Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη φυλακή για πρώτη φορά άνδρας που έστελνε dick pic

Στη φυλακή για πρώτη φορά άνδρας που έστελνε dick pic

Ο θύτης δήλωσε ένοχος για την κατηγορία της «αποστολής φωτογραφίας ή βίντεο των γεννητικών οργάνων με σκοπό την πρόκληση τρόμου, ανησυχίας ή εξευτελισμού».

Οι νόμοι για το cyberflashing βρίσκονταν στα σκαριά εδώ και πολύ καιρό σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και τελικά τέθηκαν σε ισχύ στις 31 Ιανουαρίου 2024 ως μέρος του νόμου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο (αν και στη Σκωτία, οι dick pics αποτελούν έγκλημα από το 2010). Τώρα, ένας 39χρονος Άγγλος έγινε ο πρώτος cyber-flasher που φυλακίζεται στην Αγγλία και την Ουαλία.

«Προτρέπω οποιονδήποτε έχει πέσει θύμα αυτού του σοκαριστικού εγκλήματος -είτε μέσω άμεσων μηνυμάτων, εφαρμογών γνωριμιών, είτε με οποιοδήποτε άλλο μέσο- να προσέλθει, γνωρίζοντας ότι έχει το δικαίωμα στη δια βίου ανωνυμία»

Ο θύτης, Nicholas Hawkes, καταδικάστηκε σε περισσότερο από ένα χρόνο (66 εβδομάδες) πίσω από τα κάγκελα στο Southend Crown Court, για την αποστολή ανεπιθύμητων φωτογραφιών των γεννητικών του οργάνων σε ένα 15χρονο κορίτσι και μια ενήλικη γυναίκα.

Νόμος περί cyberflashing

Συγκεκριμένα, ο Hawkes έστειλε φωτογραφίες του πέους του στα θύματα στις 9 Φεβρουαρίου. Η γυναίκα τράβηξε στιγμιότυπα οθόνης μέσω WhatsApp και κατήγγειλε τον άνδρα στην αστυνομία του Essex την ίδια ημέρα.

Κατά την ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο του Southend στις 12 Φεβρουαρίου, ο Hawkes δήλωσε ένοχος για τις δύο κατηγορίες της «αποστολής φωτογραφίας ή βίντεο των γεννητικών οργάνων με σκοπό την πρόκληση τρόμου, ανησυχίας ή εξευτελισμού».

«Το cyberflashing είναι ένα σοβαρό έγκλημα που τραυματίζει μακροχρόνια τα θύματα, αλλά πολύ συχνά μπορεί να απορριφθεί ως απερίσκεπτος «αστεϊσμός» ή ένα ακίνδυνο αστείο», δήλωσε η Hannah von Dadelszen, αναπληρώτρια επικεφαλής εισαγγελέας του CPS East of England, μετά την καταδίκη

Αυτό εμπίπτει στον πρόσφατο νόμο περί cyberflashing, ο οποίος περιλαμβάνει εικόνες που αποστέλλονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις εφαρμογές γνωριμιών ή μέσω Airdrop ή Bluetooth.

«Το cyberflashing είναι ένα σοβαρό έγκλημα»

Την Τρίτη (19 Μαρτίου), ο Hawkes δήλωσε ένοχος για παραβίαση κοινοτικής εντολής και ποινής με αναστολή για άλλο σεξουαλικό έγκλημα. Ήταν ήδη εγγεγραμμένος στο μητρώο σεξουαλικών δραστών αφού είχε καταδικαστεί πέρυσι για έκθεση και σεξουαλική πράξη με παιδί κάτω των 16 ετών.

«Το cyberflashing είναι ένα σοβαρό έγκλημα που τραυματίζει μακροχρόνια τα θύματα, αλλά πολύ συχνά μπορεί να απορριφθεί ως απερίσκεπτος «αστεϊσμός» ή ένα ακίνδυνο αστείο», δήλωσε η Hannah von Dadelszen, αναπληρώτρια επικεφαλής εισαγγελέας του CPS East of England, μετά την καταδίκη.

«Ακριβώς όπως εκείνοι που διαπράττουν άσεμνη έκθεση στον φυσικό κόσμο μπορούν να αναμένουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες, έτσι πρέπει να κάνουν και οι δράστες που διαπράττουν τα εγκλήματά τους στο διαδίκτυο- το να κρύβεσαι πίσω από μια οθόνη δεν σε κρύβει από τον νόμο».

«Η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος εξέδωσε την πρώτη καταδίκη για διαδικτυακή έκθεση, αλλά δεν θα είναι η τελευταία», πρόσθεσε. «Προτρέπω οποιονδήποτε έχει πέσει θύμα αυτού του σοκαριστικού εγκλήματος -είτε μέσω άμεσων μηνυμάτων, εφαρμογών γνωριμιών, είτε με οποιοδήποτε άλλο μέσο- να προσέλθει, γνωρίζοντας ότι έχει το δικαίωμα στη δια βίου ανωνυμία».

*Με πληροφορίες από Dazed | Kεντρική φωτογραφία θέματος: Kacper Pempel | Credit: REUTERS

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024