Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιορτάζουμε τη Φύση «ταξιδεύοντας» νοητά μέχρι τα παρθένα Καρπάθια Όρη

Γιορτάζουμε τη Φύση «ταξιδεύοντας» νοητά μέχρι τα παρθένα Καρπάθια Όρη

Ένα φυσιολατρικό τριήμερο που σηματοδοτεί τον ερχομό της άνοιξης και μας αποκαλύπτει τα μυστικά του πιο παρθένου και πλούσιου οικοσυστήματος της Ευρώπης!

Κάθε χρόνο, οι τελευταίες ημέρες του Μαρτίου είναι αυτές που μας προετοιμάζουν για τον ερχομό της άνοιξης. Καθώς η μέρα μεγαλώνει όλο και περισσότερο, η φύση γύρω μας αναγεννάται και εμείς νιώθουμε ένα αίσθημα ανυπομονησίας να μας «πλημμυρίζει», ενώ λαχταράμε να περιπλανηθούμε σε παρεΐστικες, φυσιολατρικές πεζοπορίες στην «καρδιά» ενός δάσους.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να γιορτάσουμε αυτή τη μετάβαση, δηλαδή την έναρξη μίας νέας εποχής, στρέφοντας την προσοχή μας στην ανεκτίμητη, ζωτική σχέση που μας συνδέει με τη «Μητέρα» φύση; Άλλωστε, το τριήμερο 21, 22 και 23 Μαρτίου είναι ένα σπουδαίο ορόσημο παγκοσμίων ημερών, το οποίο μας εμπνέει να γνωρίσουμε καλύτερα και να εκτιμήσουμε βαθιά το μεγάλο σπίτι που μας φιλοξενεί όλους.

Πρόκειται για ένα τριήμερο που εξυμνεί τη φύση και τους θησαυρούς που μας προσφέρει, όπως τα κατάφυτα μονοπάτια των παρθένων δασών, τις ανέγγιχτες πηγές που αναβλύζουν νερό και ζωή, την αρμονική συνύπαρξή μας με μοναδικά πλάσματα τα οποία οφείλουμε να προστατεύουμε, όπως οι αρκούδες.

Κάπως έτσι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασών (21/03), την Παγκόσμια Ημέρα Νερών (22/03) και την Παγκόσμια Ημέρα Αρκούδων (23/03), πραγματοποιούμε ένα νοητό «ταξίδι» στο θαυμαστό οροπέδιο των Καρπάθιων Όρων, στην απάτητη, αειθαλή φωλιά άγριων ζώων, εκεί όπου πηγάζει αμόλυντο και κρυστάλλινο, το πιο αγνό και ποιοτικό νερό, δηλαδή το AQUA Carpatica.

Ανακαλύπτοντας ένα «θαύμα» της παρθένας φύσης στα Καρπάθια Όρη

Αν υπάρχει ένα μέρος στο οποίο η φύση γιορτάζει κάθε μέρα και όχι μόνο στις 21 Μαρτίου, αυτό είναι τα Καρπάθια Όρη. Ωστόσο, αν αναρωτιέσαι τι διαφορετικό διαθέτουν και ξεχωρίζουν από κάθε άλλη οροσειρά, παράγοντας ένα από τα πιο ποιοτικά και ωφέλιμα νερά σε μεγάλες ποσότητες, έχει σημασία να γνωρίζεις πως η μοναδικότητά τους οφείλεται σε ένα σύνολο πραγμάτων. Αρχικά, πρόκειται για μία απέραντη έκταση 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, δηλαδή περίπου δύο φορές η Μακεδονία, η οποία καλύπτεται από ψηλά έλατα, ερυθρελάτες και πεύκα, προσλαμβάνοντας κάθε χρόνο τεράστιες ποσότητες βρόχινου νερού.

Ένας ακόμη λόγος που τα Καρπάθια Όρη ξεχωρίζουν είναι πως παραμένουν ακόμη και σήμερα ανέγγιχτα από τις ανθρώπινες δραστηριότητες, καθώς εκεί δεν υπάρχουν εργοστάσια, άξονες μεταφορών, ούτε μαζικές αγροτικές καλλιέργειες. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το πλούσιο υπέδαφος, δηλαδή τη γεωλογική δομή των Καρπάθιων, η οποία εμπεριέχει σβησμένα παλαιά ηφαίστεια που αναβλύζουν ακόμη φυσικό διοξείδιο του άνθρακα και αναμειγνύονται με υπόγεια κοιτάσματα νερού, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή ενός ωφέλιμου νερού, όπως το AQUA Carpatica, το οποίο έχει σχεδόν μηδενικά νιτρικά, αλλά και μία ασύγκριτη, βελούδινη γεύση.

