Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αϊτή: Δεν έχουν λάβει απόφαση οι ΗΠΑ για εμπλοκή του στρατού στην εσπευσμένη απομάκρυνση πολιτών τους

Αϊτή: Δεν έχουν λάβει απόφαση οι ΗΠΑ για εμπλοκή του στρατού στην εσπευσμένη απομάκρυνση πολιτών τους

«Δεν έχουμε λάβει ως αυτή τη στιγμή αποφάσεις για οποιαδήποτε στρατιωτική υποστήριξη» στην απομάκρυνση Αμερικανών από την Αϊτή, δηλώνει ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας δήλωσε χθες Τετάρτη πως δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις για το εάν θα εμπλακούν οι ένοπλες δυνάμεις στην εσπευσμένη απομάκρυνση υπηκόων των ΗΠΑ από την Αϊτή, όπου η πολυδιάστατη κρίση — ασφαλείας, πολιτική, ανθρωπιστική… — κλιμακώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες (στη φωτογραφία από EPA/Johnson Sabin, επάνω, κάτοικος της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρενς ουρλιάζει πάνω από το πτώμα ενός ανθρώπου που έχασε τη ζωή του κατά την πυρπόληση αστυνομικού Τμήματος).

«Δεν έχουμε λάβει ως αυτή τη στιγμή αποφάσεις για οποιαδήποτε στρατιωτική υποστήριξη»

Ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο Τζον Κέρμπι, ενημερώνοντας δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού αεροσκάφους από το Φοίνιξ στο Ντάλας, σημείωσε πως «δεν έχουμε λάβει ως αυτή τη στιγμή αποφάσεις για οποιαδήποτε στρατιωτική υποστήριξη» στην απομάκρυνση Αμερικανών από τη χώρα της Καραϊβικής.

«Mad Max»

Η εκτελεστική διευθύντρια της Unicef, Κάθριν Ράσελ, χαρακτήρισε την κατάσταση στην Αϊτή «τρομακτική» και παρομοίασε την ανομία με την αποκαλυπτική ταινία «Mad Max».

Σ’ αυτή την κακοδαιμονία, ο ΟΗΕ έχει επίσης εκτιμήσει ότι, λόγω του κλεισίματος τόσων νοσοκομείων στην πρωτεύουσα, περίπου 3.000 έγκυες γυναίκες κινδυνεύουν να γεννήσουν χωρίς φροντίδα μητρότητας.

Στο Πορτ-ο-Πρενς, η Farah Oxima και τα εννέα παιδιά της αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους σε μια βίαιη γειτονιά που ελέγχεται από συμμορίες και να μεταφερθούν σε άλλο τμήμα της πόλης. Είναι μερικοί μόνο από τους περισσότερους από 360.000 εσωτερικά εκτοπισμένους ανθρώπους εξαιτίας της σύγκρουσης.

Καθώς γέμιζε τα πλαστικά δοχεία με νερό από έναν αγωγό στον δρόμο, η 39χρονη παραδέχτηκε ότι αγωνιζόταν να εξασφαλίσει τα τρόφιμα και το νερό που χρειάζονταν τα μικρά παιδιά της. «Δεν ξέρω τι να κάνω, βλέπω τη χώρα να καταρρέει», είπε.

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024