Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοκινητόδρομος «φάντασμα» δεν έχει χρησιμοποιηθεί για 10 χρόνια

Αυτοκινητόδρομος «φάντασμα» δεν έχει χρησιμοποιηθεί για 10 χρόνια

Η απόφαση επέκτασης ενός γειτονικού ορυχείου άλλαξε γρήγορα τα σχέδια.

Πριν από μια δεκαετία εγκαταλείφθηκε αυτοκινητόδρομος στη Γερμανία και έκτοτε δεν έχει περάσει από αυτόν ούτε ένα αυτοκίνητο. Ο «στοιχειωμένος» δρόμος έχει μήκος 17,6 χιλιομέτρων και δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ!

Πρόκειται για τον γερμανικό αυτοκινητόδρομο Α4, τμήμα του οποίο κατασκευάστηκε το 2014 με σκοπό να δοθεί στην κυκλοφορία, ωστόσο, η απόφαση επέκτασης ενός γειτονικού ορυχείου άλλαξε γρήγορα τα σχέδια με αποτέλεσμα ο νεότευκτος δρόμος να μην αξιοποιηθεί ποτέ.

Αντί να παραδοθεί στην κυκλοφορία, το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου αφέθηκε στην τύχη του και στα στοιχεία της Φύσης, τα οποία ανέλαβαν να αποκαταστήσουν την τάξη και να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος. Το μόνο που άλλαξε ήταν η αφαίρεση της οδικής σήμανσης και η δημιουργία ενός μικρού ηλιακού πάρκου με φωτοβολταϊκά πάνελ ισχύος 750 kW.

Ακόμα και μια οδική γέφυρα η οποία κατασκευάστηκε κατά μήκος των 17,6 χιλιομέτρων, έμεινε στα αζήτητα, διεκδικώντας όχι άδικα τον τίτλο της στοιχειωμένης.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η λειτουργία του ορυχείου δεν πρόκειται να τερματιστεί μέχρι το 2040, το ενδεχόμενο τα 17,6 χιλιόμετρα του Α4 της γερμανικής Autobahn να ενταχθούν στο οδικό δίκτυο της χώρας θεωρείται απίθανο.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά το τέλος της λειτουργίας του ορυχείου, η περιοχή στην οποία έχει πραγματοποιηθεί η εξόρυξη πρόκειται να πλημμυρίσει με νερό και να δημιουργήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση λίμνη της Γερμανίας, μετά τη λίμνη της Κωνστάντζα, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με το Λιχτενστάιν και καταλαμβάνει 536 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Δείτε τον αυτοκινητόδρομο:

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024