Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Αγοράζει 4 συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot έναντι 1,3 δισ. ευρώ

Γερμανία: Αγοράζει 4 συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot έναντι 1,3 δισ. ευρώ

Η επιτροπή προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου έδωσε την έγκρισή της για την προμήθεια της Λουφτβάφε με τέσσερα νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot.

Το κοινοβούλιο της Γερμανίας άναψε πράσινο φως στην αγορά τεσσάρων νέων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ, για την πολεμική αεροπορία έναντι τιμήματος 1,3 δισ. ευρώ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Radovan Stoklasa).

Κατόπιν εισήγησης της επιτροπής άμυνας, η επιτροπή προϋπολογισμού της Μπούντεσταγκ έδωσε χθες Τετάρτη την έγκρισή της για την προμήθεια της Λουφτβάφε, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο.

Τα συστήματα Patriot θεωρούνται από τα πιο προηγμένα στον κόσμο

Η γερμανική πολεμική αεροπορία παρέδωσε δύο συστήματα Patriot στην Ουκρανία. Απομένουν 10 για δική της χρήση.

Τα συστήματα αυτά, που θεωρούνται από τα πιο προηγμένα στον κόσμο, μπορούν να καταρρίπτουν εχθρικά αεροσκάφη, βαλλιστικούς πυραύλους ή πυραύλους κρουζ σε απόσταση ως και 100 χιλιομέτρων και σε υψόμετρο ως και 30 χιλιομέτρων, ανάλογα με τα πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Εντονες αντιδράσεις

Στο μεταξύ, έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας της Γερμανίας, Μπετίνα Σταρκ-Βάτσινγκερ (FDP), που ζήτησε στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας τα σχολεία να έχουν την ευθύνη της προετοιμασίας των μαθητών και για το ενδεχόμενο πολέμου.

«Η κοινωνία στο σύνολό της πρέπει να προετοιμαστεί σωστά για κρίσεις – από μια πανδημία έως τις φυσικές καταστροφές και τον πόλεμο», δήλωσε η υπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις εφημερίδες του ομίλου Funke.

«Οι ασκήσεις για καταστροφές είναι κομμάτι της καθημερινής ζωής εκεί και μπορούμε να μάθουμε απ’ αυτό. Οι νέοι πρέπει να έχουν επίγνωση των απειλών της ελευθερίας τους και να μπορούν ν’ αντιμετωπίσουν τους κινδύνους, και τα σχολεία έχουν καθήκον ν’ αναδεικνύουν τους κινδύνους με τρόπο κατάλληλο για την ηλικία, αλλά και να βοηθούν στην αντιμετώπιση της ανησυχίας και του φόβου», τόνισε (περισσότερα εδώ).

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024