Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Επικίνδυνη στροφή, ακροδεξιά

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Επικίνδυνη στροφή, ακροδεξιά

Τα άκρα, ο εκφοβισμός και η ανησυχητική αδιαφορία

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί στις 17 Μαρτίου:

Το ΒΗΜΑ: Το πραγματικό φάντασμα – Γράφει ο Ι.Κ.Πρετεντέρης

Επικίνδυνη στροφή, ακροδεξιά

Τα άκρα, ο εκφοβισμός και η ανησυχητική αδιαφορία.

Αν και παραμένει ρευστή, η εκλογική βάση της Άκρας Δεξιάς δείχνει να ενισχύεται το τελευταίο διάστημα αντλώντας ψήφους σχεδόν από κάθε δεξαμενή του πολιτικού φάσματος. Η διάσταση αυτή, μαζί με τις εκδηλώσεις μίσους εις βάρος πολιτών αλλά και της καλλιτεχνικής έκφρασης, εντείνει τον προβληματισμό ως προς την εξέλιξη του φαινομένου. Αναλυτές μιλούν στο «Βήμα» για τις αιτίες μιας «επικίνδυνης στροφής» που βιώνεται κοινωνικά, έχει αποτυπωθεί δημοσκοπικά και τώρα απομένει η καταγραφή της στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Ενώ άνθρωποι της Τέχνης υπερασπίζονται το δικαίωμα στην απόλυτη ελευθερία της δημιουργίας.

Ποιος έσβησε τον Παρθενώνα

Στην όχι και τόσο σύντομη ιστορία των «πειραγμένων εικόνων» ήρθε να προστεθεί η φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον. Αλλά εάν κάποτε ο Στάλιν «εξαφάνιζε» τους συνεργάτες του ή ο Μουσολίνι τον ιπποκόμο του, τι νόημα έχει να «διορθώσει» κανείς ένα μανίκι ή να «αλλάξει» ένα φερμουάρ; Το σβήσιμο του Παρθενώνα στην εξαιρετική αυτή φωτογραφία του Αντρέα Μπονέτι δίνει ενδεχομένως την απάντηση.

Αλλάζουν όλα στο νέο «Εξοικονομώ»

Στο τραπέζι και η κατάργηση των εισοδηματικών κριτηρίων

Η φουρνάρισσα της Γαύδου στο «Β»: «Έρχονται μόνο με ό,τι φορούν και ζητούν ψωμί για να φάνε»

Η Στέλλα Στεφανάκη είναι ο άνθρωπος που ετοίμασε 400 μερίδες φαγητό για τους μετανάστες που υποδέχθηκε το ακριτικό νησί της.

ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ

Υπόθεση Κολωνού: Η αμφιλεγόμενη εισαγγελική πρόταση που άναψε φωτιές

Ως ένα νέο σοκ υποδέχθηκαν πολλοί πολίτες την εξέλιξη στην υπόθεση Κολωνού. Τι δηλώνουν στο «Β» εκπρόσωποι του νομικού κόσμου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο πυροβολικό: Πώς βρέθηκε από τη Σπάρτη στη Θήβα με… «σύριζα» κούρεμα

Η «παρατήρηση» της Στρατολογίας και τα… χρέη θαλαμοφύλακα που περιμένουν τον πιο γνωστό στρατευμένο των ημερών μας.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ρέα Γαλανάκη – Συγγραφέας, Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων

Ηλίας Ξηρουχάκης – Διευθύνων σύμβουλος ΤΧΑ

Έφη Βαγενά – Καθηγήτρια Βιοηθικής, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Ζυρίχης

Καμίγ Λοράνς – Συγγραφέας

Και ακόμα:

«Πεντανόστιμα: Τα Αυθεντικά Σαρακοστιανά» από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με ΤΟ ΒΗΜΑ

Αυτή την Κυριακή 17 Μαρτίου με Το Βήμα και την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μαθαίνουμε να φτιάχνουμε νηστίσιμες, αλμυρές και γλυκές, συνταγές.

Ποιος είπε ότι η Σαρακοστή, μια περίοδος εγκράτειας και αποχής από τις ζωικές τροφές, δεν μπορεί να είναι παράλληλα νόστιμη, υγιεινή και γεμάτη με γεύματα που προσφέρουν υγεία και ευεξία;

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μπαίνει στην κουζίνα και μαγειρεύει για εμάς πιάτα φτιαγμένα από εποχικά λαχανικά, θρεπτικά όσπρια και φρέσκα θαλασσινά, κατάλληλα τόσο για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας αλλά και όλης της Σαρακοστής. Παραδοσιακές συνταγές που μας θυμίζουν τα ξεφαντώματα της οικογένειας στα Κούλουμα, σύγχρονες γεύσεις που αγαπούν όσοι ακολουθούν την vegan διατροφή, γλυκά γεμάτα γεύση και ουσία χωρίς αβγά και βούτυρο, χορταστικά κυρίως πιάτα που όλοι θέλουμε να έχουμε στο τραπέζι μας μια Κυριακή ή μια γιορτή.

Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε ενότητες, σαλάτες, ορεκτικά, κυρίως και γλυκά, για να μπορείτε εύκολα να περιηγηθείτε στις σελίδες του και να βρείτε αυτό που θέλετε κάθε φορά. Υπάρχουν συνταγές που μπορούν να ακολουθήσουν όσοι ακολουθούν τη vegan διατροφή, άλλες που αφορούν τους pescatarians και άλλες εκείνους που αποφεύγουν τα λιπαρά και τα αβγά.

Μαθητική εφημερίδα: «ΤΟ ΒΗΜΑ της Ξάνθης», αυτή την Κυριακή μαζί με το «ΒΗΜΑ»

Με το «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 η μαθητική εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ της Ξάνθης».

Στις σελίδες της εφημερίδας οι μαθητές και οι μαθήτριες του 4ου ΓΕΛ Ξάνθης γράφουν:

  • Θέμα: Το καπνεμπόριο και η belle epoque της Ξάνθης. Βεάκης, Ταβουλάρη, Σάρα Μπερνάρ, Μάνος Χατζηδάκης.
  • Θέμα: Το καπνεργατικό κίνημα της πόλης και το σύμβολο του αγώνα, η καμπάνα που μπήκε φυλακή.
  • Παράδοση: Το περίφημο καρναβάλι της Ξάνθης και το κάψιμο του Τζάρου. Η μεγάλη ανοιχτή αγορά, ένα από τα μεγαλύτερα παζάρια των Βαλκανίων, σταυροδρόμι εθνών.
  • Περιβάλλον: Νέστος: ο ποταμός που λατρεύτηκε σαν θεότητα. Βιστωνίδα: ένας παράδεισος για την ορνιθοπανίδα.
  • Άρθρο: Αγχωμένοι σαν…μαθητές.
  • Άρθρο: Το ουτοπικό σχολείο: κύριο μέλημα του η προσωπική ανάπτυξη κάθε παιδιού.
  • Έρευνα: Επαγγελματικός προσανατολισμός: Τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις; Η ελλιπής πληροφόρηση οδηγεί σε λάθος αποφάσεις.
  • Ρεπορτάζ: Τα πομακοχώρια της Ξάνθης απόγονοι αρχαίων θρακικών φυλών.
  • Πολιτισμός: Μουσείο Αβδήρων: το χρυσό πείραμα.

ΒΗΜΑgazino

Η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, η μικτή πραγματικότητα και άλλες εντυπωσιακές ψηφιακές εφαρμογές, είναι εδώ. Το “BHMAGAZINO” που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 17 Μαρτίου όπως πάντα με «ΤΟ ΒΗΜΑ» της Κυριακής «κινείται» σε ένα θαυμαστό καινούργιο κόσμο.

Η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης καλπάζει με γοργούς ρυθμούς φέρνοντάς μας σε επαφή με την μικτή πραγματικότητα και άλλες εντυπωσιακές ψηφιακές. Διαβάστε ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ για όλα αυτά τα θαυμαστά αλλά και «επικίνδυνα» γύρω από τον καινούργιο κόσμο που ανοίγεται μπροστά μας, γοητεύει, συναρπάζει, προκαλεί να τον ανακαλύψεις.

Στο “BHMAGAZINO” αυτής της εβδομάδας, μπορείτε ακόμα να διαβάσετε θέματα για το περιβάλλον, όπως τα νέα πράσινα κτίρια του πλανήτη, την ανακύκλωση, τα εμβληματικά μνημεία και πόσο τα έχει επηρεάσει η κλιματική αλλαγή.

Συνεντεύξεις σημαντικών προσωπικοτήτων, θέματα για τις τέχνες, τα γράμματα, τα βιβλία, τις επιστήμες και την υψηλή γαστρονομία. Το “BHMAGAZINO” είναι πανέτοιμο να σας συναρπάσει και γοητεύσει για μια ακόμα Κυριακή…

Και όπως πάντα, μαζί με «Το Βήμα της Κυριακής», πλούσιο οικονομικό ρεπορτάζ από τον ΟΤ και όλα όσα αξίζει να διαβάσετε για τον πολιτισμό, τις επιστήμες και τις νέες ιδέες στο ένθετο Β2.

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024