Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Απώθησε επίθεση ουκρανικών πυραύλων στην Σεβαστούπολη

Ρωσία: Απώθησε επίθεση ουκρανικών πυραύλων στην Σεβαστούπολη

Από τα συντρίμμια των πυραύλων σκοτώθηκε ένας άνθρωπος τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν,

Η Ρωσία ανακοίνωσε χθες, Σάββατο, το βράδυ ότι κατέρριψε επίθεση δέκα ουκρανικών πυραύλων που είχαν στόχο την Σεβαστούπολη, στην Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσάρτησε η Μόσχα το 2014.

«Οι στρατιωτικοί μας απώθησαν μαζική επίθεση στην Σεβαστούπολη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πάνω από 10 πύραυλοι καταρρίφθηκαν», ανακοίνωσε ο διορισθείς από τη Ρωσία κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ με ανάρτησή του στο Telegram.

Τουλάχιστον ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες

Στη συνέχεια, ο ίδιος διευκρίνισε ότι από την επίθεση σκοτώθηκε ένας άνθρωπος, ένας 65χρονος άμαχος, και ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένας έφηβος. Επίσης σημείωσε ότι υποδομές υπέστησαν ζημιές, συμπεριλαμβανομένου κτιρίου με γραφεία και γραμμής φυσικού αερίου.

Η κυκλοφορία των οδικών και θαλάσσιων μέσων μεταφοράς που συνδέουν τη Ρωσία με τη χερσόνησο της Κριμαίας διακόπηκε για μερικές ώρες, ανακοίνωσε παράλληλα η διορισθείσα από τη Ρωσία διοίκηση των μέσων μεταφοράς της περιοχής.

Η Κριμαία βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) του ουκρανικού στρατού, λόγω της σημασίας της για την επιμελητειακή υποστήριξη των ρωσικών δυνάμεων κατοχής στη νότια Ουκρανία.

Νέα μαζική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα την αυγή νέα μαζικά αεροπορικά πλήγματα στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, οδηγώντας τις πολωνικές ένοπλες δυνάμεις να αυξήσουν το επίπεδο επιφυλακής τους απέναντι στην έντονη στρατιωτική δραστηριότητα κοντά στα σύνορά τους.

Σύμφωνα με τον Σεργκίι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε στην ουκρανική πρωτεύουσα χρησιμοποιώντας πυραύλους κρουζ που εξαπολύθηκαν από στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS.

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα «κατέρριψε περίπου 10 εχθρικούς πυραύλους πάνω από το Κίεβο και στα περίχωρα της πρωτεύουσας», ανέφερε ο Πόπκο σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, διευκρινίζοντας ότι σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες δεν υπάρχουν θύματα ή ζημιές. Σύμφωνα με τον Πόπκο, η επίθεση εξαπολύθηκε από την περιφέρεια Σαράτοφ, στη νοτιοδυτική Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024