Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H εκκρεμότητα με τον Πογέτ εμπόδιο στην Εθνική

H εκκρεμότητα με τον Πογέτ εμπόδιο στην Εθνική

Λίγα 24ώρα πριν από τις δύο κρίσιμες μάχες της Εθνικής ομάδας για την πρόκριση στο Euro, είναι εγκληματικό υπάρχουν ανοιχτές πληγές.

Όπως ήταν φυσικό, στη συνάντηση που είχε ο Γκουστάβο Πογέτ με τους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της προπόνησης ενόψει Καζακστάν, η συζήτηση πήγε και στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του. Η απάντηση του, όμως, ήταν σιβυλλική και δημιούργησε περισσότερα ερωτήματα και απορίες από όσες είχε στόχο να λύσει.

«Εξαρτάται. Γιατί σε κάθε συμβόλαιο υπάρχουν άλλοι όροι. Αλλά θα παραμείνω ίδιος προπονητής και ο ίδιος άνθρωπος», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, δίχως κανείς να καταλάβει τι εννοεί.

Ωστόσο, αυτό που κατάλαβαν όλοι είναι ότι ο Ουρουγουανός είναι ενοχλημένος από τη στάση της ΕΠΟ που δεν έχει πάρει θέση σχετικά με το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου, το οποίο να θυμίσουμε ότι έχει λήξει! Αλλωστε δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τον Ιανουάριο που ο Πογέτ έλεγε: «Ζήτησα να μην φτάσω στις 31 Μαρτίου χωρίς νέο συμβόλαιο. Δεν έχω πρόβλημα να περιμένω να υπογράψω και θα φέρω εις πέρας τις ευθύνες μου μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αλλά, ξέρετε, οι άνθρωποι παίζουν με την κατάσταση: “Αν προκριθεί, θα πάει στο Euro γιατί δεν έχουν σημασία τα χρήματα γιατί δεν θα τα χάσει”. Ή το αντίστροφο, “αν δεν προκριθεί θα ανανεώσει φθηνότερα ή οτιδήποτε άλλο”. Δεν μου αρέσει αυτό».

Ο Πογέτ θέλει νέο συμβόλαιο και το έχει πει δημόσια. Αυτή που δεν φαίνεται να ξέρει τι θέλει ή μάλλον δεν θέλει να το αποκαλύψει είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που τηρεί σιγήν ιχθύος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της, οι άνθρωποι της ΕΠΟ έχουν αρκετά παράπονα από τον ομοσπονδιακό τεχνικό και αυτός είναι ο λόγος που κρατούν ανοιχτό το θέμα της ανανέωσης. Εάν η Ελλάδα προκριθεί στο Euro θα αναγκαστούν να του προσφέρουν νέο συμβόλαιο χωρίς αυτό να είναι βέβαια δεδομένο, επειδή υπάρχει και η σκέψη να ξεκινήσει διαδικασία εξεύρεσης νέου προπονητή, με τον οποίο θα πάει η ομάδα στα γήπεδα της Γερμανίας.

Αν η Εθνική αποκλειστεί, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο εύκολα, καθώς όλα θα τελειώσουν με μία ευχαριστήρια ανακοίνωση για τον Πογέτ και τις ευχές για καλή επιτυχία στο νέο σταθμό της καριέρας του.

Η κατάσταση με το θέμα του συμβολαίου μόνο δυσάρεστη μπορεί να είναι.

Σε κάθε περίπτωση, ασχέτως τι θέλει η τι θα πράξει η ΕΠΟ, η κατάσταση με το θέμα του συμβολαίου του Πογέτ μόνο δυσάρεστη μπορεί να είναι. Λίγα 24ώρα πριν τις δύο κρίσιμες μάχες της Εθνικής ομάδας για την πρόκριση στο Euro, είναι εγκληματικό υπάρχουν ανοιχτές πληγές.

Και κυρίως δεν πρέπει να υφίσταται οποιαδήποτε εκκρεμότητα που να επηρεάζει την προσήλωση των παικτών και του προπονητή στην επίτευξη του μοναδικού στόχου, που δεν είναι άλλος από την επιστροφή στα τελικά του Euro μετά από 12 ολόκληρα χρόνια.

Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, δεν υπάρχει δικαιολογία για τυχόν αποκλεισμό της Ελλάδας. Ούτε το Καζακστάν, ούτε ο επόμενος αντίπαλος μεταξύ της Γεωργίας και του Λουξεμβούργου μπορούν να μας τρομάξουν. Αντιθέτως είναι ομάδες που εύκολα μπορεί να νικήσει η Εθνική και να προκριθεί πανηγυρικά στην τελική φάση.

Αρα αυτή τη στιγμή, οτιδήποτε δύναται να διαταράξει το καλό κλίμα και την ενότητα της ομάδας και να δημιουργήσει «σύννεφα» επάνω από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μόνο εμπόδια βάζει στην πρόκριση!

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024