Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ακίνητα: Πιο φθηνά στην Ελλάδα από το Βελιγράδι

Ακίνητα: Πιο φθηνά στην Ελλάδα από το Βελιγράδι

Σερβικά ΜΜΕ σχολιάζουν ότι ακίνητα στη χώρα μας είναι λιγότερο ακριβά από ότι ένα διαμέρισμα στην πρωτεύουσα τους

Πολλοί Σέρβοι κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Κυρίως στη Χαλκιδική και τις γύρω περιοχές. Μέσα σε ένα δεκάωρο με το αυτοκίνητο από το Βελιγράδι έχουν περάσει τα σύνορα. Αρκετοί έχουν αγοράσει κιόλας διαμερίσματα.

Όπως αναφέρει η Kurir:

«Στις αρχές του 2014 αυξήθηκε το ενδιαφέρον των Σέρβων για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, ιδιαίτερα εκείνων με θέα στη θάλασσα. Τότε, σε αντίθεση με τα τελευταία χρόνια, η τιμή ανά τετραγωνικό ήταν χαμηλότερη από τα διαμερίσματα στο Βελιγράδι και ανάλογα με την τοποθεσία, τα τριάρια διαμερίσματα μπορούσε κανείς να τα αγοράσει με 40.000 -50.000 ευρώ. Τώρα η κατάσταση με την ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα είναι ίδια με τη Σερβία, ο πληθωρισμός έχει αυξήσει τις οι τιμές..

Σύμφωνα με στοιχεία από πλατφόρμες αναζήτησης ακινήτων το κέντρο της Αθήνας και η διάσημη Χαλκιδική είναι οι πιο επιθυμητές τοποθεσίες για αγορά ακινήτων από ξένους αγοραστές με τις Κασσάνδρα, Σιθωνία, Καλλικράτεια, Μουδανιά να είναι οι πιο περιζήτητες.

Εξετάσαμε τις τρέχουσες αγγελίες και ελέγξαμε αν υπάρχουν άλλα οικονομικά ακίνητα στην Ελλάδα, από 30.000 έως 50.000 ευρώ.
Το τελευταίο τρίμηνο του 2023, η μέση τιμή ενός τετραγωνικού στη Χαλκιδική ήταν 2.193 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ήτοι 12,1% περισσότερο από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, όταν το τετραγωνικό μέτρο ήταν 1.957 ευρώ. Και πάλι όμως υπάρχουν ευκαιρίες:

1. Νέα Καλλικράτεια – 39.500 ευρώ

Πωλείται μονοκατοικία 60 τετραγωνικών σε οικόπεδο και η τιμή είναι 39.500 ευρώ. Βρίσκεται στα Αμπελάκια, κοντά στο θέρετρο της Νέας Καλλικράτειας. Η απόσταση του διαφημιζόμενου ακινήτου από την παραλία είναι 1.000 μέτρα (ένα χιλιόμετρο). Αποτελείται από σαλόνι, δύο υπνοδωμάτια, κουζίνα, μπάνιο, διάδρομο και βεράντα.

2. Olympic Beach – 49.999 ευρώ

Είναι ένα στούντιο 29 τετραγωνικών μέτρων, ανακαινισμένο και πλήρως επιπλωμένο, μόλις 100 μέτρα από την παραλία. Το διαμέρισμα/στούντιο βρίσκεται σε νεότερη πολυκατοικία με συνολικά 20 κατοικίες, σε τρεις ορόφους, το οποίο έχει ανακαινιστεί πλήρως, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

3. Καλλιθέα – 41.000 ευρώ

Στην Καλλιθέα, που απέχει 90 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και 50 χιλιόμετρα από τον Πολύγυρο, το διοικητικό κέντρο της Κασσάνδρας, έχει διαφημιστεί προς πώληση ακίνητο συνολικής επιφάνειας 100 τετραγωνικών μέτρων. Είναι ένα ακίνητο στο ισόγειο μιας μεγάλης αυλής, και αποτελείται από σαλόνι, κουζίνα, δύο υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο. Επίσης δύο πλακόστρωτες βεράντες στο πίσω και στο μπροστινό μέρος του διαμερίσματος.

Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του διαμερίσματος είναι ότι απέχει μόλις 500 μέτρα από την παραλία και υπάρχουν καταστήματα, καφέ, εστιατόρια και μια στάση λεωφορείου σε κοντινή απόσταση. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, το ακίνητο που διαφημίζεται είναι ιδανικό για οικογένεια με παιδιά, και είναι κατάλληλο για ενοικίαση, αλλά και για διαμονή.

Για λόγους σύγκρισης, η τιμή ενός τετραγωνικού μέτρου στο Vračar σε ένα παλιό κτίριο στο Βελιγράδιο είναι περίπου 3.400 ευρώ, ενώ σε ένα νέο κτίριο είναι 3.500 ευρώ. Στο Νέο Βελιγράδι, η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο στα νέα κτίρια είναι 2.660 ευρώ, ενώ τα παλιά κτίρια είναι ακριβότερα και ανέρχονται στα 2.750 ευρώ. Ένα τετραγωνικό μέτρο στο Voždovac φτάνει φέτος στα 2.500 ευρώ. Εάν ένας αγοραστής ήθελε να αγοράσει ένα στούντιο 30 τετραγωνικών μέτρων σε ένα νέο κτίριο σε αυτόν τον δήμο, θα έπρεπε να πληρώσει έως και 75.000 ευρώ.
Οπότε…»

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024