Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
In Daniel we trust

In Daniel we trust

Ο Ντάνιελ Ποντένσε ήταν συγκλονιστικός στη ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και μας θύμισε τους λόγους που αγαπάμε το ποδόσφαιρο.

Η επική πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Μακάμπι επετεύχθη μέσα στα πιο χορταστικά 120 ποδοσφαιρικά λεπτά της περιόδου.

Ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης το ματς στην Τόπολα της Σερβίας ήταν πραγματική απόλαυση για όποιον αγαπάει αληθινά το ποδόσφαιρο. Βροχή από γκολ, πανέμορφο θέαμα, σασπένς και απίστευτη κορύφωση με την ανέλπιστη όπως φαινόταν πριν το ματς, πρόκριση του Ολυμπιακού.

Το μεγαλειώδες όμως, 6-1 είχε και μία παράμετρο που από μόνη της ήταν ικανή να μην θέλεις να τελειώσει το ματς και δεν είναι άλλη από τον Ντάνιελ Ποντένσε.

Ο Πορτογάλος ήταν συγκλονιστικός και μας θύμισε τους λόγους που αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Ενας ποδοσφαιριστής που το έκανε όλα με φαντεζί τρόπο και ήταν η τεράστια διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ενας ποδοσφαιριστής που απέδειξε ότι είναι ο κορυφαίος αυτή τη στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα και είναι ευτυχία που τον έχει ο Ολυμπιακός και μπορούμε να τον απολαμβάνουμε όλοι εμείς που αγαπάμε τη μπάλα σε αυτή τη χώρα.

Ο Ποντένσε από τα πρώτα λεπτά έδειξε ότι ήταν αποφασισμένος να πάρει το ματς και κατ’ επέκταση την πρόκριση, αν χρειαζόταν ακόμα και μόνος.

Πίστευε στην ανατροπή, πίστευε ότι ο Ολυμπιακός αδικείτο από το 4-1 του πρώτου ματς, πίστευε ότι η ερυθρόλευκη ομάδα είχε θέση στους «8» του Conference League.

Σκόραρε στο 10ο λεπτό αιφνιδιάζοντας τον τερματοφύλακα και κάνοντας το σουτ όταν όλοι περίμεναν ότι θα δώσει πάσα. Στο 36 πίεσε και έκλεψε την μπάλα, έκανε κούρσα καλύπτοντας το μισό γήπεδο και έδωσε την πάσα στον Φορτούνη για το 0-2. Αυτή η φάση είναι ίσως η πιο αντιπροσωπευτική του στον αγώνα, όχι τόσο ως επίδειξη τεχνικής, αλλά ως κατάθεσης πάθους και πίστης για την ολική ανατροπή.

Και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, συστημένη μπαλιά για τον Ελ Κααμπί και 0-3, σε ένα απίστευτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα όλοι να πιστέψουν στο θαύμα.

Ο Ποντένσε είχε πολλές ακόμα προσπάθειες για γκολ, αλλά σφράγισε τη μεγαλειώδη εμφάνιση του στην παράταση, όταν κέρδισε το φάουλ από το οποίο ξεκίνησε το 1-5 και η οριστικοποίηση της πρόκρισης.

Είναι ευτυχία που έχουμε στην Ελλάδα τον Ντάνιελ Ποντένσε. Είναι επίσης χαρά και απόλαυση να βλέπουμε έναν ποδοσφαιριστή παγκόσμιας κλάσης να καταθέτει στα γήπεδα μας και όχι μόνο, τα διαπιστευτήρια του.

Ας τον απολαύσουμε λοιπόν, όσο τον έχουμε ακόμα, επειδή εάν επαναλάβει αντίστοιχες εμφανίσεις στο μέλλον, δεν θα αργήσουν να καταφθάσουν στον Ολυμπιακό προτάσεις από κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024