Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η «στόχευση» του Κάρμο και ο εγκλωβισμός του Ζάχαβι

Η «στόχευση» του Κάρμο και ο εγκλωβισμός του Ζάχαβι

Οι 40άρες και 50άρες πάσες του κεντρικού αμυντικού των «ερυθρόλευκων» είχαν κατά κύριο λόγο στόχο τον Ποντένσε και ο Πορτογάλος εξτρέμ τις εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον

Υπάρχουν δίχως αμφιβολία πολλά πράγματα που μπορεί να πει κάποιος για την τεράστια νίκη πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Να εστιάσει σε γεγονότα που διαμόρφωσαν αυτό το εντυπωσιακό 1-6 στην έδρα της Τόπολα.

Ένα γήπεδο στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε «πληγωθεί» πριν από μερικούς μήνες στο παιχνίδι με την Μπάτσκα, όταν από το 0-2 βρέθηκε να δέχεται δύο γκολ στο φινάλε και να χάνει τη νίκη μέσα από τα χέρια του.

Ήταν μια ισοπαλία που είχε «πληγώσει» πολύ τους πειραιώτες αλλά το ποδόσφαιρο τα φέρνει πολλές φορές έτσι που δεν περιμένει κανείς. Σε αυτό λοιπόν το γήπεδο έμελλε να γράψει μια σελίδα δόξας η ομάδας του λιμανιού με την επική ανατροπή επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Και αυτό το παιχνίδι, στο συγκεκριμένο γήπεδο, θα είναι πάντα συνδεδεμένο με την ευρωπαϊκή ιστορία των πειραιωτών.

Πάμε όμως να δούμε μια επιλογή του Μεντιλίμπαρ που έδωσε πολλά πράγματα στον Ολυμπιακό, στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Ένα στοιχείο που έχει να κάνει με τον Κάρμο και τις 40άρες και 50άρες πάσες του κεντρικού αμυντικού των «ερυθρόλευκων» που είχαν κατά κύριο λόγο στόχο τον Ποντένσε.

Η Μακάμπι έκανε το λάθος να δώσει χώρο στον Πορτογάλο εξτρέμ και ο Κάρμο στόχευσε για τα καλά τον Ποντένσε (αλλά και τον Φορτούνη) με τις μακρινές μεταβιβάσεις του.

Στις περισσότερες περιπτώσεις ο Ποντένσε υποδέχθηκε με σωστό τρόπο αυτές τις μεγάλες μπάλες και από τη στιγμή που πήγε σε παιχνίδι ένας μ’ έναν, όλα έγιναν… βούτυρο στο ψωμί του.

Θα πρέπει όμως να σταθούμε και στην καλή συνεργασία που είχαν οι δύο στόπερ του Ολυμπιακού, με εξαίρεση την φάση που η Μακάμπι έχασε τη μοναδική ευκαιρία της στο παιχνίδι.

Ο Κάρμο και ο Ρέτσος έκαναν απλά αυτό που δεν είχαν κάνει στο πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, περιορίζοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό τον Ζάχαβι.

Ο σέντερ φορ της Μακάμπι «εγκλωβίστηκε» από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας του Πειραιά και δεν επέτρεψε στον διεθνή φορ να απειλήσει την εστία του Τζολάκη.

Για να συμβεί όμως αυτό χρειάστηκε η πολύτιμη βοήθεια και των ακραίων μπακ, βοήθειες που δεν υπήρχαν στο πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Τώρα όμως τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά και με ομαδική δουλειά ο Ολυμπιακός κατάφερε να περιορίσει στο ελάχιστο την δράση του στράικερ της Μακάμπι.

Κι από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» δεν επέτρεψαν στον φορ των γηπεδούχων να βρει διαδρόμους ή να κινηθεί στην περιοχή, όλα έγιναν πιο εύκολα για την ομάδα του Πειραιά.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησαν αμυντικά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν υποδειγματικός και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν θα μπορούσε να περιμένει καλύτερη νοοτροπία από τους παίκτες του.

Οι «ερυθρόλευκοι» πάλεψαν για κάθε μπάλα, για κάθε φάση και δικαιώθηκαν για την επιμονή και τον χαρακτήρα που έβγαλαν.

Τώρα η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική καθώς το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού συνεχίζεται και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πλέον στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League.

Κι εδώ θα πρέπει να πούμε ότι ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» πανηγύρισε σαν μικρό παιδί την μεγάλη πρόκριση του Ολυμπιακού, δείγμα και αυτό της δικής του θέλησης να βοηθήσει τους πειραιώτες για το μεγάλο άλμα στην Ευρώπη.

Sports in

Πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Madrid Open, για την πρόκριση στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Madrid Open απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024