Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βασιλική οικογένεια: Η επόμενη ημέρα – Πόσο πιθανό είναι να επιστρέψει ο Χάρι

Βασιλική οικογένεια: Η επόμενη ημέρα – Πόσο πιθανό είναι να επιστρέψει ο Χάρι

Πώς θα προσαρμοστεί η βασιλική οικογένεια με δύο από τα βασικά της μέλη να απουσιάζουν;

Η είδηση πως η Κέιτ Μίντλετον πάσχει από καρκίνο αναμένεται να δημιουργήσει νέα κρίση στο θεσμό της μοναρχίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεδομένου ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας, η οποία είναι το πιο δημοφιλές μέλος της βασιλικής οικογένειας, είχε αναλάβει πληθώρα επίσημων υποχρεώσεων στο όνομα του Στέμματος.

Με τον βασιλιά να λαμβάνει επίσης θεραπεία για καρκίνο, πώς θα αντιμετωπίσει η βασιλική οικογένεια τα θέματα της «Εταιρίας» όπως αποκαλούσε την βασιλική οικογένεια ο πρίγκιπας Φίλιππος;

Στο τραπέζι των εικασιών έχει πέσει και η επιστροφή του πρίγκιπα Χάρι, ωστόσο κάτι τέτοιο μοιάζει απίθανο, όπως αναφέρει το thetimes.co.uk.

Η Κέιτ θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο

Η Κέιτ θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μακριά από τα επίσημα καθήκοντα από το χρονικό διάστημα που αρχικά θεωρήθηκε πιθανό για την ανάρρωσή της από τη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.

Γουίλιαμ και Κέιτ

Υποβαλλόμενη σε χημειοθεραπεία, η Κέιτ θα χρειαστεί επίσης περισσότερη υποστήριξη από ποτέ άλλοτε από τον σύζυγό της, τον πρίγκιπα της Ουαλίας.

Εκπρόσωπος του παλατιού του Κένσινγκτον δήλωσε ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα επιστρέψει στα καθήκοντά του μετά τις διακοπές του Πάσχα, αλλά η προσοχή του, δικαίως και αναπόφευκτα, θα παραμείνει στη σύζυγό του και τα τρία μικρά παιδιά τους.

Ο Χάρι έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα ήταν ευτυχής να αναλάβει κάποια βασιλικά καθήκοντα, αν χρειαστεί

Η Καμίλα δεν μπορεί μόνη της

Η βασίλισσα Καμίλα στρατεύεται, όπως φάνηκε αυτή την εβδομάδα με τις ατομικές επισκέψεις στη Νήσο Μαν και τη Βόρεια Ιρλανδία, οι οποίες αρχικά προορίζονταν ως κοινά ταξίδια μαζί με τον βασιλιά.

Κάρολος και Καμίλα

Ωστόσο, στην ηλικία των 76 ετών, σίγουρα δεν μπορούν να αναμένονται πολλά από την Καμίλα, η οποία, όπως και ο Γουίλιαμ, προσπαθεί επίσης να στηρίξει τον σύντροφό της μέσα από μια κρίση υγείας.

Ο Χάρι;

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο Δούκας του Σάσεξ έχει αφήσει να εννοηθεί σε φίλους του ότι θα ήταν ευτυχής να αναλάβει κάποια βασιλικά καθήκοντα, αν χρειαστεί.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί αυλικοί, και μάλιστα τα ίδια τα μέλη της οικογένειας, που λένε ότι αυτό θα χειροτέρευε τα πράγματα.

Δεν είναι γνωστό πόσες πληροφορίες είχε λάβει ο πρίγκιπας Χάρι πριν από τη δημόσια ανακοίνωση της διάγνωσης του καρκίνου της Κέιτ.

Το πιο πιθανό είναι να έμαθε τα νέα μαζί με τον υπόλοιπο πλανήτη.

Μέγκαν και Χάρι

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, η δούκισσα του Σάσεξ, φαίνεται να κλονίζουν τα θεμέλια του θεσμού που άφησαν πίσω τους, με διάφορες επιθέσεις που στόχευαν κυρίως τον μεγαλύτερο αδελφό του δούκα και τη σύζυγό του.

Δεν είναι γνωστό ποιες πληροφορίες, αν υπήρχαν, μοιράστηκαν εκ των προτέρων με τους Σάσεξ για την κατάσταση της Κέιτ.

Φαίνεται όμως απίθανο ο Γουίλιαμ να τους είχε ενημερώσει νωρίτερα, αφού οι σχέσεις τους ήταν και παραμένουν ανύπαρκτες.

Στα βραβεία Νταϊάνα αυτό το μήνα τα αντιμαχόμενα αδέλφια εμφανίστηκαν χωριστά: Ο Γουίλιαμ αυτοπροσώπως και ο Χάρι αργότερα μέσω βιντεοσύνδεσης.

Η πριγκίπισσα Άννα

Ο πρίγκιπας Άντριου, επίσης, αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά την καταστροφική συνέντευξη στο Newsnight, στην οποία δεν κατάφερε να κερδίσει το κοινό, καθώς ερωτήθηκε για τη φιλία του με τον Τζέφρι Επστάιν, τον καταδικασμένο παιδόφιλο.

Ωστόσο, δεν έχουν χαθεί όλα, διότι υπάρχουν στελέχη που παραμένουν.

Πριγκίπισσα Άννα

Εκτός από τη βασίλισσα Καμίλα, υπάρχει και η πριγκίπισσα Royal. Ευκίνητη 73 ετών, η αδερφή του βασιλιά Κάρολου, η Άννα παραμένει στην κορυφή του πίνακα όσον αφορά τον αριθμό των υποχρεώσεων που πραγματοποιεί κάθε χρόνο.

Ωστόσο, ακόμη και η Άννα έχει παραδεχτεί ότι η ύπαρξη τόσο λίγων ανώτερων εργαζόμενων μελών της οικογένειας δεν είναι ιδανική κατάσταση.

Η Δούκισσα του Γκλόστερ

Άλλα μέλη της οικογένειας παίζουν τώρα όλο και περισσότερο ρόλο.

Η Δούκισσα του Γκλόστερ, Μπριζίτ έχει αποδειχθεί εξαιρετική συντροφιά για τη Βασίλισσα στις πρόσφατες υποχρεώσεις της και ο Δούκας και η Δούκισσα του Εδιμβούργου προσδίδουν στους ρόλους τους την απαραίτητη αίσθηση κανονικότητας και ανεπίσημης συμπεριφοράς.

Ωστόσο, με δύο από τα πιο σημαντικά μέλη της οικογένειας μακριά από τα καθήκοντά τους για το προσεχές μέλλον, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το πώς θα προσαρμοστεί η βασιλική οικογένεια για να αντιμετωπίσει τις αλλαγές των καιρών.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024