η Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας είναι μια κοινή προσπάθεια μερικών από τους κορυφαίους ερευνητές και επιστήμονες της ευημερίας στον κόσμο. Η κατάταξη της ευτυχίας σε αυτή τη μελέτη υποστηρίζεται από δεδομένα από τη δημοσκόπηση της Gallup World, η οποία μετρά τις εκτιμήσεις του μέσου όρου ζωής των ατόμων, που ελήφθησαν σε διάστημα τριών ετών από το 2021 έως το 2023.

Οι 10 καλύτερες βαθμολογίες ευτυχίας στην Ασία:

  1. Σιγκαπούρη
  2. Ταϊβάν
  3. Ιαπωνία
  4. Νότια Κορέα
  5. Φιλιππίνες
  6. Βιετνάμ
  7. Ταϊλάνδη
  8. Μαλαισία
  9. Κίνα
  10. Μογγολία

Οι ειδικοί ανέλυσαν επίσης δεδομένα έξι βασικών παραγόντων: κατά κεφαλήν ΑΕΠ, προσδόκιμο υγιούς ζωής, κοινωνική στήριξη, ελευθερία, γενναιοδωρία και αντίληψη για τη διαφθορά. Η έρευνα σε αυτούς τους τομείς παρείχε μια βαθύτερη εικόνα και πιθανές εξηγήσεις για τις υποκειμενικές αξιολογήσεις ποιότητας ζωής που έδωσαν οι άνθρωποι στις διάφορες χώρες.

«Αυτοί οι παράγοντες βοηθούν να εξηγηθούν οι διαφορές μεταξύ των χωρών, ενώ οι ίδιες οι κατατάξεις βασίζονται μόνο στις απαντήσεις που δίνουν οι άνθρωποι όταν τους ζητείται να βαθμολογήσουν τη ζωή τους», σχολιάζει το World Happiness Report.

Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν για τους έξι παράγοντες προήλθαν από οργανισμούς όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Παγκόσμια Δημοσκόπηση του Gallup.

Άγνωστη η διαφθορά

«Η Σιγκαπούρη πήγε πολύ καλά όσον αφορά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, μια από τις υψηλότερες κατάταξης στο σύνολο δεδομένων μας», δήλωσε στο CNBC ο Shun Wang, συν-συγγραφέας και συντάκτης της Έκθεσης Παγκόσμιας Ευτυχίας για το 2024.

Η Σιγκαπούρη είναι επίσης πολύ καλή όσον αφορά την αντίληψή της για τη διαφθορά… χαμηλότερη μεταξύ όλων των χωρών στα δεδομένα της μελέτης.

«Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης είναι πραγματικά καθαρή και ο λαός της έχει πραγματικά πολύ χαμηλή αντίληψη για τη διαφθορά… ακόμη χαμηλότερη, ξέρετε, από τη Δανία ή τη Νορβηγία», πρόσθεσε ο Wang.

Η Δανία και η Νορβηγία κατέλαβαν τη 2η και 7η θέση, αντίστοιχα, στη φετινή έκθεση.

Επιπλέον, η Σιγκαπούρη «τα καταφέρνει ιδιαίτερα στη δημιουργία προσδόκιμου υγιούς ζωής, τόσο μεγάλης σε διάρκεια ζωής όσο και σε υγεία», σύμφωνα με τον Jan-Emmanuel De Neve, Διευθυντή του Ερευνητικού Κέντρου Ευημερίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και συντάκτη της Έκθεσης Παγκόσμιας Ευτυχίας για το 2024.

Παρόλα αυτά, η Σιγκαπούρη κατατάσσεται χαμηλότερα όσον αφορά την αντιληπτή κοινωνική της υποστήριξη, την ελευθερία σε επιλογές ζωής και τη γενναιοδωρία.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024