Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταξίδι στην Κύπρο ετοιμάζει ο Κουτσούμπας - Σειρά συναντήσεων μετά και τις νέες δηλώσεις Ερντογάν

Ταξίδι στην Κύπρο ετοιμάζει ο Κουτσούμπας – Σειρά συναντήσεων μετά και τις νέες δηλώσεις Ερντογάν

Με τα «ήρεμα νερά» στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας να μην έχουν, όπως αποδεικνύεται καμία σύνδεση με την τρικυμία που επιχειρεί η Άγκυρα να συντηρήσει στο Κυπριακό

Οι τελευταίες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι αν κατά την τουρκική εισβολή το 1974, αν οι δυνάμεις του «Αττίλα» είχαν πιέσει περισσότερο ολόκληρη η Κύπρος θα ήταν σήμερα τουρκική, είχαν ξεκάθαρο στόχο. Να καταστήσουν σαφές για μία ακόμα φορά ότι άλλο ελληνοτουρκικά και άλλο Κυπριακό, να υπογραμμίσουν ότι η Άγκυρα και το ψευδοκράτος δεν σκοπεύουν να υπαναχωρήσουν από τις θέσεις τους περί λύσεις δύο κρατών, εκτός πλαισίου ομοσπονδίας και να καταγράψουν την Κύπρο για μία ακόμα φορά ως μία περιοχή που παραμένει στο στόχαστρο του τουρκικού αναθεωρητικού αφηγήματος.

Με τα «ήρεμα νερά» στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας να μην έχουν, όπως αποδεικνύεται καμία σύνδεση με την τρικυμία που επιχειρεί η Άγκυρα να συντηρήσει στο Κυπριακό, μετά από 50 χρόνια κατοχής.

Ακόμα και αν υποτίθεται ότι υπάρχει σε εξέλιξη μία προσπάθεια από τον ΟΗΕ για επανεκκίνηση των συνομιλιών που είναι άγνωστο εάν και πώς μπορεί να προχωρήσει δεδομένης της αδιαλλαξίας της τουρκικής πλευράς.

Το ΚΚΕ έχει επισημάνει επανειλημμένα την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Κύπρο, την παγίωση της κατοχής και τις προσπάθειες πολύπλευρης αξιοποίησης του Κυπριακού και από το Δύση.

Συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και κόμματα

Σε μία περίοδο που το ζήτημα επανέρχεται στην επικαιρότητα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ετοιμάζει βαλίτσες για Λευκωσία την Τετάρτη 28 Μαρτίου, για μία επίσκεψη που θα περιλαμβάνει εκτός των συναντήσεων με τους πολιτειακούς και πολιτικού παράγοντες του νησιού και συγκέντρωση της κομματικής οργάνωσης Κύπρου του ΚΚΕ.

Ένα ταξίδι που σχεδιαζόταν από καιρό, σύμφωνα με πληροφορίες του in και έχει στόχο να αναδείξει και το ρόλο που επιχειρείται να παίξει η Κύπρος, με φόντο και τον πόλεμο στη Γάζα.

Ο Κουτσούμπας κατά την παραμονή του στην Κύπρο από τις 28 έως και τις 31 Μαρτίου, θα έχει συναντήσεις συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, την Πρόεδρο της Βουλής και του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών – ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, τον Πρόεδρο της ΔΗΠΑ Μάριο Κάρογιαν, τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων Γιώργο Περδίκη, καθώς και με τον Ιωάννη Παπαμελετίου, πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο.

Μαζί του θα ταξιδέψουν στην Λευκωσία ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής, ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ, η Σεμίνα Διγενή, βουλευτής και ο Παντελής Καλαβρέζος, μέλος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, ενώ την αντιπροσωπεία θα συνοδεύσει και ο Κώστας Γουλιάμος, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών και τ. πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Κύπρου του ΚΚΕ προγραμματίζεται για την Κυριακή 31 Μαρτίου, στην αίθουσα Δημοσιογραφικής Εστίας της Λευκωσίας.

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024