Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: «Ο Πούτιν δεν είναι ο πρόεδρος μας», λέει η Ναβάλναγια

Ρωσία: «Ο Πούτιν δεν είναι ο πρόεδρος μας», λέει η Ναβάλναγια

«Αποδείξαμε στους εαυτούς μας και σε άλλους ότι ο Πούτιν δεν είναι ο πρόεδρός μας» ανέφερε η χήρα του Ναβάλνι

Η Γιούλια Ναβάλναγια, η χήρα του αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε σήμερα ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν είναι ο νόμιμος πρόεδρος της Ρωσίας και ότι τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών δεν έχουν κανένα νόημα.

«Αποδείξαμε στους εαυτούς μας και σε άλλους ότι ο Πούτιν δεν είναι ο πρόεδρός μας. Δεν τον εκλέξαμε», είπε η Ναβάλναγια αναφερόμενη στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που ονομάστηκαν «Μεσημέρι Κατά του Πούτιν» και πραγματοποιήθηκαν κατά την τελευταία ημέρα των προεδρικών εκλογών, στις 17 Μαρτίου.

Διαμαρτυρία ενάντια στην επανεκλογή του Πούτιν

Την τελευταία ημέρα των ρωσικών εκλογών, η αντιπολίτευση στη Μόσχα προχώρησε σε μία ειρηνική, αλλά και συμβολική πολιτική διαμαρτυρία εναντίον της επανεκλογής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Χιλιάδες άνθρωποι εμφανίστηκαν σε εκλογικά τμήματα σε όλη τη Ρωσία, στο πλαίσιο της δράσης «Μεσημέρι κατά του Πούτιν.

Ρώσοι που έχουν εναντιωθεί στον Πούτιν και ήταν αντίθετοι στην επανεκλογή του στο προεδρικό θώκο, πήγαν στα εκλογικά τμήματα της περιοχής τους το μεσημέρι εκείνο, είτε για να ρίξουν άκυρα ψηφοδέλτια σε ένδειξη διαμαρτυρίας, είτε για να ψηφίσουν έναν από τους άλλους τρεις υποψηφίους απέναντι στον Πούτιν, ο οποίος ωστόσο επανεξελέγη πανηγυρικά στην προεδρία της χώρας.

Πώς αντέδρασε η Δύση

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «μεθυσμένος από την εξουσία» και θέλει να «βασιλεύσει αιώνια», ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Ντέιβιντ Κάμερον μίλησε για εκλογές που δεν ήταν ούτε «ελεύθερες» ούτε «δίκαιες».

Η διπλωματία των ΗΠΑ καταδίκασε το ότι διεξήχθη ψηφοφορία σε ουκρανικές περιοχές υπό κατοχή της Μόσχας, ενώ ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ έκανε γνωστό πως δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να «συγχαρεί» τον ένοικο του Κρεμλίνου.

Sports in

Πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Madrid Open, για την πρόκριση στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Madrid Open απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024