Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: «Ήταν χαοτικό, κατά τύχη δεν πεθάναμε» - Ο Αναστάσης επέζησε την τραγωδίας και ζητά δικαίωση

Τέμπη: «Ήταν χαοτικό, κατά τύχη δεν πεθάναμε» – Ο Αναστάσης επέζησε την τραγωδίας και ζητά δικαίωση

Ο 27χρονος κατέθεσε μήνυση κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή, του σταθμάρχη και της Hellenic Train για βαριά σωματική βλάβη, διατάραξη συγκοινωνιών και ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. 

Ο Αναστάσης ήταν επιβάτης της μοιραίας αμαξοστοιχίας, που το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, συγκρούστηκε με το εμπορικό τρένο στα Τέμπη, οδηγώντας στον θάνατο 57 ανθρώπους.

Ο ίδιος ήταν τυχερός και επέζησε.Έναν χρόνο μετά την τραγωδία ζητά δικαίωση των ψυχών που χάθηκαν τόσο άδικα.

«Πηδήξαμε κάτω να σωθούμε – Πήρα το 166»

Το εισιτήριό του ήταν για το δεύτερο βαγόνι, τη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος όμως, ο Αναστάσης ήταν στο τρίτο βαγόνι του τρένου.

«Ήταν χαοτικό δεν καταλάβαινα τι συμβαίνει. Κατά τύχη δεν πεθάναμε», αναφέρει.

Παράλληλα, περιγράφει: «Βρήκα ένα παιδί να βγαίνει από τη χαραμάδα που είχε δημιουργηθεί στο γάμα. Πηδήξαμε κάτω να σωθούμε. Πήρα το 166».

Ο Αναστάσης θεωρεί χρέος του την τιμωρία των ενόχων για να δικαιωθούν οι 57 ψυχές που «έσβησαν» στην αιματοβαμμένη Κοιλάδα των Τεμπών.

«Κρίμα για τους ανθρώπους που χάθηκαν. Κι αυτό το τσιμέντωμα είναι κρίμα, τσιμέντωμα μνήμης», ξεσπά.

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής

Ο 27χρονος κατέθεσε μήνυση κατά του τότε υπουργού Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, για μη υλοποίηση της σύμβασης 717, κατά στελεχών του ΟΣΕ και της Hellenic Train.

Ο τραυματίας εγκαλεί μεταξύ άλλων την Hellenic train και τον σταθμάρχη -που έστειλε τα δύο τρένα σε τροχιά σύγκρουσης- για τα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, διατάραξης συγκοινωνιών και ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από μήνυση του τραυματία και διαβιβάστηκε στη Βουλή από τις 13 Μαρτίου καθώς σχετίζεται με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και εμπίπτει στο άρθρο 86 του Συντάγματος, πυροδοτώντας κόντρα στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο 27χρονος στη μήνυσή του επιφυλάσσεται για αίτημα αποζημίωσης, γεγονός που σημαίνει πως προτίθεται να καταθέσει και αγωγή.

Ορίστηκε η μέρα συζήτησης και ψήφισης του πορίσματος της Εξεταστικής

Σημειώνεται ότι από τη Διάσκεψη των Προέδρων ορίστηκε να διεξαχθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό».

Η Διάσκεψη αποφάσισε η συνεδρίαση να ξεκινήσει στις 9:30 και η συζήτηση επί του πορίσματος να οργανωθεί με τέσσερις κύκλους ομιλητών βουλευτών κατά αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων τους. Τον λόγο, επιπροσθέτως, θα λάβουν φυσικά όσοι πολιτικοί αρχηγοί θα θελήσουν να τοποθετηθούν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει υπουργός ο οποίος θα οριστεί εάν και η όλη διαδικασία αποτελεί κοινοβουλευτική πρωτοβουλία.

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση των τριών κύκλων ομιλητών βουλευτών θα λάβουν μέρος συνολικά 41 βουλευτές. Ο πρώτος κύκλος των ομιλητών – βουλευτών θα απαρτίζεται από τους βουλευτές των κομμάτων και ο ανεξάρτητος βουλευτής που αποτέλεσε μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής. Στους επόμενους κύκλους θα συμμετέχουν 16 ομιλητές στον κάθε κύκλο αναλογικά με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων.

Sports in

Πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Madrid Open, για την πρόκριση στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Madrid Open απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024