Χρειαζόταν 25 λίτρα νερό την ημέρα για να επιβιώσει – Η θεραπεία που του άλλαξε τη ζωή
Η καθημερινότητά του περιστρέφεται γύρω από τη συνεχή αναπλήρωση των υγρών του σώματός του.
Ένας άνδρας από την Γερμανία καταναλώνει 25 λίτρα νερό σε καθημερινή βάση. Μπορεί να μοιάζει εξωπραγματικό, όμως ο Marc Wübbenhorst πάσχει από νεφροπαθή διαβήτη insipidus renalis από τη γέννησή του. Γι’ αυτό και είναι γνωστός ως «ο πιο διψασμένος άνθρωπος της Γερμανίας».
Η συχνή ανάγκη για ούρηση και η ασίγαστη δίψα είναι οι μόνιμοι σύντροφοί του. «Αυτή είναι η υπαρξιακή ανάγκη. Βιώνω τη δίψα με τον τρόπο που άλλοι μπορεί να βιώνουν μετά από τρεις ή τέσσερις ημέρες. Είναι σαν να είσαι εθισμένος, χρειάζεσαι αμέσως νερό». Έτσι περιγράφει ο Marc Wübbenhorst τη ζωή του με την ασθένεια, μιλώντας στο ZDF.
Τι είναι ο νεφροπαθής διαβήτης insipidus renalis
Σε αντίθεση με τους πιο γνωστούς τύπους διαβήτη, ο διαβήτης insipidus renalis ή άποιος διαβήτης, λειτουργεί με διαφορετικό φυσιολογικό μηχανισμό. Είναι μια σπάνια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από μεγάλες ποσότητες αραιών ούρων και αυξημένης δίψας.
Η ποσότητα των ούρων που παράγονται μπορεί να είναι σχεδόν 20 λίτρα την ημέρα. Η μείωση των υγρών έχει μικρή επίδραση στη συγκέντρωση των ούρων. Οι επιπλοκές μπορεί να περιλαμβάνουν αφυδάτωση ή επιληπτικές κρίσεις.
Με πιο απλά λόγια, οι νεφροί δεν κατακρατούν τα υγρά όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα την υπερβολική ούρηση και την ακατάπαυστη δίψα. Η απέκκριση ούρων ρυθμίζεται από μια ορμόνη που παράγεται στην υπόφυση: Την αντιδιουρητική ορμόνη (ADH), γνωστή και ως αγγειοπιεσίνη. Προκαλεί τους νεφρούς να συμπυκνώνουν τα ούρα. Ο μηχανισμός αυτός διαταράσσεται στον insipidus διαβήτη.
Η θεραπεία που άλλαξε τη ζωή του
Ο Marc δεν πρέπει να πίνει νερό μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και τη νύχτα. Και πρέπει πάντα να πηγαίνει στην τουαλέτα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην κοιμάται ποτέ περισσότερο από μιάμιση ώρα τη φορά, με συνέπεια να είναι πολύ κουρασμένος και να έχει έλλειψη συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Πριν λίγα χρόνια ο Marc Wübbenhorst έμαθε για μία θεραπεία με αφυδατικά δισκία. Περιέχουν τη δραστική ουσία υδροχλωροθειαζίδη (HCT). Το δοκίμασε και φαίνεται πως ο οργανισμός του ανταποκρίνεται θετικά.
Ενώ παλαιότερα χρειαζόταν έως και 25 λίτρα υγρών την ημέρα, από τότε που παίρνει τακτικά το δισκίο τα καταφέρνει με περίπου επτά λίτρα. Για πρώτη φορά στη ζωή του, κοιμάται περισσότερες ώρες συνεχόμενα, είναι πιο ξεκούραστος και γεμάτος ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.
- Γαύδος: Διάσωση 361 αλλοδαπών από το Λιμενικό
- «Κινείται για τον Αντράντε ο ΠΑΟΚ…»
- Ελένη Παπαδοπούλου: Στην Ευελπίδων ο γιος της που συνελήφθη για τη δολοφονία της – Όταν έλεγε ότι «ήταν ατύχημα από τσιγάρο»
- Νέα Αριστερά για τη λογοκρισία στη Φλώρινα: Μας γυρίζουν στον Μεσαίωνα του Καντιώτη
- Μέσα στη «Φωλιά του Λύκου», το κρυφό αρχηγείο στο δάσος από όπου ο Χίτλερ διεύθυνε τον πόλεμο
- Yπόθεση Νεγκρέιρα: «Η Ρεάλ σκοπεύει να διεκδικήσει αποζημιώσεις από την Μπαρτσελόνα»
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο συμπλήρωσε 300 χρόνια – Αργοψημένο γουρουνόπουλο και φάντασμα στο κελάρι
- Βαρδούσια: Άκαρπες οι έρευνες για τους τρεις ορειβάτες που αγνοούνται – Εντοπίστηκε το αυτοκίνητό τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)































































![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ot_golden_visa24_1-1200x703-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442