Κάπου εκεί, λοιπόν, στις ψηλές βουνοκορφές, κάτω από τα πλούσια φυλλώματα των δέντρων και πλάι στα ορμητικά, κρυστάλλινα ρυάκια, βρίσκει καταφύγιο ένας σημαντικός πληθυσμός άγριων ζώων, όπως λύκοι, αγριογούρουνα και αρκούδες. Οι αρκούδες, μάλιστα, που «πρωταγωνιστούν» στο κλείσιμο του φυσιολατρικού τριημέρου με την Παγκόσμια Ημέρα Αρκούδας, έχουν μία μεγάλη οικογένεια 10.000 αρκούδων στα Καρπάθια Όρη. Ακριβώς για αυτό, το AQUA Carpatica γιορτάζει μαζί τους και στηρίζει εδώ και τέσσερα χρόνια το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, μίας σπουδαίας οργάνωσης η οποία ιδρύθηκε το 1992 και έχει ως στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον εξωτερικό.

Γιορτάζουμε ένα βραβευμένο, αγνό νερό που αποτελεί «σύμμαχο» της υγείας μας

Όπως είναι επόμενο, μόνο σε ένα μέρος τόσο παρθένο και αμόλυντο όσο τα Καρπάθια Όρη θα μπορούσε να αναβλύζει το παρθένο, γλυκόπιοτο νερό AQUA Carpatica, ένα νερό που εμφιαλώνεται απευθείας στην πηγή –σε αυστηρά προστατευόμενες περιοχές- και το οποίο αξίζει να εξυμνούμε στην Παγκόσμια Ημέρα Νερών. Πρόκειται για ένα νερό που έχει λάβει 100+ διεθνείς διακρίσεις και θεωρείται ως το «Nature’s Most Perfect Water», αφού πληροί όλα τα κριτήρια για να κερδίσει μία θέση στην καθημερινότητά μας. Τι είναι αυτό που το κάνει μοναδικό;

Φυσικά, η πηγή από όπου αναβλύζει. Διότι τα Καρπάθια Όρη είναι αυτά που προσδίδουν στο AQUA Carpatica τα μοναδικά χαρακτηριστικά του, τα οποία το καθιστούν έναν πολύτιμο «σύμμαχο» της υγείας μας. Σύμφωνα με τους υδρογεωλόγους, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica διανύει μία υπόγεια, γεωλογική διαδρομή 20 ετών, η οποία το φιλτράρει και το εμπλουτίζει φυσικά με μεταλλικά στοιχεία, ενώ το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica χρειάζεται 40 έτη. Αυτή η μακροχρόνια διαδρομή που ακολουθούν είναι που καθιστά το νερό εξαιρετικά φτωχό σε νιτρικά (NO3), τα οποία είναι «εχθρός» του οργανισμού μας, αλλά και φυσικώς αλκαλικό με pH 7,94.

Πιο συγκεκριμένα, το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica έχει παντελή έλλειψη νιτρικών (NO3), ενώ το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica έχει σχεδόν μηδενικά Νιτρικά (0,6 mgr/l) και πολύ μικρή περιεκτικότητας σε μέταλλα, οπότε είναι ιδανικό για βρέφη, παιδιά και γυναίκες που διανύουν τα στάδια της εγκυμοσύνης. Σε κάθε περίπτωση, το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica είναι απολύτως μικροβιολογικώς αγνά, έχουν μπόλικους φυσικούς ηλεκτρολύτες στη σύστασή τους, ενώ είναι πλούσια σε διττανθρακικἀ άλατα (HCO3), τα οποία βοηθούν στην πέψη.

Ναι, ακόμη και αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε μέχρι τα μακρινά Καρπάθια Όρη, για να βιώσουμε στο έπακρο το πιο φυσιολατρικό τριήμερο της χρονιάς, μπορούμε πάντα να φέρουμε το «θαύμα» των Καρπάθιων στην καθημερινότητά μας. Εντάσσοντας το AQUA Carpatica στη διατροφή μας, θα απολαμβάνουμε κάθε μέρα ό,τι πιο αγνό, παρθένο και αμόλυντο έχει να μας προσφέρει η «Μητέρα» φύση απευθείας από το ποτήρι μας.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024