Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιες χώρες «ψήφισαν» Ελλάδα τον Φεβρουάριο [πίνακας]

Ποιες χώρες «ψήφισαν» Ελλάδα τον Φεβρουάριο [πίνακας]

Διψήφια άνοδο τόσο ως προς τις τουριστικές ροές, όσο και ως προς τα έσοδα κατέγραψε ο ελληνικός τουρισμός το 2023

Αισιόδοξα μηνύματα στέλνουν οι σημαντικότερες αγορές που τροφοδοτούν με επισκέπτες την Ελλάδα κάθε χρόνο. Οι μέχρι τώρα ενδείξεις από τις αεροπορικές εταιρίες αλλά και τις έρευνες που διεξάγουν οι κατά τόπους τουριστικοί οργανισμοί δείχνουν αν μη τι άλλο ότι οι τουριστικές αφίξεις το 2024 στην Ελλάδα δεν θα είναι χαμηλότερες από το 2023, χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό.

Χωρίς να ληφθούν υπόψη τυχόν αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί ανά πάσα στιγμή να επηρεάσουν στην τουριστική κανονικότητα, Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία θα είναι και το 2024 οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στις αφίξεις ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα.

Τα στοιχεία

Τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport Greece το πρόσημο ήταν θετικό τον Φεβρουάριο και για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, με εκείνα στη Θεσσαλονίκη, στα Χανιά και στη Ρόδο να καταγράφουν τις υψηλότερες επιδόσεις σε απόλυτους αριθμούς.

Η διεθνής κίνηση σημείωσε μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στο 11,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023, ενώ η κίνηση εσωτερικού κατέγραψε άνοδο 10,3%, πάντα σε σχέση με το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου.

Ως προς τις χώρες προέλευσης των ταξιδιωτών, Γερμανία, Κύπρος, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ολλανδία συνέθεσαν την πρώτη πεντάδα.

Οι τουρίστες

Διψήφια άνοδο τόσο ως προς τις τουριστικές ροές, όσο και ως προς τα έσοδα κατέγραψε ο ελληνικός τουρισμός το 2023, θέτοντας γερά θεμέλια για συνέχιση της ανοδικής πορείας και το 2024.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, συνολικά 32.735.200 ξένοι ταξιδιώτες επισκέφθηκαν τη χώρα μας το περασμένο έτος, εκτινάσσοντας τα τουριστικά έσοδα στα 20,46 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία αυξήθηκε κατά 9,5% και διαμορφώθηκε σε 4,764 εκατ. ταξιδιώτες, ενώ αυτή από τη Γαλλία αυξήθηκε κατά 4,2% και διαμορφώθηκε σε 1,831 εκατ. τουρίστες. Σε ό,τι αφορά τις χώρες εκτός της Ε.Ε., η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 2,4% και διαμορφώθηκε σε 4,592 εκατ. ταξιδιώτες, καθώς και αυτή από τις ΗΠΑ, που αυξήθηκε κατά 29,2% σε 1,406 εκατ. ταξιδιώτες. Στον αντίποδα, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Ρωσία μειώθηκε κατά 1% (35,7 χιλ. ταξιδιώτες).

Sports in

Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του BCL

Η Μάλαγα πέρασε από τον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στον τελικό του BCL.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024