Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διπλωματικές πηγές για Ερντογάν: Οι δηλώσεις για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων

Διπλωματικές πηγές για Ερντογάν: Οι δηλώσεις για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων

Τι αναφέρουν διπλωματικές πηγές, για τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν για την Κύπρο, διπλωματικές πηγές αναφέρουν: «Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974 συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων».

«Πολλώ δε μάλλον», συνεχίζουν, «όταν γίνονται σε χρόνο κατά τον οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την επανεκκίνηση των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Τι δήλωσε ο Ερντογάν για την Κύπρο

Σύμφωνα με το CNN Turk, ο πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε για ακόμη μία φορά εθνικιστικά, ενώ κατά την διάρκεια των δηλώσεων του, λίγο έλειψε να μιλήσει για γενοκτονία των Τουρκοκυπρίων.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ξεκίνησε λέγοντας: «Πριν από μισό αιώνα, οι Τουρκοκύπριοι επέστρεψαν από το χείλος της γενοκτονίας. Στην «Ειρηνευτική Επιχείρηση» του 1974, 498 στρατιώτες μας από όλες τις γωνιές της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών, μαρτύρησαν.

Παρ’ όλες τις πιέσεις, αν δεν υπήρχε η παρέμβαση της Τουρκίας, δεν θα υπήρχε σήμερα ούτε η ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’, ούτε οι Τουρκοκύπριοι. Στην πραγματικότητα, το λέω αυτό ως παιδί του σήμερα, ίσως αν είχαμε πιέσει προς το νότο, δεν θα υπήρχε πια νότος και βορράς και η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024