Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Apple: Η ΕΕ φέρνει τα iPhone πιο κοντά στη φιλοσοφία των Android

Apple: Η ΕΕ φέρνει τα iPhone πιο κοντά στη φιλοσοφία των Android

Πρόκειται για μια σημαντική ανατροπή για την Apple

Οι χρήστες του IPhone στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούν να κατεβάζουν εφαρμογές από ιστότοπους, αντί να τις κατεβάζουν μέσω του App Store ή μιας ανταγωνιστικής εφαρμογής του καταστήματος εφαρμογών, δήλωσε η Apple, στην τελευταία αλλαγή που επιβάλλει η Πράξη Ψηφιακών Αγορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πρόκειται για μια σημαντική ανατροπή για την Apple. Η εταιρεία εδώ και χρόνια μάχεται κατά των διαδικτυακών λήψεων λογισμικού iPhone – που συχνά αποκαλούνται sideloading – επικαλούμενη ζητήματα ασφάλειας και το δικαίωμα της Apple να υπαγορεύει την εμπειρία των χρηστών της.

Το πρόγραμμα διαδικτυακών λήψεων θα ξεκινήσει αργότερα αυτή την άνοιξη και απαιτεί από τους προγραμματιστές να πληρούν «συγκεκριμένα κριτήρια», όπως το να έχουν μια εφαρμογή με πάνω από 1 εκατομμύριο λήψεις στην Ευρώπη. Η Apple θα εξακολουθήσει να εισπράττει ένα τέλος, δήλωσε.

Ενναλακτικές αγορές

Οι εφαρμογές στις εναλλακτικές αγορές εφαρμογών υποβάλλονται σε διαδικασία επικύρωσης για να διασφαλιστεί ότι κάθε εφαρμογή πληροί τα βασικά πρότυπα ακεραιότητας της πλατφόρμας, αλλά εναπόκειται σε κάθε εναλλακτική αγορά εφαρμογών να ελέγχει τις εφαρμογές σύμφωνα με τις δικές της διαδικασίες και πολιτικές, ανέφερε η Apple σε σχετική της ανακοίνωση.

Για να αντικατοπτρίζουν τις αλλαγές του νόμου για τις ψηφιακές αγορές, οι χρήστες των smartphone στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να εγκαταστήσουν εναλλακτικές αγορές εφαρμογών και να εγκαταστήσουν εφαρμογές που προσφέρονται μέσω εναλλακτικών αγορών εφαρμογών στο iOS 17.4 ή νεότερη έκδοση. Η χώρα ή η περιοχή του Apple ID σας πρέπει να έχει οριστεί σε μία από τις χώρες ή τις περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρέπει να βρίσκεστε φυσικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επιλεξιμότητα της συσκευής σας για τις εναλλακτικές αγορές εφαρμογών καθορίζεται με επεξεργασία στη συσκευή και αποστέλλεται στην Apple μόνο μια ένδειξη επιλεξιμότητας. Για τη διατήρηση του απορρήτου σας, η Apple δεν συλλέγει την τοποθεσία της συσκευής σας.

Εάν εγκαταλείψετε την Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορείτε να συνεχίσετε να ανοίγετε και να χρησιμοποιείτε εφαρμογές που είχατε εγκαταστήσει προηγουμένως από εναλλακτικές αγορές εφαρμογών. Οι εναλλακτικές αγορές εφαρμογών μπορούν να συνεχίσουν να ενημερώνουν αυτές τις εφαρμογές για έως και 30 ημέρες μετά την αποχώρησή σας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τις εναλλακτικές αγορές εφαρμογών για να διαχειρίζεστε τις εφαρμογές που είχαν εγκατασταθεί προηγουμένως. Ωστόσο, πρέπει να βρίσκεστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να εγκαταστήσετε εναλλακτικές αγορές εφαρμογών και νέες εφαρμογές από εναλλακτικές αγορές εφαρμογών.

Οι αλλαγές αυτές θα μπορούν να τεθούν σε χρήση από τους κατόχους iPhone 13, iPhone 14 ή iPhone 15 και σε όσους έχουν κάνει αναβάθμιση του λειτουργικού iOS 17.4 ή νεότερη έκδοση.

Αν δεν είστε κάτοχος iPhone μπορείτε τώρα να αγοράσετε όποιο εσείς θέλετε μέσα από την τεράστια ποικιλία του SHOPFLIX.gr και να το παραλάβετε άμεσα και στην πόρτα σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν μένετε.

Tώρα, που το SHOPFLIX γιορτάζει τα 2α γενέθλιά του κάνει ΔΩΡΟ τα μεταφορικά για όλα τα καλάθια από 40€ και μέχρι 35 κιλά! Και μην ξεχνάτε, 5€ κουπόνι για την επόμενη αγορά σε κάθε παραγγελία!

Δεν σταματούν όμως εκεί! Γιατί αν κάνετε όλες τις μεγάλες σας αγορές στο SHOPFLIX με κάρτα Visa,  κόστους πάνω από 1000€ σας επιστρέφει 100€ κατευθείαν στην κάρτα σας για να συνεχίσετε τις αγορές σας στο SHOPFLIX!

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024